CSE Reviewer Part 2

Direction: Select the meaning of the underline part of each sentence from the choices given:

1. “She is a vision of feminine pulchritude” stands for

1.   Aggressiveness

2.   Homebuddy

3.   Simplicity

4.   Beauty and poise

5.   Talent

 

ANS: 4

                                  

2.”  I value a man for the size of his heart”  can be interpreted as

1.   Size of his heart determines the length of life

2.   Man’s kindness is most important

3.   Man will perish without a big heart

4.   Man’s love is measured by the size of his heart

 

ANS: 2

 

3.  Veronica  was excused because all she said were white lies.

1.   The lies were really harmless

2.   She recited the lies in public

3.   The lies recited were excusable

4.   The lies were written to be read by all

5.   Telling a lie is deplorable

 

ANS: 3

 

4.  President Quezon said  “I prefer a government ran like hell by Filipinos rather than one ran by foreigners.” This means that.

1.   Though difficult, Filipinos are preferred to lead

2.   Foreign leaders are governing

3.   Filipinos are incapable of administrating their own affairs

4.   Leadership can only be provided by foreigners

5.   Filipinos can never lead their own government

 

ANS: 1

 

5.   George Shaw said, “You that are and you  ask why. But I dream things that never were and ask why not” Such line speaks of

1.   Clever thinking

2.   Immortality

3.   Curiosity

4.   Rich imagination

5.   Differences in outlook

 

ANS: 4

 

6.  Mrs. Gonzales is as good as her last triumph.

1.   Cannot be good all times throughout

2.   Cannot be bad

3.   As nice as ever

4.   Sustainably superb

5.   Finally settled

 

ANS:1

 

7.  After all has been said, the issue was a tempest in a teapot.

1.   Temperature dropped

2.   Heated down argument followed

3.   Simmered down

4.   Boiled down to nothing

5.   Finally settled

 

ANS: 4

 

8.  Fast accomplishment can lull the official to complacency.

1.   Remain inactively satisfied

2.   Sleepy

3.   Tired

4.   Bored

5.   Put on service

 

ANS: 1

 

9. Jose does not need new car, but he trade his old one to keep up with the joneses.

1.   To imitate others in extravange

2.   To be envious

3.   To be responsible

4.   To please others

5.   Independent

 

ANS: 1

 

10. She wishes to meet somebody who is off the beaten track.

1.   Unbelievable

2.   Generous

3.   At the lowest level

4.   Unconventional

5.   Forceful

 

ANS: 4

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author