CSE Reviewer Part 27

 

1. Who may issue a search warrant or warrant of arrest?

 

A. Senator

B. Congressman

C. Judge

D. President

E. Baranggay official

 

ANS: C. Judge

 

2. What is the other term for the right to vote?

A. appropriation

B. suffrage

C. extradition

D. democracy

 

ANS: B. suffrage

 

3. The following are requirements to be able to vote EXCEPT.

A. education

B. at least 18 years of age

C. a resident in the Philippines for at least one year

D. all of the above

E. none of the above

 

ANS: A. education

 

4.  The following are a qualification in running for senator. EXCEPT,

A. a natural-born citizen of the Philippines

B. at least thirty-five years old

C. able to read and write

D. a registered voter

E. none of the above

 

ANS: E. None of the above

 

5. The following are requirements to be a Member of the house of Representatives, EXCEPT?

A. a natural-born citizen of the Philippines

B. at least thirty-five years old

C. able to read and write

D. a registered  voter

E. all of the above

 

ANS: B. at least thirty-five years old

 

6. No bill passed by either House shall become a law unless it has passed _______ readings on separate days.

A. one

B. two

C. three

D. four

E. five

 

ANS: C. three

 

7. The following are exempt for taxation, EXCEPT:

A. non-profit cemetery

B. charitable institutions

C. churches

D. micro-enterprise

E. mosques

 

ANS: D. micro-enterprise

 

8. The  _______ shall be the sole judge of all contest relating to the election, returns and qualification of the president or Vice- President.

A. President

B. Vice President

C. Senators

D. Congressmen

E. Supreme Court

 

ANS: E. Supreme Court

 

9. On what grounds shall the Vice President become the president, to serve the unexpired term?

A. death

B. permanent disability

C. removal from office

D. resignation

E. all of the above

 

ANS: E. all of the above

 

10. What is the order of the transfer of power should the President be incapable of discharging his duties?

A. President, Vice President, Senator, Congressman

B. President, Vice President, Senator President, Judge

C. President, Vice President, House Speaker, Chief Justice

D. President, Vice President, Senate President, House Speaker

E. None  of the above

 

ANS: D. President, Vice President, Senate President, House Speaker

 

11. What is the term of office of elective local officials?

A. 2 years

B. 3 years

C. 4 years

D. 5 years

E. 6 years

 

ANS: B. 3 years

 

12. The ____________  shall have the exclusive power to initiate all cases of impeachment.

A. House representative

B. Senators

C. President

D. Vice President

E. none of the above

 

ANS: A. House representative

 

13. A vote of at least ________ of all the members  of the House shall be necessary  to affirm a favorable resolution with the articles of impeachment of the Committee or override it contrary resolution.

A. one-fourth

B. one-third

C. one-half

D. two-thirds

E. unanimous

 

ANS: B. one-third

 

14. The present anti-graft court is known as ___________ .

A. saliganbayan

B. sandiganbayan

C. Municipal Court

D. Regional Trial Court

E. none of the above

 

ANS: B. sandiganbayan

 

15. Any amendment to or revision of the constitution may be proposed by:

A. the congress upon a vote of three-fourths of all is members

B. a constitution convention

C. a and b

D. a or b

E. none of the above

 

ANS: D. a or b

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here. 

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author