CSE Reviewer Part 5

Direction: Determine the relationship of the first word to the second word in capital letters. From among the suggested answers, choose the word or group of that words that best expresses a similar relationship to the third word in capital letters.

 

1.       MUSEUM is to EXHIBIT as THEATER is to ________________.

1.       Cell

2.       Stage

3.       Sculptor

4.       Arts

5.       Performance

 

ANS: 5

 

2.       SNOW is to DRIFT as SAND is to______________.

1.       Gravel

2.       Mud

3.       Dune

4.       Sandstorm

5.       Grains

 

ANS:3

 

3.       BASEMENT is to ATTIC as ROOT is to___________.

1.       Tree top

2.       Crown

3.       Underground

4.       Foliage

5.       Foundation

 

ANS:2

 

4.       GRAIN is to SILO as WATER is to____________.

1.       Liquid

2.       Underground

3.       Bucket

4.       Power

5.       Flow

 

ANS:3

 

5.       SHRUG is to SILO as WATER is to_____________.

1.       Head

2.       Desire

3.       Approval

4.       Dissent

5.       Movement

 

ANS:3

 

6.       PEA is to POD as NUT is to_____________.

1.       Fruit

2.       Hard

3.       Acorn

4.       Shell

5.       Oil

 

ANS:4

 

7.       AIRPLANE is to HANGAR as AUTOMOBILE is to______________.

1.       Vehicle

2.       Hard

3.       Transportation

4.       Showroom

5.       Garage

 

ANS:5

 

8.SPINE is to cactus as QUILL is to_____________.

1.       Pillow case

2.       Porcupine

3.       Furnishing

4.       Protection

5.       Writing pen

 

ANS:2

 

9. TITANIC is to LILIPUTAN as OCEANIC is to______________.

1.       Microscopic

2.       Bottomless

3.       Bluewater

4.       Huge

5.       Aquatic

 

ANS:1

 

10.KAINGIN is to SOIL EROSION as CONTOUR FARMING is to_____________.

1.       Water distribution

2.       Wind erosion

3.       Crop propagation

4.       Soil technology

5.       Soil preservation

 

ANS:5

 

11.IRREFUTABLE is to DISPROVED as IRREPARABLE is to_____________.

1.       Restored

2.       Inevitable

3.       Possible

4.       Limited

5.       Beyond repair

 

ANS:3

 

12. FORE is to APT as BOW is to_____________.

1.       Paddle

2.       Stern

3.       Tie

4.       Deck

5.       Arrow

 

ANS:2

 

13.PHOTOGRAPHER is to PICTURE as CARTOGRAPHER is to______________.

1.       Map

2.       Design

3.       Plans

4.       Graph

5.       Animation

 

ANS:1

 

14. TIRADE is to ABUSIVE as EULOGY is to______________.

1.       Laudatory

2.       Belittling

3.       Applause

4.       Biography

5.       Mounting

 

ANS:1

 

15. PERJURY is to LIE as LARCENY is to____________.

1.       Conspire

2.       Harm

3.       Steal

4.       Confess

5.       Injure

 

ANS:3

 

16. OPTICS is to PHYSICS as DIALECTICS is to______________.

1.       Debate

2.       Logic

3.       Communication

4.       Grammar

5.       Dialogue

 

ANS:2

 

17. RUMMAGE is to DISORDER as TENDERFOOT is to_____________.

1.       Rookie

2.       Expect

3.       Student

4.       Apprentice

5.       Sibling

 

ANS:1

 

18. COMPASS is to DIRECTION as CALIPER is to____________.

1.       Speed

2.       Altitude

3.       Diameter

4.       Tone

5.       Volume

 

ANS:3

 

19. TANNING is to LEATHER as BREWING it to______________.

1.       Wine

2.       Concoctions

3.       Stew

4.       Brew

5.       Beer

 

ANS:5

 

20. _______________is to METAMORPHOSIS as CATHARSIS is to_______________.

1.       Condition-chapter

2.       Change-purification

3.       Cause-result

4.       Process-stage

5.       State-stage

 

ANS:2

 

21.SWORD is to_______________ as PISTOL is to _______________.

1.       Sheath-shot

2.       Handle-bullet

3.       Scabbards-holster

4.       Knife-barrel

5.       Blade-trigger

 

ANS:3

 

22._____________ is to SCHOOL as________________ is to CONSTELLATION.

1.       Student-astronomy

2.       Secondary-Orion

3.       Lesson-study

4.       Fish-star

5.       Principal-astronomist

 

ANS:4

 

23._____________ is to LATE as AUTHENTIC is to ________________.

1.       Afternoon-copycat

2.       Diligent-original

3.       Prompt-genuine

4.       Tardy-replica

5.       Punctual-counterfeit

 

ANS:3

 

24. PAPER is to ________________ as SILK is to ______________.

1.       Ink-cloth

2.       Diligent-original

3.       Prompt-genuine

4.       Tardy-replica

5.       Punctual-counterfeit

 

ANS:5

 

25. COMPOSER is to ____________ as POET is to _____________.

1.       Song-lyrics

2.       Keys-rhymes

3.       Orchestra-recital

4.       Symphony-sonnet

5.       Gala-drama

 

ANS:4

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author