CSE Reviewer Part 6

Directions: Each item below consists of three words followed by five other words numbered 1, 2, 3, 4, and 5. Choose the word which is related to the first.

 

1.   Exegesis : Genesis : : Existence :

1.   Exist

2.   Error

3.   Explanation

4.   Difficulty

5.   Engineer

 

Ans: 3

 

2.   Scarry : Quadrangle : : Quarry :

1.   Argument

2.   Prey

3.   Decoy

4.   Impasse

5.   Mercury

 

Ans: 2

 

3.   Dentrifice : Orifice : : Sacrifice :

1.   Foot

2.   Hand

3.   Face

4.   Mouth

5.   Eye

 

Ans: 4

 

4.   Microscope : kinescope : : Kinetic :

1.   Prompter

2.   Listening device

3.   Movie

4.   Panorama

5.   Telescope

 

Ans: 5

 

5.   Pub : Bobby : : British :

1.   Corsican

2.   Italian

3.   Mexican

4.   Spanish

5.   French

 

Ans: 5

 

6.   Poll : Toll : : Plot :

1.   Calm

2.   Hum

3.   Glatter

4.   Vote

5.   Loll

 

Ans: 4

 

7.   Maudin : Violin : : Maid :

1.   Affectionate

2.   Sentimental

3.   Eccentric

4.   Sensitive

5.   Summary

 

Ans: 2

 

8.   Acolyte : Side-decamp : : Military :

1.   Religion

2.   Restriction

3.   Academy

4.   Science

5.   Theatre

 

Ans: 1

 

9.   Stricture : Structure : : Building :

1.   Command

2.   Art

3.   Report

4.   Break

5.   Mistake

 

Ans: 2

 

10.   Dessert : Paper : : Dissertation :

1.   Provocation

2.   Entertainment

3.   Analysis

4.   Summary

5.   Treatise

 

Ans: 5

 

11.   Lyric : Song : : Narrative :

1.   Ode

2.   Ballad

3.   Taleysis

4.   Romance

5.   Dramatize

 

Ans: 2

 

12.   Mountain : Montage : : Moribund :

1.   Screen

2.   Platform

3.   Soliloquy

4.   Images

5.   Fedora

 

Ans: 4

 

13.   Overture : Architecture : : Blueprint

1.   Drama

2.   Literature

3.   Music

4.   Sculpture

5.   Painting

 

Ans: 3

 

14.   Umbilical : Embellish : : Relish

1.   Flourish

2.   Attack

3.   Enfold

4.   Decorate

5.   Orate

 

Ans: 4

 

15.  Latitude : Magnitude : : Size :

1.   Weariness

2.   Breadth

3.   Space

4.   Concern

5.   Skill

 

Ans: 2

 

16.   Ghoul : Ghost : : Gall

1.   Ingratiate

2.   Nausea

3.   Irritate

4.   Prod

5.   Push

 

Ans: 3

 

17.   Arthritics : Dermatitis : : Skin :

1.   Joints

2.   Muses

3.   Bones

4.   Ligaments

5.   Fingers

 

Ans: 1

 

18.   Pag-asa : Panahon : : Pag-ibig :

1.   Payuhan

2.   Pabahay

3.   Patanim

4.   Pamuhunan

5.   Palupa

 

Ans: 2

 

19.   Kamay : Palakpak : : Metal :

1.   Kiskis

2.   Dagundong

3.   Pagakpak

4.   Tagiktik

5.   Taginting

 

Ans: 5

 

20.  Karapatang pulitikal : Pagtatag ng Partido : : Karapatan Sibil :

1.   Magtanggol sa sarili

2.   Maghalal ng pinuno

3.   Matapat na pagbubuwis

4.   Makatarungang paglilitis

5.   Magpatala ng halalan

 

Ans: 1

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author