LET: General Education Part 4

This is the Multiples Choice Questions Part 4 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

3 Effective Prayers Before, During and After the Board Examination
Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews.
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews.
More…

General Education Part 4

1. The boy gave a furtive look at his classmate’s test paper.

a. coy

b. sneaky

c. abortive

d. underhanded

Answer: b

2. All attempts to denigrate the character of our President, have failed.

a. deceive

b. venerate

c. malign

d. build-up

Answer: c

3. I must remonstrate about the lack of police protection in our area.

a. protest

b. resign

c. restate

d. reject

Answer: a

4. Unless we find a witness to corroborate your evidence, it will not stand courts.

a. collaborate

b. negate

c. interpret

d. confirm

Answer: d

5. He preyed upon gullible people, who easily believe his stories.

a. incredulous

b. easily deceived

c. fickle

d. indifferent

Answer: b

6. The lawyer objected that the testimony being offered was not germane to the case on hand.

a. original

b. relevant

c. connected

d. assisting

Answer: b

7. His speeches were aimed at the plebeian minds and emotions.

a. sophisticated

b. pragmatic

c. persuasive

d. common

Answer: d

8. People dislike his sly ways but granted him a certain vulpine intelligence.

a. surprise

b. careful

c. wily

d. cunning

Answer: d

9. Easy access to credit encourage people to become spendthrift.

a. stingy

b. sophisticated

c. spender

d. moneyed

Answer: c

10. I think it is impolitic to raise the issue at this point in time because the public is too emotional about it.

a. advisable

b. explosive

c. unwise

d. apolitical

Answer: c

11. I admire his terse style of writing; he comes directly to the point.

a. better

b. dull

c. illusionary

d. concise

Answer: d

12. His parsimonious nature did not permit him to enjoy any luxury and relaxation.

a. frustrating

b. distinct

c. stingy

d. vulnerable

Answer: c

13. Jose refused to take sleeping pills that might stupefy him.

a. rigid

b. dull

c. illusionary

d. make numb

Answer: d

14. Liza is not a pariah to be shunned and ostracized.

a. citizen

b. parishioner

c. outcast

d. benefactor

Answer: c

15. The wizened old man in the home for the aged was still active and energetic.

a. mascular

b. clever

c. shrivelled

d. wise and smart

Answer: c

16. He has the dubious distinction of being the lowest man in his class.

a. strange

b. satisfying

c. doubtful

d. existing

Answer: c

17. The evidence gathered against the racketeers incriminates some high government officials as well.

a. exacerbate

b. accuse

c. intimidate

d. discriminate

Answer: b

18. Jose does not need a new car, but he traded his old one to keep up with the Joneses.

a. to imitate others in extravagance

b. to be responsible

c. to be envious

d. to please others

Answer: a

19. The politician is a witty speaker but he beats around the bush too much.

a. speaks emotionally

b. away from the public

c. avoids the main topic

d. keeps on talking

Answer: c

20. After all has been said, the issue was a tempest in a teapot.

a. temperature dropped

b. simmered down

c. heated argument followed

d. boiled down to nothing

Answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »