Prof.Ed Part 12

1. Keeping track of assessment results from one periodic rating to the next is useful in contributing to the development of a _________________.

A. Regional Plan

B. Annual Implementation Plan

C. School Improvement Plan

D. Division Plan

 

Ans: C

 

2. Is it wise to orient our students and parents on our grading system?

A. Yes, so that from the very start students and their parents know how grades are derived.

B. Yes, but orientation must be only for our immediate customers, the students.

C. No, this will court a lot of complains later.

D. No, grades and how they are derived are highly confidential.

 

Ans: A

 

3. When checking projects made by your pupils, what must be done to ensure objectively in giving grades?

A. Prepare rubrics in giving grades

B. Request somebody to grade the projects of your classes.

C. Rate the projects by batch checking.

D. Rate the projects in descriptive and not in a quantitative manner.

 

Ans: A

 

4. Key questions are considered in instrumental planning and in identifying desired results and assessments. Which questions are relevant?

 

I. What activities will equip students with the needed knowledge and skills?

II. What method of assessment should be used?

III. What materials and resources are best suited to accomplish the learning objective?

IV.  Which type of tests should be given?

A. I and III

B. II and IV

C. II and III

D. IV and

 

 

Ans: A

 

5. Which is one measure of attitude that consists of a value statement where you are asked to express your degree of agreement or disagreement of a statement?

A. Likert scale

B. Interview schedule

C. Sematic differential

D. Checklist

 

 

Ans: A

 

SITUATION – Here is one measure of attitude where a subject is asked to check the blank that corresponds to her answer.

 Being Liked by Other Students

Important ____________ ____________ ____________ Unimportant

Pleasant   ____________ ____________ ____________ Unpleasant

 

6. Question: How is it called?

A. Questionnaire checklist

B. Checklist

C. Likert scale

D. Semantic differential

 

Ans: D

 

7. Teacher F narrates: “I went through a test where I was asked how the ink blots appeared to me.” What test did Teacher F probably undergo?

A. IQ test

B. Rorschach test

C. Aptitude test

D. EQ test

 

Ans: B

 

8. Teacher U asked her pupils to create a story out of the given pictures. Which projective technique did Teacher U use?

A. Rorschach test

B. Narrative

C. Thematic Apperception Test

D. Reflective

 

Ans: C

 

9. Which test will be Guidance Office of School give if it wants to help students in predicting their probable success in specific education and vocational fields?

A. Diagnostic test

B. Achievement test

C. IQ test

D. Aptitude test

 

Ans: D

 

10. Which should you use to obtain information concerning a particular student’s interest?

I. Case study

II. Interview techniques

III. Cumulative record of student

A. III only

B. II and III

C. I and II

D. I, II, and III

 

Ans: D

 

11. Which tool should a teacher use if she wants to locate areas which are adversely affecting the performance of a significant number of students?

A. Problem checklist

B. Self-report technique

C. Autobiography

D. Cumulative record

 

Ans: A

 

12. Student B was asked to rep[ort to the Guidance Office. Student B and his classmates at once remarked: “What’s wrong?” What does this imply?

A. Reporting to a Guidance Office is often associated with misbehavior.

B. Student B is a “problem” student.

C. Guidance councilors are perceived to be “almighty and omniscient.”

D. The parents of Student B must be of the delinquent type.

 

Ans: A

 

13. Which is NOT true of the guidance Process?

A. The guidance process means the guidance councilor decides what is best for the student who is in the dark.

B. The guidance process is a continuous process.

C. Guidance is meant for every student including the performing students.

D. Guidance is assisting students to become self-directed individuals.

 

Ans: A

 

14. With projective personality tests in mind, which does NOT belong?

A. Interview

B. Sentence completion task

C. Word Association test

D. Thematic Apperception test

 

 

Ans: A

 

15. You intend to assess affective attributes such as capacity to fell, attitudes and behavior. Which of the following should you establish to ascertain instrument’s validity?

A. Construct

B. Content

C. Criterion-related

D. Face

 

Ans: D

 

16. An appropriate assessment tool for assessing the development of learning in the affective domain is through _____________________.

A. reading of journal entries

B. performance assessment

C. product assessment

D. self-assessment

 

 

Ans: A

 

17. Analytic scoring uses the ____________ judgment of the student’s work.

A. evaluation

B. performance

C. standard

D. criterion

 

Ans: D

 

18. Knowledge of procedure in writing a report is an example of a __________ rubric.

A. specific

B. generic

C. standard

D. performance

 

Ans: B

 

19. Rubrics are used for rating performance and scoring guides to describe the _________.

A. tested

B. accomplished

C. distinguished

D. desired

 

Ans: D

 

20. The Report Card is given every grading period to the pupils/student and the parents are informed of the learner’s performance. This is a/an __________ of the teacher stipulated in the Education Act of 1982.

A. role

B. obligation

C. accountability

D. responsibility

 

Ans:B

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author