Prof.Ed Part 19

1. Borich identified three types of classroom climate that the teacher can use in different situations-competitive, co-operative and individualistic. Which classroom climate is/are LEAST threatening?

I. Competitive

II. Cooperative

III. Individualistic

A. I and II

B. II

C. I and III

D. III

 

Answer: B

 

2. In which type of classroom climate can students participate in the kind of “learning to live together”?

A. In competitive classrooms

B. In democratic classrooms

C. In individualistic classrooms

D. In autocratic classrooms

Answer: B

 

3. Which is/are evidence of a conducive learning environment?

 

I. Students make mistakes and task for assistance.

II. Students participate fully in the learning process.

III. Students are encouraged to ask and answer questions.

IV. Students attempt new approaches.

A. II and III

B. I, II, III and IV

C. II and IV

D. III and IV

 

Answer: B

 

4. In a review of studies on the impact of support in school, a research institute found out that a caring school climate is associated with: a) higher grades, engagement, attendance, expectations and aspirations, a sense of scholastic competence; b) fewer school suspensions, and on-time progression through grade; (c) higher self-esteem and self-concept; (d) less anxiety, depression and oneliness; and

(e) less substance abuse.

An implication of this research finding for improved learning, is that the school should __________.

A. focus on grade

B. develop a faculty that is concerned with children’s welfare

C. integrate substance abuse in its curriculum

D. track class attendance

 

 

Answer: B

 

5. Key factors in developing effective learning environments are classroom disciplinary climate and teachers’ self-efficacy. Which conclusion can be derived from this statement?

A. The teacher is the key to an effective learning environment.

B. Students who are subjected to disciplinary measures contribute to an effective learning environment.

C. A disciplinarian teacher creates a favorable learning environment.

D. The discipline from an authoritarian teacher yields a conducive learning atmosphere.

 

Answer: A

 

6. To enable all students to succeed, two simple approaches you should use are variety and choice. What does this mean?

I. Make use of a variety of teaching methodologies.

II. Consider learning styles and so allow students some options on how to go about assignments.

III. Allow for more flexibility in activities.

IV. Do away with routines, rules and procedures.

A. I and II

B. I, II and III

C. II and III

D. I, II, III and IV

 

Answer: B

 

7. In transmission teaching, there is a sense of accomplishment that facts were taught and a chapter finished. This is in contrast with active learning when the teacher needs to construct a _____________ to guide the learning process.

A. plan

B. tool

C. signal

D. scaffolding

 

Answer: D

 

8. Which of these statements reflects BEST active learning?

A. “I hear and I forgot; I see and I remember; I do and I understand”

B. “I became interested in the school, I feel it is my school now”

C. “I need more support, a network from which I could learn.”

D. “I have found that one key to student development is providing criteria for performance.”

 

Answer: A

 

9. Which features of learning environment support meaningful learning and assessment?

I. Attention to development

II. Authentic performance

III. Active in-depth learning

IV. Homogenous grouping

V. Appreciation for diversity

A. I, III, IV, V

B. I, II, III, V

C. I, II, IV

D. II, III, IV

 

Answer: B

 

10. It is advisable to promote manipulating materials to a child in his early childhood to develop ____________.

A. numerical skills

B. social skills   

C. reading readiness skills

D. pre-handwriting skills

 

Answer: D

 

11. To work for value internalization, which level of morality should we help young people attain?

A. Post-conventional morality

B. Pre-conventional morality

C. Conventional morality

D. Between conventional and post-conventional morality

 

Answer: A

 

12. A Grade 6 twelve-years-old boy comes from a dysfunctional family and has been abused and neglected. He can decode at the second grade level, but he can comprehend orally material at the fourth or fifth grade level. The most probable cause/s of this student’s reading problem is/are _____.

A. immaturity

B. emotional factors

C. neurological factors

D. poor teaching

 

Answer: B

 

13. The role of play in the pre-school and early childhood years is that it__________.

A. develops competitive spirit

B. separates reality from fantasy

C. develops the upper and lower limbs

D. increases imagination due to expanding knowledge and emotional range

 

Answer: D

 

14. Who of the following authors would most help Teacher Lito to understand the underlying effects of poverty on academic achievement?

A. Maslow

B. Dewey

C. Piaget

D. Kohlberg

 

Answer: A

 

15. In a well-known experiment, psychologists frustrate young children by placing a wire fence between the children and a pile of toys. When finally allowed to play with the toys, the children smashed and destroyed them. Which reaction was demonstrated?

A. Rational aggression

B. Displaced aggression

C. Dormant aggression

D. Sustained aggression

 

Answer: B

 

16. In a social studies class, Teacher P present a morally ambiguous situation and asks students what they would do. On whose theory is Teacher P’s technique based?

A. Bruner

B. Piaget

C. Kohlberg

D. Bandura

 

Answer: C

 

17. Which education issue can be clarified by understanding Maslow’s Needs Theory?

A. Sex education issues in school

B. Delinquency in the public schools

C. The effects of different classroom structures

D. The effect of poverty on academic achievement

 

Answer: D

 

18. You are convinced that whenever a student performs a desired behavior, provide reinforcement and soon the student learns to perform the behavior on her own. On which principle is your conviction based?

A. Cognitivism

B. Behaviorism

C. Constructivism

D. Environmentalism

 

Answer: B

 

19. William Glasser’s control theory states that behavior is inspired by what satisfies a person’s want at any given time. What then must a teacher to do motivate students to learn?

A. Make schoolwork relevant to students’ basic human needs.

B. Avoid giving assignments.

C. Make teaching-learning interactive.

D. Organize a curriculum in a spiral manner.

 

Answer: A

 

20. Which psychological theory states that the mind insists on finding patterns in things that contribute to the development of insight?

A. Piaget’s psychology

B. Kohlberg’s psychology

C. Gestalt psychology

D. Bruner’s theory

 

Answer: C

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author