TLE Part 11 – LET Reviewers

TLE Part 11 is one of the topics to master when taking the LET. The Licensure Examination for Teachers (LET) is a professional examination for aspiring educators. To be able to pass the examination, a reviewee needs to master certain key points. It entails too much time and focus because these key points are in every subject. Different subjects means different key points. Familiarization of the different key points is the best tool to help you pass.

In reviewing TLE Part 11, you need to read through the details with careful analysis. It is very important to understand what you read because if you only memorize it, you won’t pass the exam. Internalization is very much important during review. The reviewee must see to it that he/she must have retention. There are certain points which are difficult to deal with and in this case the brain should be quick. It takes huge amount of effort in order to master the flow during mocks exams.

Items in TLE Part 11 may vary and sometimes complicated. Some questions will be easy for you but most of the time, questions will be difficult. The choices in very item are all related and you will choose the correct answer for it. This is somehow very difficult especially if you didn’t have a proper review. Difficult questions outnumbered the easy ones. Questions are difficult to understand at first reading. It is best to read the questions twice to have a correct answer. The only thing that matters is that you only need to put your mind on the exam and nothing else. The word FOCUS is a must during Licensure Examination for Teachers.

READ:  LET Exam: Professional Education Reviewer (50 Items With Answer Key ) Part 1

Every person may have different experiences during board exams. It will be different from me and you but what we have in common is our positive mindset that we will get through it. Many said that LET is hard to pass. The truth is that, it will only become hard if you don’t believe in yourself, so take a deep breath and say “I will pass the exam no matter what!.

Licensure Examination for Teachers – TLE part 11 Reviewers

TLE Part 11

1. Which is owed by the business that requires prompt payment?

A. Non-current liability
B. Non-current asset
C. fixed asset
D. fixed liability

ANS: D

2. Which refers to a business obligation that requires 15 months of payment?

A. Current liability
B. long-term liability
C. current asset
D. current liability

ANS: B

3. Which of these terms best applies o current asset?

A. Account receivable
B. Account payable
C. Notes receivable
D. Notes payable

ANS: A

4. What is an example of non-current assets?

A. Prepaid expenses
B. Cash in the bank
C. Accounts receivable
D. Properties and equipment

ANS: D

5. What are resources owned for the operation of the business?

A. assets
B. liability
C. capital
D. expenses

ANS: A

6. Some resources of the firm acquired their asset through obligation. What does this refer to?

A. Expenses
B. Assets
C. Liability
D. capital

ANS: C

7. After a month, Mr. Patac was able to get all coins he earned form his coffee vending machine worth P 11, 755.00 and paid his water bill P 750.00 and electricity P 1,300.00.
A. P 9,705.00
B. P 10, 455.00
C. P 11, 755.00
D. P. 11, 005.00

READ:  TLE Part 7 - LET Reviewers

ANS: C

8. How much is the net sales of Mr. Patac after a month of his business?

A. P. 11, 005.00
B. P 10, 455.00
C. P 9,705.00
D. P 11, 755.00

ANS: C

9. Mr. Patac bought motorcycle worth P 72,000.00 to monitor his expanding coffee vending machine business. After five (5) years, the said motorcycle will become P 15,000.00 value. How much is he going to set aside per month for depreciation?

A. P 57,000.00
B. P 11,400.00
C. P 950.00
D. P 850.00

ANS: C

10. Giving 10% depreciation for the 5 additional units of coffee Vending machine that is worth P 35,000.00 each. How much is the depreciation cost of each machine?

A. P 17,000.00
B. P 3,500.00
C. P 4,250.00
D. P 1,750.00

ANS: B

11. What is the term that describes the total of cash, plus purchase, plus the customers obligation to the business?

A. Assets
B. Inventory
C. Profit
D. liability
ANS: A

12. Which term refers to gross increase in owner’s equity arising from increase in assets received in exchange for the delivery of goods or services to customers?

A. Assets
B. liability
C. income
D. expenses

ANS: C

13. Which term refers to decreases in owner’s equity that increases because goods or service are delivered to customers?

A. Profit
B. Expenses
C. Earnings
D. Revenue

ANS: B

14. Which is considered to be the best way to assess entrepreneurial project or business ventures?

A. environmental analysis
B. SWOT analysis
C. competition analysis
D. PEST analysis

ANS: B

15. An analysis that provides the details for opportunities and threats of a business to make batter decision regarding marketing plan is termed ______ .

READ:  TLE Part 10 - LET Reviewers

A. environmental analysis
B. SWOT analysis
C. competition analysis
D. PEST analysis

ANS: D

16. The acronym SWOT stands for _____ .

A. Strengths-Weaknesses-Option-Threats
B. Strengths-Weaknesses-Opportunity- Testing
C. Strengths-Weaknesses- Operations-Tactics
D. Strengths-Weakness-Opportunities-Threats

ANS: D

17. Which question is asked at the first stage in the marketing planning process of an enterprise?

A. Where are we now?
B. Where are we heading?
C. Are we on course?
D. Where would we like to be?

ANS: A

18. Which of these stages is the final stage in the marketing planning process flow chart?

A. Control
B. Marketing planning
C. Setting marketing objectives
D. Setting the product price

ANS:A

19. An entrepreneur might select a target market probably because the target market _____ .

A. is attractive to the business and matches its supply capabilities
B. is large and well-served with existing products
C. is fully understood by the entrepreneur
D. has a proven track record for buying product

ANS: A

20. A carefully thought structured formal commercial report that is extraordinarily well documented and clearly written to safe any wastage of further investments project is called ______ .

A. portfolio
B. business plan
C. resume
D. feasibility

ANS: A

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *