TLE Part 12 – LET Reviewers

TLE Part 12 is one of the topics to master when taking the LET. The Licensure Examination for Teachers (LET) is a professional examination for aspiring educators. To be able to pass the examination, a reviewee needs to master certain key points. It entails too much time and focus because these key points are in every subject. Different subjects means different key points. Familiarization of the different key points is the best tool to help you pass.

In reviewing TLE Part 12, you need to read through the details with careful analysis. It is very important to understand what you read because if you only memorize it, you won’t pass the exam. Internalization is very much important during review. The reviewee must see to it that he/she must have retention. There are certain points which are difficult to deal with and in this case the brain should be quick. It takes huge amount of effort in order to master the flow during mocks exams.

Items in TLE Part 12 may vary and sometimes complicated. Some questions will be easy for you but most of the time, questions will be difficult. The choices in very item are all related and you will choose the correct answer for it. This is somehow very difficult especially if you didn’t have a proper review. Difficult questions outnumbered the easy ones. Questions are difficult to understand at first reading. It is best to read the questions twice to have a correct answer. The only thing that matters is that you only need to put your mind on the exam and nothing else. The word FOCUS is a must during Licensure Examination for Teachers.

READ:  TLE Part 8 - LET Reviewers

Every person may have different experiences during board exams. It will be different from me and you but what we have in common is our positive mindset that we will get through it. Many said that LET is hard to pass. The truth is that, it will only become hard if you don’t believe in yourself, so take a deep breath and say “I will pass the exam no matter what!.

Licensure Examination for Teachers – TLE part 12 Reviewers

TLE Part 12 – LET Reviewers

1. Which term refers to mathematical business decision that makes orderly delineated sequences of mathematical operatives that leads to a solution?

A. Conceptual model
B. Quantitative model
C. Algorithms
D. Decision

ANS: C

2. Every day we have to calculate the discounted of shopping mall, allocate how much food and shopping and when we get a loan from the bank we calculate the interest. This simply means we need _______ .

A. money
B. calculation
C. mathematics
D. percentage

ANS: C

3. Which is also known as Quantitative Finance that is concerned with financial markets and taking observed market prices as inputs?

A. Mathematical in marketing
B. Mathematical finance
C. Net Income Report
D. Income statement

ANS: B

4. What financial reports reflects the net income sales?

A. Statement of Cash flow
B. Balance Sheet
C. Net income report
D. Income Statement

ANS: D

5. What is the remainder after all the expenses have been deducted from revenues?

A. Repair income
B. Gross income
C. Net income
D. Service income

ANS: B

6. On what financial statements are assets that are used in the operation of business found?

READ:  LET Exam: TLE Reviewer (60 Items w/ Answer Key)

A. Income statement
B. Statement of owners Capital
C. Balance sheet
D. Statement of Cash low

ANS: C

7. The sum of all the expenses from the operation of the business can be found on the ________ .

A. balance sheet
B. statement of cash flow
C. income statement
D. Statement of owners capital

ANS: C

8. To which financial reports are Liabilities and capital added?

A. Statement of cash flow
B. Statement of owners of owners capital
C. income statement
D. Balance sheet

ANS: D

9. What financial statement shows all the received cash from both ongoing operations and external investments sources?

A. Statement of cash flow
B. Statement of owners of owners capital
C. income statement
D. Balance sheet

ANS: A

10. The earning power of the business firm is reported on the __________ .

A. Balance sheet
B. income statement
C. Statement of cash flow
D. Statement of owners of owners capital

ANS: B

11. The balance sheet provides the information about ________________ .

A. all the sales of the firm
B. all the expenses of the firm
C. list of cash received and payments of the firm
D. list of all assets of the firm

ANS: D

12. Recording the increase of income of a Computer Repair Shop should be written on the _________ column.

A. Asset
B. Income
C. Credit
D. Debit

ANS: C

13. In journalizing the, owner’s withdrawal from his firm should be written on the ____________.

A. capital
B. debit
C. credit
D. expenses

ANS: B

14. When a business purchased computer set worth P, 65,000.00 for the office; debit computer set, P65,000.00; credit is __________________ .

READ:  TLE Part 5 - LET Reviewers

A. Accounts payable, P 65,000.00
B. Capital, P 65,000.00
C. Computer set expenses P 65,000.00
D. Cash P 65,000.00

ANS: D

15. Ms. Alien receives her payment from tutorial of Mrs, Yap’s son; debit cash credit, ______ .

A. payment
B. cash
C. fee
D. assets

ANS: C

16. Mr. Albert Patac bought and invested coffee Vending Machine worth P 35,000.00. Debit machine; machine credit _______ .

A. Cash P 35,000.00
B. A Patac, capital P 35,000.00
C. Asset P 35,000.00
D. Expenses, P35,000.00

ANS: B

17. Purchased office supplies and equipment on credit card are ________ .

A. debit office, supplies, credit cash
B. debit office supplies, credit accounts payable
C. debit office supplies and equipment, credit cash
D. debit office supplies and equipment, credit accounts payable

ANS: D

18. To find the current liability, one must look at the _______ .

A. mortage payable
B. loans payable
C. bonds payable
D. salaries

ANS: D

19. The resources that s firm acquires through creditors is called ________ .

A. liability
B. capital
C. assets
D. income

ANS: A

20. Business owned that will be due not to exceed a year is referred to as ________ .

A. current asset
B. current liability
C. fixed asset
D. fixed liability

ANS: B

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *