TLE Part 8 – LET Reviewers

TLE Part 8 is one of the topics to master when taking the LET. The Licensure Examination for Teachers (LET) is a professional examination for aspiring educators. To be able to pass the examination, a reviewee needs to master certain key points. It entails too much time and focus because these key points are in every subject. Different subjects means different key points. Familiarization of the different key points is the best tool to help you pass.

In reviewing TLE Part 8, you need to read through the details with careful analysis. It is very important to understand what you read because if you only memorize it, you won’t pass the exam. Internalization is very much important during review. The reviewee must see to it that he/she must have retention. There are certain points which are difficult to deal with and in this case the brain should be quick. It takes huge amount of effort in order to master the flow during mocks exams.

Items in TLE Part 8 may vary and sometimes complicated. Some questions will be easy for you but most of the time, questions will be difficult. The choices in very item are all related and you will choose the correct answer for it. This is somehow very difficult especially if you didn’t have a proper review. Difficult questions outnumbered the easy ones. Questions are difficult to understand at first reading. It is best to read the questions twice to have a correct answer. The only thing that matters is that you only need to put your mind on the exam and nothing else. The word FOCUS is a must during Licensure Examination for Teachers.

READ:  TLE Part 3 - LET Reviewers

Every person may have different experiences during board exams. It will be different from me and you but what we have in common is our positive mindset that we will get through it. Many said that LET is hard to pass. The truth is that, it will only become hard if you don’t believe in yourself, so take a deep breath and say “I will pass the exam no matter what!.

Licensure Examination for Teacher – TLE part 8 Reviewers

TLE Part 8

1. Which is considered to be the oldest and most commonly used building material?
A. cement
B. wood
C. steel
D. stand

ANS: B

2. Which wood which is obtained from confers and are used for training?

A. hard wood
B. softwood
C. dark wood
D. brown wood

ANS: B

3. Which wood is obtained from deciduous trees?

A. hard wood
B. softwood
C. dark wood
D. brown wood

ANS: A

4. Which is a binding agent that reacts with water to form a hard-stone- like substances?

A. glue
B. cement
C. mortar
D. grout

ANS: B

5. Which term refers to inert material when bound together into a conglomerated mass form concrete?

A. Aggregates
B. Gravel
C. Cement
D. Grout

ANS: A

6. A lumber that has been sawed, edged and trimmed in which cutting marks are visible is _____ .

A. rough
B. smooth
C. dressed
D. worked

ANS: A

7. Which lumber has been put through planning machine which gives fine surface?

A. rough
B. smooth
C. dressed
D. worked

ANS: C

8. Which lumber that has been dressed and matched, ship lapped or patterned?

READ:  LET Exam: TLE Reviewer (60 Items w/ Answer Key)

A. rough
B. smooth
C. dressed
D. worked

ANS: D

9. Which is a plank of wood that has been roughly cut?

A. timber
B. board
C. lumber
D. block

ANS: C

10. Which lumber has been cut from logs radially to the growth rings and the fiber runs about parallel to the face?

A. edge-grain
B. angle-grain
C. flat-grain
D. close-grain

ANS: C

11. Which lumber has been cut tangentially to the growth rings and the fiber runs about 90 degrees to the face?

A. edge-grain
B. angle-grain
C. flat-grain
D. close-grain

ANS: A

12. Which is the art of building with stone, bricks, concrete block or other similar materials?

A. carpentry
B. concrete
C. mortar
D. masonry

ANS: D

13. If you want to go up stairs, which part do you hold on to?

A. handrail
B. Read
C. handle
D. Riser

ANS: A

14. If you want to go up stairs, which part do you step on?

A. handrail
B. Read
C. handle
D. Riser

ANS: B

15. What makes the door swing when close and open it?

A. Door knob
B. Door lock
C. Door shutter
D. Door hinge

ANS: D

16. A carpenter wants to construct a stair, what could be the standard height of the riser?

A. 5-6 inches
B. 6-8 inches
C. 8-10 inches
D. 10-12 inches

ANS: B

17. In masonry works, it is necessary to wear protective equipment except __________ .

A. mask
B. goggles
C. gloves
D. ear muffs

ANS: D

18. In the construction site, what protects the carpenter from failing objects?

A. hat
B. belt and harness
C. helmet
D. shed

READ:  TLE Part 12 - LET Reviewers

ANS :C

19. In the construction site, what protects the carpenter form falling?

A. hat
B. belt and harness
C. helmet
D. shed

ANS: B

20. These are compress baked clay that are processed into workable materials?

A. stone
B. sand
C. bricks
D. CHB

ANS: C

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *