TLE Part 9 – LET Reviewers

TLE Part 9 is one of the topics to master when taking the LET. The Licensure Examination for Teachers (LET) is a professional examination for aspiring educators. To be able to pass the examination, a reviewee needs to master certain key points. It entails too much time and focus because these key points are in every subject. Different subjects means different key points. Familiarization of the different key points is the best tool to help you pass.

In reviewing TLE Part 9, you need to read through the details with careful analysis. It is very important to understand what you read because if you only memorize it, you won’t pass the exam. Internalization is very much important during review. The reviewee must see to it that he/she must have retention. There are certain points which are difficult to deal with and in this case the brain should be quick. It takes huge amount of effort in order to master the flow during mocks exams.

Items in TLE Part 9 may vary and sometimes complicated. Some questions will be easy for you but most of the time, questions will be difficult. The choices in very item are all related and you will choose the correct answer for it. This is somehow very difficult especially if you didn’t have a proper review. Difficult questions outnumbered the easy ones. Questions are difficult to understand at first reading. It is best to read the questions twice to have a correct answer. The only thing that matters is that you only need to put your mind on the exam and nothing else. The word FOCUS is a must during Licensure Examination for Teachers.

READ:  TLE Part 3 - LET Reviewers

Every person may have different experiences during board exams. It will be different from me and you but what we have in common is our positive mindset that we will get through it. Many said that LET is hard to pass. The truth is that, it will only become hard if you don’t believe in yourself, so take a deep breath and say “I will pass the exam no matter what!.

Licensure Examination for Teachers – TLE part 9 Reviewers

TLE Part 9

1. In which of pipes does portable water travel?

A. ABS pipes
B. Galvanized Pipes
C. Cast iron pipes
D. PVC pipes (orange)
ANS: B

2. If your water system has leak, where can you shut off the flow of water?

A. Gate valve
B. Galvanized
C. Check valve
D. Angle valve

ANS: A

3. A plumber wants to install a liquid seal to prevent sewer gasses from entering the building. What device is needed?

A. Union
B. Trap
C. Backflow preventer
D. Pump

ANS: C

4. A plumber wants to shut off the flow of water just 90 degrees turn. Which valve is appropriate?

A. Gate valve
B. Globe valve
C. check valve
D. angle valve

ANS: A

5. What do you call those waterproof ribbon for covering threaded pipes joints to prevent leakage?

A. rubber bond
B. masking tape
C. Teflon tape
D. tape

ANS: C

6. In the end of a PVC pipe is fitted with a male adopter, what fitting will be used to stop the flow of the water?

A. Elbow
B. coupling
C. cap
D. Plug

READ:  TLE Part 1 - LET Reviewers

ANS: C

7. How many PVC pipes can installed in a 7.50 meter distance?
A. 2 pcs
B. 2.5 pcs
C. 3 pcs
D. 3.5 pcs

ANS: B

8. If the end of a PVC pipe is fitted with a female adopter, what fitting will be used to stop the flow of water?

A. elbow
B. coupling
C. cap
D. plug

ANS: D

9. A plumber wants to connect two length of pipes. Which fitting is necessary?

A. coupling
B. elbow
C. tee
D. pipe wrench

ANS: A

10. If there is leaking in the water supply of lavatory, sink and water closet, valve are you going to shut off?

A. Gate valve
B. Globe valve
C. Check valve
D. Angle valve

ANS: D

11. If you install a soil pipe, what is the standard pitch or slope?

A. 5%
B. 10%
C. 2%
D. 15

ANS: C

12. If you source of potable water, what is the minimum safe distance from the septic tank?

A. 15 meters
B. 10 meters
C. 5 meters
D. 20 meters

ANS: A

13. No cesspool, septic tank or drain fields shall be located within how many meter radius from the well?

A. 15 meters
B. 10 meters
C. 50 meter
D. 45 meters

ANS: D

14. If you plan to drill for a well that can supply water for public use, what is the minimum meter radius from a well to the residences?

A. 150 meters
B. 100 meters
C. 50 meters
D. 200 meters

ANS: B

15. There should be no concrete sanitary sewer existing within how many meter radius from the well?

READ:  TLE Part 12 - LET Reviewers

A. 15 meter
B. 10 meters
C. 50 meters
D. 45 meters

ANS: D

16. There should be no concrete sanitary sewers existing within how many meters radius from the well?

A. 15 meters
B. 10 meters
C. 50 meters
D. 45 meter

ANS: A

17. The standard length of a PVC pipe is __________ .

A. 12 ft.
B. 2.0 m
C. 50 meters
D. 45 meters

ANS: D

18. If you want to estimate the number of G.I pipes needed from your house to the main supply, what is the length of a G.I pipe that you are going to use?

A. 20.0 m
B. 6 ft.
C. 3.0 m
D. 20 ft

ANS: B

19. If you want to estimate the number of PVC pipes needed from your houses to the main supply, what is the standard length of a PVC. Pipe that you are going to use?

A. 20.0 m
B. 6 ft.
C. 3.0 m
D. 20 ft

ANS: C

20. All plumbing fixtures must have P-trap EXCEPT ____________ .

A. lavatory
B. water closet
C. sink
D. bath tub

ANS: B

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *