LET: General Education Part 30

This is the Multiples Choice Questions Part 30 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Top 10 best food to eat for effective board exam review.
Not passing the board exam does not mean you are not smart.
There are two sides of the coin, to pass the board exam or to fail it
More…

General Education Part 30

1. it is a molecule that carries the genetic instructions used in the growth, development, functioning and reproduction of all known living organisms and many viruses.

a. ribonucleic acid

b. proteins

c. lipids

d. DNA

Answer: d

2. The outer layer of the skin which provides a barrier to infection from environmental pathogens.

a. dermis

b. epidermis

c. germinal layer

d. granular layer

Answer: b

3. The science of naming, describing and classifying organisms and includes all plant, animals and microorganisms of the world.

a. Biology

b. Zoology

c. Taxonomy

d. Binomial Nomenclature

Answer: c

4. The female part of a flower which is usually located in the center of the flower and is made up of stigma, style and ovary.

a. pistil

b. stamen

c. anther

d. filament

Answer: a

5. What are the female egg cells of a flower that are contained in the ovary?

a. ovules

b. pollen

c. seeds

d. sperm

Answer: a

6. The branch of biology that deals with the relations of organisms to one another and to their physical surroundings.

a. Geography

b. Habitat

c. Ecology

d. Zoology

Answer: c

7. This term was coined by Geologist Eduard Suess in 1875 which he defined as the place on Earth’s surface where life dwells.

a. Lithosphere

b. Biosphere

c. Hydrosphere

d. Geosphere

Answer: b

8. _____ is a cooking process wherein the food substance, usually a vegetable or fruit, is scalded in boiling water, removed after a brief, time interval and placed under cold running water to halt the cooking process.

a. Boiling

b. Poaching

c. Blanching

d. Steaming

Answer: c

9. When the moon is getting larger in the sky, moving from the New Moon towards the full Moon, it is ad to be _____.

a. waning

b. waxing

c. eclipsing

d. rotating

Answer: b

10. They are often called the building blocks of life, and are the basic structural, functional and biological unit of all know living organisms.

a. DNA

b. RNA

c. cells

d. proteins

Answer: c

11. These are small vertebrates that need water or a moist water or a moist environment to survive which include frogs, roads, salamanders and newts.

a. Mammals

b. Crustaceans

c. Amphibians

d. Reptiles

Answer: d

12. A system is said to be in equilibrium when the sum of all forces is _____.

a. zero

b. one

c. negative

d. positive

Answer: b

13. _____ is the process of breaking down food by mechanical and enzymatic action in the alimentary canal into substances that can be used by the body.

a. Absorption

b. Digestion

c. Assimilation

d. Dissolution

Answer: c

14. The _____ are a long continuous tube running from the stomach to the anus.

a. esophagus

b. alimentary

c. rectum

d. intestines

Answer: a

15. These are atoms with the same number of protons but have a different number of neutrons.

a. isotopes

b. molecules

c. nucleus

d. ions

Answer: b

16. The _____ is the number of protons in an atom, sometimes called the proton number.

a. atomic weight

b. mass number

c. atomic number

d. atomic element

Answer: c

17. To geologists, it is a natural substance composed of solid crystals of different minerals that have been fused together into a solid lump.

a. magma

b. fossil

c. rock

d. marble

Answer: d

18. _____ is the preserved remains or traces of organisms (plants, animal, etc.) that lived in the distant past.

a. Larva

b. Fossil

c. Crystal

d. Skeleton

Answer: b

19. Who made the first significant effort towards measurement of the speed of sound?

a. Isaac Newton

b. French Mathematician Laplace

c. Madame Currie

d. Archimedes

Answer: c

20. By mass, it is third most abundant element in the universe.

a. Oxygen

b. Helium

c. Hydrogen

d. Nitrogen

Answer: c

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »