LET: General Education Part 29

This is the Multiples Choice Questions Part 29 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Things to do while waiting for the result of your board exam
More…

General Education Part 29

1. This is a scientific test done under controlled conditions where just one or a few factor are changed at a time, while all others are kept constant.

a. laboratory test

b. controlled experiment

c. chemical experiment

d. science experiment

Answer: b

2. The sum total of the biochemical reactions occurring in an organism, the process by which young body converts what you eat and drink into energy.

a. digestion

b. absorption

c. conversion

d. metabolism

Answer: d

3. They must use energy and consume nutrients to carry out the chemical reactions that sustain life.

a. living things

b. plants

c. organisms

d. human

Answer: a

4. Living organisms regulate their internal environment to maintain the relatively narrow range of conditions needed for cell function and this regulation of a stable internal environment even in the face of a changing external environment is called what?

a. temperature

b. homeostasis

c. habitation

d. adaptation

Answer: b

5. This is a process where a heritable trait that provides a fitness advantage may become more and more common in a population, making the population better suited to its environment over generations.

a. Natural selection

b. Adaption

c. Reproduction

d. Chemical reaction

Answer: b

6. In a covalent bond, what comes from the shared. electrostatic attraction between the two positively charged atomic nuclei and the shared negatively charged electrons between them?

a. the stability of the bond

b. molecule

c. a distinct group of atoms

d. a structural formula

Answer: a

7. An object at rest remain at rest unless acted upon by an external force, or if in motion, it continues to move in a straight line with constant speed. What is this law of motion set forth by Isaac Newton?

a. Law of Thermodynamics

b. Law of Inertia

c. Law of Attraction

d. Law of Dynamics

Answer: b

8. When the match is struck, what heats the head to a temperature at which the chemicals react and generate more heat than can escape into the air, and they burn with a flame?

a. fire

b. friction

c. tension

d. heat wave

Answer: b

9. Who believed that species survived through a process called natural selection, where species that successfully adapted to meet the changing requirements of their natural habitat thrived, while those that failed to evolve and reproduce died off?

a. Louis Pasteur

b. Robert Koch

c. Sigmund Freud

d. Charles Darwin

Answer: d

10. Who was the founding father of Psychoanalysis, a method for treating mental illness and also a theory which explains human behavior?

a. Sigmund Freud

b. Carl Jung

c. Charles Darwin

d. Carl Claus

Answer: a

11. These are rocks formed from magma in the Earth’s mantle that generally do not contain fossils, do not react with acids, can be made of different minerals and may be glassy in appearance.

a. sedimentary rocks

b. metamorphic rocks

c. igneous rocks

d. basalt rocks

Answer: c

12. They live in all kinds of habitat but most live in the ocean and are one of the pillars of the global marine ecosystem They have several pairs of legs and a body made up of sections that are covered in a hard outer shell like crabs and lobsters.

a. crustaceans

b. reptiles

c. mammals

d. shellfish

Answer: a

13. A zoological term that refers to animal that produce eggs but retain them inside the female body until hatching occurs, so that live offspring are born.

a. viviparous

b. ovoviviparous

c. reproduction

d. germination

Answer: b

14. What do you call the microorganism that cause disease?

a. bacteria

b. viruses

c. germs

d. pathogens

Answer: d

15. One of the main branches of chemistry that studies chemical processes that occur within living organisms.

a. organic chemistry

b. analytical chemistry

c. biochemistry

d. inorganic chemistry

Answer: c

16. These are sugars and starches, the chemical fuels needed for our cells to function.

a. glucose

b. fructose

c. carbohydrates

d. sucrose

Answer: c

17. What do you call these changes that include changes of state such as ice melting to water and water evaporating to vapor?

a. physical changes

b. chemical reactions

c. chemical change

d. diffusion

Answer: a

18. The rusting of steel garbage happens because the iron (Fe) in the metal combined with oxygen (O2) in the atmosphere. This is an example of:

a. chemical combination

b. chemical reaction

c. physical change

d. chemical bond

Answer: b

19. When _____ react with metals they produce a wide range of salts, including calcium fluoride,  sodium chloride (common table salt), silver bromide and potassium iodide.

a. halogens

b. pathogens

c. oxygen

d. hydrogen

Answer: a

20. What is this dominant theory of heredity that suggests that each parent contributed fluids to the fertilization process and that the traits of the parents blended and mixed to produced the offspring.

a. pangenesis

b. blending inheritance

c. reproduction

d. genetics

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »