LET: Professional Education Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of Professional Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Not passing the board exam does not mean you are not smart.
There are two sides of the coin, to pass the board exam or to fail it
Top 10 things to do in case you will not pass the board exam
More…

Professional Education Part 3

Choose the letter of the best answer in each questions.

1. Any changes in the behaviour of an individual.

a. learning

b. Response

c. Change

d. Development

answer: a

2. The reinforcement of a person’s response by presentation or removal of rewards and punishments.

a. operant conditioning

b. transfer of learning

c. Feedback Principle

d. Discipline

answer: c

3. This stimulation of action best explain the behaviour of an individual to take what he perceives to be the shortest route to his goals.

a. Recognition

b. Development

c. Assimilation

d. Motivation

answer: a

4. Philosophy of Education’s mean function.

a. Aid the learner to build his own personal philosophy

b. Definition of goals and setting of directions from which education is to strive

c. Education carries on a lifetime cycle.

answer: b

5. According to Froebel, Kindergarten is also known as __________.

a. children have fun and enjoyment

b. garden for children to play and learn

c. the learning center for life

d. where new beginnings begin

answer: a

6. Which of the following statements is given emphasis by “humanistic eduction?”

a. the great words of man such as classics should be enjoyed

b. Man should learn the different philosophies of education

c. “Build a man who is distinctly civilized, educated and refined.”

d. Develop man into a thinking individual

answer: c

7. A teacher who advocates the pragmatic philosophy of education believes that experience should follow learning, thus, she has to _____________.

a. require her students mastery of the lessons

b. encourage her students to memorize facts

c. equip her students with basic skills and abilities

d. provide her students with opportunities to apply their skills and abilities

answer: d

8. How are institutions of learning encourage to set higher standards over and above the minimum requirement for state recognition?

a. Scholastic achievement

b. Faculty development

c. Academic Freedom

d. Voluntary Accreditation

answer: d

9. Which of the following is mandated by the 1987 Constitution with regards to Education?

a. Free and compulsory formal and non-formal education for all citizens

b. Free education for both elementary and secondary levels and compulsory elementary education for all children of school age

c. Free and compulsory education for all levels

d. Nursery and Kinder is require before elementary

answer: b

10. Which of the following educational measures embody the policy “Return to the Basics?”

a. K-12 Education Program

b. National Elementary Achievement Test (NEAT)

c. Minimum Learning Competencies (MLC)

d. New Elementary School Curriculum (NESC)

answer: d

11. Reason why John Dewey, during the American Period, proposed the transformation of the public school systems.

a. He recognized the essence of change and innovation to promotes progress.

b. The traditional academic education did not serve the ideals of democracy.

c. Industrialism was endangering the values of the society.

d. the intellectual motivation of the students was on decline

answer: b

12. Basic education includes secondary education. Which of the following led to the establishment of the secondary school?

a. Humanistic

b. Reformation

c. Rationalism

d. Realistic

answer: d

13. How does an adolescent perceive his environment when he combines his inductive and deductive reasoning ability in realistic rules that he can respect and live by?

a. he views the world from his own perspective

b. he sees the world through the eyes of other people

c. he interprets events from a limited point

d. he views events as detached from himself and other people

answer: a

14. R.A# 6713 prohibits government employees and public officials from engaging in private practice unless authorized by law. You are a teacher for half-day in a public school. You were offered to teach in a private school with a schedule that is in conflict with your teaching sked in the public school. What should you do?

a. Retain your public school teaching load and forego the offer.

b. Take the offer and ask for adjustment of the public school time slot.

c. Resign from the Public School teaching

d. Ask for another teaching load in the public school

answer: a

15. The ability to perceive how objects are related in order to mentally perceive what is seen. thus creating concrete visual images form memory.

a. visual-spatial intelligence

b. mathematical-logical

c. qualitative intelligence

d. spatial intelligence

answer: a

16. He is responsible for the theory which recognizes the importance of developing multiple intellegences.

a. Jean Piaget

b. Howard Gardner

c. Frederick Fraebel

d. Sigmund Freund

answer: c

17. An emerging thrust in determining one’s personality, whether pleasant or unwholesome; one’s virtues, i.e values, relationships, adjustments to varying situations, behaviour and motivations.

a. emotional quotient (E.Q)

b. intelligence quotient (I.Q)

c. adjusted personality

d. multiple intelligence

answer: a

18. Is it the measurement of personality which is the result by dividing the mental age by the chronological age.

a. emotional quotient (E.Q)

b. intelligence quotient (I.Q)

c. multiple intelligence

d. anticipated behaviour

answer: b

19. Type of intelligence which enables a person to understand the other person’s feeling, behaviour and motivation.

a. emotional quotient

b. spatial intelligence

c. social intelligence

d. quantitative-qualitative

answer: c

20. One’s ability to do abstract reasoning and manipulate symbols refer to what type of intelligence?

a. visual intelligence

b. diametric

c. spatial intelligence

d. mathematical-logical

answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »