LET: TLE Part 27

This is the Multiples Choice Questions Part 27 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Techniques on how to correctly answer the test questions during board exam
Tips on passing the board exam even if simultaneously combining work and self-review
Patrons Saints usually visited by Filipinos to ask for help to Pass the Board Exam
More…

TLE Part 27

1. In the field of drafting, each line has a specific meaning. This is to establish a uniform way when interpreting complex blueprints of objects and other mega projects. These lines are called _____.

a. alphabet of lines

b. alpha numeric of lines

c. language of lines

d. lines of sight

Answer: a

2. Based on a blue print, a machinist is about to drill a 16mm diameter hole on a piece of 100mm x 120mm flat bar. Which line in the alphabet of lines must he look for first?

a. Hidden line

b. Phantom line

c. Center line

d. Section line

Answer: c

3. When drawing the different views in orthographic projection a drafter must acknowledge that there are hidden edges that must be emphasized in order to produce a complete drawing information. Which line is he going to use?

a. Hidden line

b. Section line

c. Center line

d. Object line

Answer: a

4. A drawing teacher on a local high school was discussing a feature on which the surface appears to have been imaginary cut along the cutting plane line. Which line is she going to apply to the surface where the cutting plane cut through?

a. Center line

b. Dimension line

c. Section line

d. Invisible line

Answer: c

5. There are six principal views of an object; the top view, the front view, right side view, left side view, bottom view, and the rear views. Which of the views are accepted by the industry as standard multi-views according to the 3rd – angle projection?

a. Top view, front view, and right side views

b. Side view, bottom view, and rear views

c. Right side view, left side view, and bottom views

d. Front view, rear view, side views

Answer: c

6. A group of students is experimenting on views in orthographic projection. They extract first the font view of a simple object using a transparent material as discussed by their teacher. What technique are they using?

a. Glass box technique

b. Onion skin technique

c. Japanese paper technique

d. Polycarbonate technique

Answer: a

7. Orthographic projection goes father than right angle. A drafter can actually extract views for more details of the object provided that the projectors are parallel to each other and normal to the plane of projection. The additional plane is called ____.

a. frontal plane

b. auxiliary plane

c. profile plane

d. horizontal plane

Answer: a

8. All objects have distinct limits which can be considered as the width, depth and height. So when a drafter is working on the difference in elevation between any two points, measured as the perpendicular distance between a pair of horizontal lines, he is now engaged in the _____ of the object.

a. Depth

b. Height

c. Width

d. Bottom

Answer: b

9. When an engineer is engaged in the preparation of views prior to formal drafting activities, he practically basis his information on actual and accurate observation. The process is regarded as ____.

a. pencil and paper exercise

b. glass box technique

c. orthographic sketch

d. order of drawing

Answer: c

10. After all the views are given the drafter must now work on the real form of the objects based on actual result of the orthographic projection. This process is called _____.

a. pictorial drawing

b. depth dimensions

c. height dimensions

d. center dimensions

Answer: c

11. In isometric drawings the angle used to aid in the construction of the object is 30 degrees and all vertical lines are equal to their actual lengths or scale but in oblique drawing the angle used is ___.

a. 40 degrees

b. 45 degrees

c. 30 degrees

d. 60 degrees

Answer: a

12. In oblique drawing, the depth of the depth is reduced to ½ in case of cabinet oblique, ¾ in case of a general oblique, and true or same measurement in ____ oblique.

a. width

b. cavalier

c. specific

d. object

Answer: c

13. Which technique is commonly used around the world as a graphic method of representing a 3-dimensional object and intended to combine the illusion of depth, with the undistorted presentation of the object’s principal dimensions?

a. Cavalier oblique

b. Isometric drawing

c. Cabinet oblique

d. General oblique

Answer: b

14. When an observer stands in the middle of a street, the end of the street seems to narrow as far as his eyes can see. Then he tries to draw the buildings as it appears on his visual observations. The process is called _____.

a. perspective drawing

b. isometric drawing

c. dimetric drawing

d. cabinet drawing

Answer: b

15. A student in drafting has done drawing the three views; his next task is to indicate the dimensions to complete the information. What is the distance of the first dimensions from the views?

a. 1”

b. 2”

c. 1/8”

d. ½”

Answer: b

16. There is a good reason why we shouldn’t place dimensions directly on the drawing itself. This is to avoid _____.

a. super dimensioning

b. overcrowding of dimensions

c. inaccurate dimensions

d. aligned dimensioning

Answer: d

17. The radius of an arc should always be specified by the drafter in the form of a symbol which denotes _____.

a. R

b. R

c. rad

d. ra

Answer: b

18.It is important for the drafting student to place the overall dimension of a part or view to appear more pleasing to the reader. It is place starting from the _____.

a. shortest dimension line outside the view

b. longest dimension line outside the view

c. longer dimension inside the view

d. shorter dimension inside the view

Answer: a

19. Some drafter often place dimensions on every view while this may be permitted in some drafting classes let’s keep in mind that these are repetitions and can be avoided. This is referred to as _____.

a. superfluous dimensioning

b. unidirectional dimensioning

c. aligned dimensioning

d. tolerance dimensioning

Answer: a

20. In the rule of sectional drawing, all visible edges exposed by the cutting-plane line must be emphasized and a series of lines can now be drawn. This process is called _____.

a. filling-up of section lines

b. eliminating hidden lines

c. eliminating object lines

d. symmetric objects

Answer: a