CSE Reviewer Part 28

1. I can tell the future through my dreams.   

    My dreams are  ______ about future.

 

A. preparation

B. premonition

 

ANS : B. premonition

- premonition means a strong feeling that something  is about to happen.

 

2. I wish to ruler the world!

    I want to become the  ______ of the world.

 

A. measurer

B. ruler

 

ANS: B. ruler

- ruler also means a person exercising control.

 

3. Only greedy people wish to become so.

   ________  is what makes people want to rule the world

 

A. greedism

B. Greed

 

ANS: B. Greed

- greed is the selfish desire for anything including power

 

4. I probably lost the bracelet my best friend gave me for my birthday at the park benches.

    I am the _______ of the bracelet found  at the benches.

 

A. owner

B. loser

 

ANS: A. owner

- loser means someone who lose, not someone who lost something.

 

5. Gavin operates the heavy machineries in the factory.

    The  ____ of the machineries in the factory is Gavin.

 

A. operator

B. In-charge

 

ANS: A. operator

- although “in charge “ is also correct, ‘operator’ is the best answer as it is derived from the verb operates in the given sentence.

 

6. It is also his job to maintain the machineries.

    The ____ of the machineries  is also part of his job.

 

A. maintainance

B. maintenance

 

Ans: B. maintenance

- the second choice is the correct spelling of the word

 

7. Whenever I feel stressed, I go to a massage and spa center to feel relaxed.

    I seek ______ when I go to a massage and spa center

 

A. relaxation

B. relaxing

 

Ans: A. relaxation

- the  first choice is the correct spelling of the world.

 

8. Mang eddie is known for making classical furnitures.

    Mang Edidie is a known classical furniture _______ .

 

A. carver

B. maker

 

Ans: B. maker

- although “carver” is also correct ‘maker’ is the best answer as it is derived from the verb making in the given sentence.

 

9. Sheldon’s achievement are inspiring!

    Sheldon is my _______  because of his achievements

 

A. inspiration

B. inspiracion

 

Ans: A. inspiration

- the first choice is the correct spelling word.

 

10. Amy wants pursue he dreams but she fears what future holds.

      _________  of the future is what holds Amy back.

 

A. Afraid

B. Fear

 

Ans: B. Fear

- ‘fear ‘ is also the noun form the verb. ‘Afraid’ is an adjective.

 

11. I accept any challenge because I am determined to achieve my dreams.

      My ____ to achieve my dreams keeps me going.

 

A. overcoming

B. determination

 

Ans: B. determination

- ‘overcoming’ is a verb

 

12. Colonel Smith planning methods are remarkable!

      Colonel Smith makes remarkable _____ .

 

A. methodology

B. plans

 

Ans: B. plans

- ‘methodology’ means ‘a system of methods’ while the first sentence is talking about plans.

 

13. The wolf thinks about the tender young creatures he met at the forest.

      The tender young creatures fills the wolf’s _______ .

 

A. thoughts

B. belly

 

Ans: A. thoughts

- based on the first sentence, the wolf has not eaten the young creature yet it is not yet in the wolf belly.

 

14. Sinbad is king of seven seas.

      The seven seas is part of Sinbad _____ .

 

A. reign

B. kingdom

 

Ans: B. kingdom

- ‘kingdom’ refers to the land or realm being ruled by a monarch while ‘reign’ is the period of time during the monarch’s ruled by a monarch while ‘reign’ is the period of time during the monarch’s rule.

 

15. Elise sued the man who harasser her.

      Elise filled a _____ against her harasser.

 

A. lawsuit

B. business suit

 

Ans: A. lawsuit

- a ‘business suit’ is a type of clothing which is not the topic of the first sentence.

 

16. I am planning on travelling out of the country this year.

      My ______ this year will be out of the country.

 

A. plans

B. travels

 

Ans: B. travels

- travels – ‘travels’ is a noun which means ‘the action of travelling’

 

17. Hans Christian Andersen wrote  my favorite fairy tale

      Hans Christian Andersen is the ____ of my favourite tale.

 

A. producer

B. author

 

Ans: B. author

- when talking about a book, we use the ‘author’ not producer’

 

18. The festival is meant to connect us with our primitive sides.

      The festival is for us to find our ______ with our primitive side.

 

A. connection

B. mention

 

Ans: A. connection

- ‘ connection- is a noun derived from the verb ‘connect’ 

 

19. The mother wanted the kids to know their heritage.

      The mother believes that _________ about one’s heritage is important.

 

A. want

B. knowledge

 

Ans: B. knowledge

- ‘knowledge’ is a noun derived from the verb ‘dangerous’

 

20. It seems, though, that she does know how dangerous it is.

     Through it seems that she does not know its ______ .

 

A. dangers

B. tough

 

Ans: A. dangers

- ‘dangers’ is a noun derived from the verb ‘dangerous’

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here. 

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author