CSE Reviewer Part 4

Directions: Each question below consists of a related pair of words followed by 5 other words numbered 1,2,3,4, & 5. Select the lettered word that BEST expresses a relationship similarm to that expressed in the original pair. Write only the number that corresponds to your answer.

 

SINGLE – WORD APPROACH:

 

1. Open  : secretive :: Forthright : _______

1.   Spiteful

2.   Honest

3.   Mask

4.   Candid

5.   Outspoken

 

Ans : 1 

 

2. Negligent : Requirements :: Remiss :______

1. Task

2. Duty

3. Positions

4. Injury

5. Problem

 

Ans : 2

 

3. Chairman : gavel :: Conductor: ______

1. Orchestra

2. Keys

3. Baton

4. Bus

5. Piano

 

Ans : 3

 

4. Funds : embezzled :: Writings: _______

1. Copyrighted

2. Documented

3. Reproduced

4. Published

5. Plagiarized 

 

Ans : 5

 

5. Taciturnity : laconic :: Improvisation: _______

1. Practiced

2. Devised

3. Unrehearsed

4. Amendment

5. Impressionable

 

Ans : 3

 

6. Bouquet : flower :: Link: ______

1. Chain

2. Body

3. Bones

4. Muscles

5. Connection

 

Ans : 1

 

7. Asylum : refugee :: Traveler: ______

1. Rest

2. Destination

3. Enjoyment

4. Adventure

5. Tourist

 

Ans : 2

 

8. Worried : hysterical :: Happy : ______

1. Serious

2. Ecstatic

3. Problematic

4. Depressed

5. Loyal

 

Ans : 2

 

9. Decision : consideration :: Wish : _______

1. Request

2. Fulfillment

3.   Charity

4.   Plea

5.   Conference

 

Ans : 2

 

10. Myth : story :: Bonnet : _______

1. Hat

2. Décor

3. Dress

4. Design

5. Accessory

 

Ans : 1

 

11. Breeze : tornado :: Trickle: ______

1. Stream

2. Flame

3. Gusher

4. Flash

5. Floe

 

Ans : 3

 

12. Signature : portrait :: Celebrity : ______

1. Autograph

2. Photograph

3. Article

4. Film

5. Movie star

 

Ans : 1

 

13. Drama : directory :: Editor : ______

1. Movie

2. Playwriting

3. Magazine

4. Editing

5. Principal

 

Ans : 3 

 

14. Indifferent : concern :: Arrogant : _______

1. Emotion

2. Tolerance

3. Behavior

4. Bravery

5. Modesty

 

Ans : 5

 

15. Examination : cheat :: Politics : _______

1. Principles

2. Graft

3. Grandstanding

4. Addition

5. Election

 

Ans : 2

 

16. Publication : libel :: Slander : ________

1. Liability

2. Offence

3. Crime

4. Speech

5. Editorial

 

Ans : 4

 

17. Lawyer : client :: Doctor : _______

1. Patient

2. Prescription

3. Profession

4. Medicine

5. Hospital

 

Ans : 1

 

18. Mold : die :: Stamp : ______

1. Form

2. Cast

3. Mail

4. Philately

5. Envelope

 

Ans : 2

 

19. Master : servant :: Monarch : _______

1. Subject

2. Kingship

3. Government

4. Labor

5. Follower

 

Ans : 1

 

20. Heart : pump :: Stomach : ______

1. Digestive system

2. Digest

3. Intestine

4. Food

5. Appendix

 

Ans : 2

 

21. Connoisseur : painting :: Viands : ______

1.   Food

2.   Appetizer

3.   Gourmand

4.   Critic

5.   Chef

 

Ans : 3

 

22. Story : building :: Stanza : ______

1. Rhyme

2. Floor

3. Construction

4. Prose

5. Poem

 

Ans : 5

 

23. Novelist : plot :: Architect : ______

1. Design

2. Profession

3. Blueprint

4. Building

5. Construction

 

Ans : 3

 

24.  Airplane : hanger :: Automobile : _______

1. Port

2. Pad

3. Garage

4. Auto shop

5. Showroom

 

Ans : 3

 

25. Ship : channel :: Jet : ______

1. Airport

2. Hangar

3. Runway

4. Aircraft carrier

5. Take-off

 

Ans : 3

 

26. Heat : thermometer :: Radiation : _______

1. Geiger counter

2. Seismograph

3. Barometer

4. Waves

5. Light

 

Ans : 1

 

27. Ostracism : censure :: Approval : _______

1. Disapprove

2. Applause

3. Reject

4. Negate

5. Accept

 

Ans : 2

 

28. Mentor : counsel :: Bodyguard : ________

1. Teacher

2. Safety

3. Guardian

4. Protection

5. Lawyer

 

Ans : 4

 

29. Automobile : gasoline :: Man : _______

1. Medicine

2. Life

3. Food

4. Energy

5. Exercise

 

Ans : 3

 

30. Apt : fore :: Bow : ______

1. Hull

2. Deck

3. Stern

4. Arrow

5. Ship’s bottom

 

Ans : 3

 

This reviewer is already reviewed by our team. If you see mistakes in the questions and answers feel free to comment down below for us to evaluate it again. 

 

If you found any respective copyright and wish for the article/ reviewer to be removed or taken down feel free to contact us and all your copyrighted works will be taken down as soon as possible. If you are the original author of any of the files linked here. please let us know so that we can acknowledge you better. Thank you!

 

Do you want a copy in this reviewer? you can download it here.

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author