LET: General Education Part 16

This is the Multiples Choice Questions Part 16 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Top 5 mindsets you need to practice before taking the board exam
Techniques on how to correctly answer the test questions during board exam
Tips on passing the board exam even if simultaneously combining work and self-review
More…

General Education Part 16

1. Which of the following procedures is used to check the presence of starch?

a. glucose solution

b. iodine solution

c. Benedict’s solution

d. Bromthymul blue

Answer: b

2. Which distinguishing characteristics does a mammal posses?

a. feathers & wings

b. hair & scales

c. hair & mammary glands

d. warm-blooded

Answer: c

3. A humid day is a condition in which the air is?

a. warm & dry

b. cold & dry

c. warm & moist

d. cold & moist

Answer: c

4. One major problem involved in organ transplants

a. age of the recipient

b. antigen-antibody reaction

c. race of recipient

d. sex

Answer: b 

5. Josef wants to know the mass of a piece of metal. What instrument should he use?

a. spring balance

b. equal-arm balance

c. graduated cylinder

d. platform balance

Answer: d

6. To what biome do the Philippines belong to?

a. tropical rainforest

b. tundra

c. dipterocarp forest

d. grassland

Answer: a

7. Tides, cause by gravity, is gradually showing down earth’s rotation speed. A million years from now, scientist predict that earth’s _____.

a. day is longer

b. year is shorter

c. day is shorter

d. year is longer

Answer: a

8. On what earth’s geographical location will a town be to have most nearly twelve hours of light and twelve hours of darkness during winter?

a. halfway between the equator and South Pole

b. close to North Pole

c. close to equator

d. close to South Pole

Answer: a

9. Which one explains why oxygen, a gas, is the largest component of the earth’s crust?

a. oxygen gives earth crust its lightness

b. oxygen is capable of combining with most of the earth’s elements

c. oxygen is the most abundant element

d. oxygen is needed to sustain all life on earth

Answer: b

10. To earth scientist, the most important features on the map are the landforms that shape the earth’s surface and are shown in?

a. hydrographic maps

b. geographic maps

c. political maps

d. topographic maps

Answer: d

11. What causes high and low tides?

a. earth’s rotation on its’ axis

b. sun’s solar energy

c. moon’s gravitational pull

d. earth’s gravitational pull

Answer: c

12. How is coral atoll formed?

a. volcanic eruption

b. corals growing around a volcanic island

c. underwater bedrock formations

d. earthquake

Answer: b

13.What is a longshore drift?

a. movement of sand and shingles along the coast

b. sand bars

c. accumulation of sand

d. islands formed by volcanic eruptions

Answer: a

14. How does an occlusion form?

a. cold air moving up from the ground

b. cold front pushing warm air up off the ground

c. unbalanced electrical reaction in air

d. cold and warm air mixing

Answer: c

15. What is a heat haze?

a. A reflection caused by pollutants in the air

b. A distorted image resulting from the bending of sun’s light rays by changes in air temperature

c. movement of warm air over a vast expanse of land

d. caused by extremely high temperature common in desert areas

Answer: b

16. What sort of rock formation do the world’s greatest mountain ranges consist of?

a. magma

b. chalk deposits

c. fold eruptions

d. slip formation

Answer: b

17. What is the force that wears down mountains?

a. earthquake

b. erosion

c. volcanic eruptions

d. deforestation

Answer: b

18. How are volcanic islands formed?

a. collision of two oceanic plates

b. volcanic eruptions

c. cooling of lava by seawater

d. Accumulation of corals

Answer: b

19. When you pass orange juice from a tetra pack into a glass, the juice changes its?

a. volume

b. shape

c. state

d. all of the above

Answer: b

20. The amount of water vapour air can hold at a certain temperature without any change in state.

a. relative humidity

b. water capacity

c. water holding capacity

d. water pressure

Answer: c

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »