LET: General Education Part 15

This is the Multiples Choice Questions Part 15 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Patrons Saints usually visited by Filipinos to ask for help to Pass the Board Exam
Top 10 superstitious beliefs practiced by Filipinos to pass the board exam
Things to do while waiting for the result of your board exam
More…

General Education Part 15

1. The relationship of give-and-take of living organisms in the biosphere is a balance of nature called?

a. universe relationship

b. symbiotic relationship

c. spontaneous relationship

d. abiogenic relationship

Answer: b

2. Process in removing excess odor in water.

a. sedimentation

b. chlorination

c. distillation

d. aeration

Answer: d

3. Which of the following statement is CORRECT?

a. as altitude increases, atmospheric pressures correspondingly decreases

b. throughout the available space, gas tends to contact

c. equal chances are always given to all in life

d. shadow is formed when a colored object is projected against the wall

Answer: a

4. The earth rotates on its axis from west to east. This causes the sun to _____.

a. appear with a fiery orange color

b. cause the appearance of a solar eclipse

c. rise from the east and sets in the west

d. exert gravitational pull on the solar system

Answer: c

5. One of these planets has the greatest gravitational pull. Which one is it?

a. Mars

b. Earth

c. Mercury

d. Jupiter

Answer: d

6. It is the law which explains why one can pull a piece of paper without toppling a glass in a quick motion.

a. energy motion

b. gravity

c. law of inertia

d. force

Answer: c

7. Which of the following is NOT a source of energy?

a. water

b. nuclear

c. geothermal heat

d. inertia at rest

Answer: d

8. Which instrument will one use to convert mechanical energy to electrical energy?

a. rotor

b. generator

c. motor

d. circuit

Answer: b

9. Sun’s energy is generated by?

a. nuclear fission

b. sin reacting with gravity

c. nuclear fission reaction

d. reaction with magnetic field

Answer: c

10. Application of energy is called?

a. work

b. inertia

c. kinetics

d. simulation

Answer: a

11. Within a large population, which factor helps to maintain a constant gene pool?

a. migration

b. random mating

c. mutation

d. natural selection

Answer: b

12. The sum of all the heritable alleles for all the traits in a given population.

a. gene pool

b. race

c. community

d. genus

Answer: a

13. All the members of a group of organism are considered to belong to the same species of they?

a. live in the same habitat

b. interbreed to produce fertile offspring

c. have the same body structure and skin coloring

d. have the same size and shape

Answer: b

14. Which is a contributing factor to the formation of new species?

a. gene frequency

b. random mating

c. geographic isolation

d. lack of adaptable variation

Answer: c

15. Many groups of insects have developed resistance to DDT and other insecticides as a result of?

a. acquired characteristics

b. homologous structures

c. genetic mutations

d. non-specific feeding habits

Answer: c

16. This group of plants is sensitive to airborne chemicals and is often used to indicate presence of pollution?

a. weeds

b. ferns

c. algae

d. lichens

Answer: d

17. During the process of photosynthesis, oxygen is given off as a by- product. The oxygen comes from?

a. carbon dioxide and water

b. warer and nitrogen

c. water and not from CO2

d. CO2 and not form water

Answer: a

18. Which of the following is NOT a function of transpiration?

a. cooling of leaves

b. excretion of minerals

c. uptake of minerals

d. uptake of water

Answer: c

19. Green plants are considered autotrophs of transpiration?

a. have pigment to trap light

b. can build simple inorganic substance into complete organic substances

c. can build any kind of substances

d. depend on other sources for their food

Answer: b

20. Fatima uses information that she gathered so that she can decide what might happen in the future. She is said to be?

a. interpreting

b. predicting

c. experimenting

d. analyzing

Answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »