LET: General Education Part 18

This is the Multiples Choice Questions Part 18 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Board exams best preparatory study tips: Ultimate guide to ace your board exams
How I Passed LET In One Take: Your Ultimate Guide to Real Challenge
Absolute Guide to Essential Things Needed to Bring On the Day of LET 2023
More…

General Education Part 18

1. How do hormones work?

a. by releasing adrenaline

b. by controlling cell chemistry

c. by regulating water loss

d. by controlling blood pressure

Answer: b

2. Name the male and female sex hormones.

a. sperm cell and ovum

b. testosterone

c. chromosomes

d. red and white blood cells

Answer: a

3. The unit of measurement of energy in a given amount of food.

a. pound

b. kilo

c. olfactory system

d. calorie

Answer: b

4. Nitrogen compounds known as the building blocks of proteins.

a. enzymes

b. glucose

c. nutrients

d. amino acids

Answer: d

5. The growth of roots towards water is an example of?

a. chemotropism

b. geotropism

c. hydrotropism

d. phototropism

Answer: c

6. DNA means?

a. data nurturing analysis

b. deoxyribonucleic acid

c. deoxyribonucleic acid

d. deotrixyl nucleic acid

Answer: c

7. What are the 3 products of oxygen when it has been burned?

a. water, carbon dioxide and air

b. energy, water and carbon

c. energy, carbon and oxide

d. energy, air and water

Answer: b

8. In flowering plants, fertilization takes place in the?

a. pollen tube

b. stamen

c. ovules

d. pollen grain

Answer: c

9. The development or egg without fertilization.

a. mitosis

b. parthenogenesis

c. spermatogenesis

d. mitochondria

Answer: b

10. Which of the following is a source of energy needed for photosynthesis?

a. water

b. soil

c. light

d. fertilizer

Answer: c

11. They connect roots and leaves and serve as passageway and storage for food minerals and water from the soil.

a. branches

b. stem

c. trunk

d. tap roots

Answer: b

12. The process by which plants produce food using carbon dioxide and water, sunlight and chlorophyll.

a. reproduction

b. photosynthesis

c. fruit bearing

d. chemosynthesis

Answer: b

13. Process by which plants produce food using carbon dioxide and water, sunlight and chlorophyll.

a. mitosis

b. artificial propagation

c. vegetation reproduction

d. grafting

Answer: c

14. The smallest part of a living thing which performs all the processes a living organism does.

a. organ

b. cell

c. tissue

d. system

Answer: b

15. A group of tissues working together to perform a complex tasks.

a. system

b. organ

c. network

d. skin

Answer: b

16. Male and female reproductive part of a flower.

a. pollen grains and ovules

b. stamen and pistil

c. pollen grain and pistil

d. stamen and ovules

Answer: b

17. In the human body, the cell that most nearly resembles a one-celled animal.

a. red blood cell

b. white blood cell

c. nerve cell

d. antibodies

Answer: b

18. The main energy source of a plant-eating animal.

a. glucose

b. starch

c. cellulose

d. glycogen

Answer: c

19. These are cellular secretions which help regulate the breakdown and buildup of various substance in the body.

a. enzymes

b. amino acid

c. plasma

d. hormones

Answer: b

20. It is the energy source of the cell which it uses for growing, reproducing  and other activities

a. adenosine triphosphate (ATP)

b. amino acids

c. Chloroplast

d. sunlight

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »