LET: General Education Part 26

This is the Multiples Choice Questions Part 26 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Not passing the board exam does not mean you are not smart.
There are two sides of the coin, to pass the board exam or to fail it
Top 10 things to do in case you will not pass the board exam
More…

General Education Part 26

1. It is a global financial body which imposes sanctions on countries who fails to act against money-laundering.

a. The Financial Action Task Force

b. International Monetary Fund

c. The Federal Reserve

d. The U.N. Finance Group

Answer: a

2. It measures the numerical index of a person’s general intelligence as compare to other of the same type of intelligence.

a. Maturity

b. Intelligence Quotient (I.Q.)

c. Emotional Quotient (E.Q.)

d. Aptitude

Answer: b

3. This law allows college students to choose among the 3 component programs of national service namely ROTC, literacy training service or civic welfare training.

a. National Service Training Program Act (NSTP act)

b. Civil Service Act

c. Nation Defense Service Act

d. National Integrated Service Act

Answer: a

4. It it the cooperate mind of the pupils and teachers organized around principles of knowledge in which all minds are thinking as one.

a. social mind

b. educative mind

c. Philosophical mind

d. intelligence

Answer: a

5. It is of outmost educational importance that the social basis of human nature should be habitual when?

a. man fails to correct some of the worst social ills

b. man resorts to war, terrorism or violence to call the society’s attention

c. Man rearranges social circumstances to let self-restraint give way to social justice

d. man has to learn to fight to protect one’s life and preserve one’s culture

Answer: c

6. Which of the following situation would hasten the changes the social quality of human nature?

a. making education an instrument for social change

b. making ourselves open to changes

c. letting the institutions be the agent of change

d. allowing freedom to adopt a more critical attitude towards change

Answer: b

7. They were the first to regard the school as an instrument of social development.

a. the advocates of progressive education

b. the advocates of conservative education

c. those who see violence or terrorism as the ultimate to hasten social change

d. those who are content with the status quo

Answer: a

8. These are values which are basic, urgent and obligatory in character in man’s life and activities.

a. religious values

b. ethical values

c. cultural values

d. social values

Answer: b

9. Social stratification is the system used in the assigning men their respective ranks in the society based on?

a. one’s social stratum to another laterally, horizontally or vertically

b. acquired social and cultural heritage of his society

c. factors such as income, wealth, education, work and lifestyle

d. The person’s view on his social position in the society

Answer: b

10. A society that gives importance and adopts the democratic view of education, places great emphasis by

a. requiring compulsory schooling for all its’ citizens

b. choosing excellent people to run the education system

c. requiring the use of excellent textbooks

d. recognizing the dignity of all individuals

Answer: a

11. Refers to the passing of culture to the next generation.

a. religion

b. education

c. arts

d. language

Answer: b

12. Is is the important basis in the formation of social unit in a society.

a. mutual interest

b. age and sex

c. kinship

d. education

Answer: c

13. The secret society Jose Rizal established designed to promote civic and patriotic education among the Filipinos.

a. La Liga Filipino

b. Companerismp

c. Propaganda

d. La Juventud

Answer: b

14. Rizal’s winning poem which is consigned to promote civic and patriotic education among the Filipinos.

a. To the Filipino Youth

b. El Amor Patrio

c. Los Viajes

d. The Tales

Answer: a

15. The process of two cultures borrowing from each other.

a. mixed culture

b. culture area

c. diffusion

d. assimilation

Answer: c

16. The cognitive aspect of the valuing process wherein the individual has a full understanding of the consequences of each option being considered.

a. choosing from the alternatives

b. choosing reflectively

c. choosing freely

d. imagining and cherishing

Answer: b

17.Value-laden Ideas indicates the learner’s behavior such as his attitudes, interest, aspirations, belief, etc

a. behavior indicators

b. attitude indicators

c. aptitude indicators

d. value indicators

Answer: d

18. The teacher becomes a director of values learning and enriches the learnings through cognitive and affective inputs.

a. activity

b. abstraction

c. analysis

d. application

Answer: b

19. To develop the self-reflection and analysis, educational methods should?

a. focus on note learning and analysis

b. inculcate the value and habit of self-reflection starting from childhood

c. conduct a series of activities on self-reflection

d. encourage conversion as a proof of personal transformation

Answer: b

20. Is an ongoing process of using one’s innate capacities and potentials in full, creative ways which is the core of the valuing process.

a. self-actualization

b. introspection

c. value processing

d. self-direction

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »