LET: General Education Part 28

This is the Multiples Choice Questions Part 28 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Not passing the board exam does not mean you are not smart.
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Top 10 best food to eat for effective board exam review.
More…

General Education Part 28

1. Which of the following should be taken into account before preparing the form lots?

a. Soil and water supply

b. Sunlight & air circulation

c. Accessibility & proximity to market

d. all of the above

Answer: d

2. Which of the ff. is a characteristic of good soil?

a. Should be viable

b. fresh & mature

c. damage free & free seed-borne disease

d. all of the above

Answer: d

3. It is the first and most important tillage operation in preparing the land for to make more moisture-retentive.

a. Cleaning

b. Plowing

c. Harrowing

d. Pulverizing

Answer: b

4. Is an organic material consisting of very fine rotted animal waste, plant parts and other organic & biodegradable material

a. Biomass

b. Compost

c. Heap

d. Fertilizer

Answer: b

5. This method of fish-culture is characterized by the use of net enclosure in shallow protected areas of inland waters.

a. Cage method

b. Fishpen method

c. Aquarium method

d. Open-water method

Answer: b

6. The objective of applying fertilizers to fish ponds

a. Promote fish growth

b. Enhance production

c. Neutralize acidity

d. Enhance the color of the water

Answer: b

7. This type of plants contains nitrogen in its roots which is converter to nitrates by rhizolia, thus, contributing to soil fertility.

a. Vine crops

b. Root crops

c. Legumes

d. Tubers

Answer: c

8. Which of the ff. is NOT an aspect of fish-culture?

a. Fish cultivation

b. Fish propagation

c. Fish conservation

d. Fish marketing

Answer: d

9. The object is represented by the side seen at one time

a. Perspective

b. Projection

c. Orthographic

d. Isometric

Answer: d

10. The system of representing the true shape of any object arranged on a plane in two or more views at right angle to each other.

a. Perspective

b. Dimension

c. Orthographic dimension

d. Oblique drawing

Answer: c

11. Isometric projection is drawn on tree axes name the vertical and 2 _____ degree lines

a. 90

b. 60

c. 40

d. 30

Answer: d

12. It is part of the electrical circuit which converts electrical energy into another form to do work

a. Voltage

b. Load

c. Current

d. Ampere

Answer: b

13. The system on which the flow of electricity is always in one direction

a. Power

b. Integrated circuit

c. Alternating current

d. Direct current

Answer: d

14. The amount of heat required to take 1 lb. of water to change it temperature 1 degree F

a. British thermal Unit (BTU)

b. Voltage

c. Watt

d. Calorie

Answer: a

15. Property of metal w/c can be hammered and flattened into sheets without breaking

a. Ductility

b. Brittleness

c. Elasticity

d. Malleability

Answer: d

16. A system of principles to conduct life

a. Belief

b. Values

c. Philosophy

d. Goals and objectives

Answer: c

17. Process of reaching solution to a problem which is based on family goals,

a. Assessment

b. Reorganization

c. Decision-making

d. Problem-solving

Answer: a

18. To achieve a satisfying family life, each member is expected to live his role with corresponding _____.

a. loyalty

b. responsibilities

c. needs

d. care

Answer: b

19. Human resources which the family can use to achieve its goals.

a. Energy

b. Abilities and skills

c. Knowledge

d. all of the above

Answer: d

20. Earnings of corporations which are distributed among stockholders

a. Profit

b. Retained earnings

c. Stocks

d. Dividends

Answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »