LET: MAPEH Part 8

This is the Multiples Choice Questions Part 8 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Top 10 best food to eat for effective board exam review
10 effective tips to pass the Licensure Examination for Teachers
Not passing the board exam does not mean you are not smart
More…

MAPEH Part 8

1. Which painting was painted by Juan Luna and is the most prized painting of the Philippines?

a. Spolarium

b. Christian Virgins

c. Antipolo

d. Our Lady of Light

Answer: a

2. Leandro Locsin design the ______.

a. Manila Metropolitan Theater

b. Cultural Center of the Philippines

c. GSIS Building

d. Manila Jia-building

Answer: b

3. One of the most popular images during the Commonwealth of the Philippines is Fernando Amorosolo’s ______.

a. Early Filipino State Weddings

b. Making of the Philippines Flag

c. The Mestiza

d. Rice Planting

Answer: d

4. Which painting did Felix Resurrection Hidalgo’s enter in an exhibit in Madrid together with the Spoliarium?

a. Adios al sol

b. Las virgenes Cristianas expuestas al populacho

c. La Barca de Aqueronte

d. Laguna estiga

Answer: b

5. Who was the first mentor of Fernando Amorsolo, the first National Artist of the Philippines who was given a posthumous ward for Visual Arts in 1972.

a. Ignacio Zuloaga

b. Enrique Zobel

c. Fabia Dela Rosa

d. Joaquin Solla

Answer: c

6. Who is acclaimed as the “Father of Philippines Impression”?

a. Antonio Molina

b. Alejandro Cuvero

c. Bela Bartok

d. Jean Sibelius

Answer: a

7. Which of considered the most beautiful and amazing paint that Fernando Amorsolo did?

a. Rice Plating

b. Corner of the Hell

c. Dalagang Bukid

d. Defense of a Filipina Woman’s Honor

Answer: a

8. Fernando Amorsolo painted the following. Afternoon Meal of the Workers (Noonday Meal of the Rice Workers) 1939), Dalagang Bukid (1936), Early Filipino State Wedding and the First Baptism was a painter _____.

a. men

b. children

c. rural landscape

d. the exploited

Answer: c

9. Which is NOT a historical painting of Amorsolo?

a. Dalagang Bukid

b. Making of the Philippine Flag

c. The first Baptism in the Philippines

d. President Emilio Aguinaldo

Answer: a

10. Who is the father of modern Filipino scultpture?

a. Rey Paz Contreras

b. Guillermo Tolentino

c. Constantin Crancusi

d. Napoleon Abvueva

Answer: d

11. Which work of Napoleon Abvueva exalts motherhood?

a. Mother and child

b. The kiss of Judas

c. The transconfiguration

d. Sunburst

Answer: a

12. The Oblation of UP is a work art done by _____.

a. Rey Paz Contreras

b. Napoleon Abvuevas

c. Guillermo Tolentino

d. Anastacio Tanchangco Caedo

Answer: c

13. Who is an outstanding Filipino Sculptor working with an urban refuse and ecological materials are artistic media?

a. Rey Paz Contreras

b. Guillermo Tolentino

c. Napoleon Abvuevas

d. Anastacio Tanchangco Caedo

Answer: a

14. Whose paintings are described as vision of reality teetering the edge of abstraction?

a. Fernando Amorsolo

b. Vicente S. Manansala

c. Carlos Botong Francisco

d. Arthuro P. Luz

Answer: b

15. Which work of art Ang Kiukok won for him a bronze medal in the first International Art Exhibition in Saigon?

a. Pieta

b. Seated Figure

c. Geometric Landscape

d. The Transfiguration

Answer: a

16. The following are paintings of Victorio C. Edades EXCEPT ______.

a. Portrait of the Professor

b. The Artistic and the model

c. Mother and Child

d. Mother and Daughter

Answer: c

17. In his works he turned fragments of the historic past into vivid record of the legendary courage of ancestors of his race like the ones seen in the City Hall of Manila. Who is referred to?

a. Carlos “Botong” Francisco

b. Galo Ocampo

c. Victorio C. Edades

d. Arturo P. Luz

Answer: a

18. The lush tropical sense of color and abiding faith in folk values typified by the townspeople of Angono became the hallmark of his art. Who is described?

a. Arturo P. Luz

b. Galo Ocampo

c. Victorio Edades

d. Carlos “Botong” Francisco

Answer: d

19. Which is considered the most beautiful and amazing paint that Fernando Amorsolo did?

a. Rice Plating

b. Corner of the Hell

c. Dalagang Bukid

d. Defense of a a Filipina Woman’s Honor

Answer: a

20. Fernando Amorsolo painted the following. Afternoon Meal of the Workers (Noonday Meal of the Rice Workers) (1939), Dalagang Bukid (1936), Early Filipino State Wedding and the First Baptism in the Philippines. These prove that Amorsolo was a paint _____.

a. children

b. rural landscape

c. men

d. the exploited

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »