LET: MAPEH Part 7

This is the Multiples Choice Questions Part 7 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Board exam for professionals is important and absolute in 5 powerful reasons
Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews
More…

MAPEH Part 7

1. Which is NOT a historical painting of Amorsolo?

a. The first Baptism in the Philippines

b. Making of the Philippine Flag

c. Dalagang Bukid

d. President Emilio Aguinaldo

Answer: c

2. Who is the Father of modern Filipino sculpture?

a. Napoleon Abvueva

b. Guillermo Tolentino

c. Constatin Brancusi

d. Rey Paz Contreras

Answer: a

3. Which work of Napoleon Abvueva exalts motherhood?

a. The kiss of Judas

b. Mother and child

c. The transformation

d. Sunburst

Answer: b

4. The Oblation of UP is a work art done by ______.

a. Guillermo Tolentino

b. Napoleon Abvuevas

c. Rey Paz Contreras

d. Anastacio Tanchangco Caedo

Answer: a

5. Who is an outstanding Filipino Sculptor working with and urban refuse and ecological materials are artistic media?

a. Anastacio Tanchanco Caedo

b. Guillermo Tolentino

c. Napoleon Abvuevas

d. Rey Paz Contreras

Answer: c

6. Who is an outstanding Filipino Sculptor working with and urban refuse and ecological materials are artistic media?

a. Fernando Amorsolo

b. Vicente S. Manansala

c. Carlos Botong Franciso

d. Arthuro P. Luz

Answer: b

7. Which of art Ang Kiukok won for him a bronze medal in the first International Art Exhibition in Saigon?

a. The Transfiguration Pieta

b. Seated Figure

c. Geometric Landscape

d. Pieta

Answer: d

8. Which is not one of the paintings of Victorio C. Edades?

a. Mother and child

b. The Artist and the model

c. Portrait of the Professor

d. Mother and Daughter

Answer: a

9. In his work the turned fragments of the historic past into vivid record of the legendary courage of the ancestors of his race like the ones seen in the City Hall of Manila. Who is referred to?

a. Galo Ocampo

b. Carlos “Botong” Francisco

c. Victorio C. Edades

d. Arturo P. Luz

Answer: b

10. The lush tropical sense of color and an abiding faith in the folk values typified by the towns people of Angono became the hallmark of this art. Who is Described?

a. Victorio C. Edades

b. Galo Ocampo

c. Carlos “Botong” Francisco

d. Arturo P. Luz

Answer: c

11. Which Buddha covered in gold considered to be the oldest statues of Buddha in the world (338 years old) and has unique status among the Chinese?

a. The Seated Buddha

b. The Lying Buddha

c. The Sleeping Buddha

d. The Big Buddha

Answer: a

12. Which is TRUE of Taj Mahal?

I. a unique blend of Persian, Islamic, and Indian architectural styles

II. involved 22,000 workers for its construction

III. tomb of Mumtaz Mahal, wife of the later tomb of Shan Jahan

a III only

b. I and II

c. II and III

d. I, II and III

Answer: d

13. Which is the largest monument and the best preserved architectural masterpiece in Cambodia. Its perfection in composition, balance, proportions, relief’s and sculpture make it once of the finest monuments in the world.

a. Akapyan Pyramid

b. To Prohm

c. Ankor Vat

d. Angkor Tom

Answer: c

14. With which of art was China known during then Yuan and the Ming dynasty?

a. Statues of Buddha

b. Blue and white porcelain

c. Landscape painting

d. The Elephants

Answer: b

15. Who is the father of Spanish zarzuela in the Philippines?

a. Heremogenes

b. Alejandro Cuvero

c. Severino Reyes

d. Pascual Poblete

Answer: b

16. Lino Brocka, National Artist for cinema as the “Darling” of what production company?

a. LVN Production

b. Regal Films

c. Sampaguita Pictures

d. LEA Production

Answer: b

17. Which of Buddha covered in gold is considered to be the oldest statue of Buddha in the world (338 years old) and as unique status among the Chinese?

a. The Seated Buddha

b. The Lying Buddha

c. The Sleeping Buddha

d. The Big Buddha

Answer: a

18. Which is TRUE of Taj Mahal?

I. a unique blend of Persian, Islamic, and Indian architectural styles

II. involved 22,000 workers for its construction

III. tomb of Mumtaz Mahal, wife of the later tomb of Shan Jahan

a. I, II and III

b. I and II

c. II and III

d. III only

Answer: a

19. Which is the largest monument and the best preserved architectural masterpiece in Cambodia. Its perfection in composition, balance, proportions, relief’s and sculpture make it once of the finest monuments in the world.

a. Ta Prohm

b. Akapan Pyramid

c. Angkor Tom

d. Ankor Vat

Answer: d

20. With which of art was China known during then Yuan and the Ming dynasty?

a. Statues of Buddha

b. Blue and white porcelain

c. Landscape Painting

d. The Elephants

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »