CSE: Numerical Ability Part 5

This is the Multiples Choice Questions Part 5 of Numerical Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

After passing the board exam, what is your next move?
Top 5 mindsets you need to practice before taking the board exam
Techniques on how to correctly answer the test questions during board exam
More…

Numerical Ability Part 5

1. -6  30   -150   750   _____.

a. -3750

b. -2649

c. -1234

d. -936

e. -862

Answer: a

2. 19.12   18.13   16.15   13.18.  9.22.  _____.

a. 4.25

b. 4.27

c. 5.25

d. 5.27

e. 6.25

Answer: b

3. 2   5   12.5   31.25   _____.

a. 33.750

b. 43.250

c. 50.750

d. 78.125

e. 82.125

Answer: d

4. 5. 1   0.2   0.05   _____.

a. 0.006

b. 0.008

c. 0.016

d. 0.06

e. 0.08

Answer: b

5. 7/3   3   11/3   13/3   5   _____.

a. 14/3

b. 15/3

c. 16/3

d. 17/3

e. 19/3

Answer: d

6. 9    11   22  15   17   34   25   27  54   43   45   90  _____.

a. 75

b. 77

c. 79

d. 81

e. 103

Answer: b

7. 2500   795   2611   684   2722   573   2833   _____.

a. 446

b. 462

c. 484

d. 543

e. 2944

Answer: b

8. 4/3   -2/3   -1/3    1/6    1/12    -1/24   _____.

a. 4/3

b. 1/44

c. -1/48

d. -1/16

5. -2/3

Answer: c

9. 1/3   1/6   2/6   3/12   9/12    ______.

a. 6/12

b. 6/24

c. 9/13

d. 9/17

e. 9/24

Answer: e

10. 5   6   10   19   35   60   _____.

a. 75

b. 85

c. 86

d. 93

e. 96

Answer: e

11. 6   3 3/4   3 1/4   1 1/4   3/4    3/4   _____.

a. 0

b. 1/4

c. -1 3/4

d. -3/4

e. -1/2

Answer: a

12. 1   0.5    0.75   1.5   3.75   _____.

a. 4.25

b. 7.5

c. 7.59

d. 11.25

5. 15.75

Answer: d

13. 6/24   3/30   9/36   6/42   12/48   _____.

a. 9/45

b. 9/54

c. 11/54

d. 11/56

e. 13/54

Answer: b

14. 7/9    7/10    9/13    13/18   19/25   27/34   _____.

a. 48/43

b. 38/43

c. 37/45

d 36/45

e. 31/41

Answer: c

15. -5/2   -4   -7   -13   -25   ______.

a. -12

b. -16

c. -36

d. -46

e. -52

Answer: d

16. 25    13   38   26   51   39   _____.

a. 77

b. 64

c. 52

d. 39

e. 25

Answer: b

17. 2/5    -3/5   9/10   -27/20   81/40   -243/80    _____.

a. 279/160

b. 729/160

c. 629/160

d. 629/120

e. 486/100

Answer: b

18. 0.25   3.75   18.75   94.75   468.75    _____.

a. 2000.75

b. 2343.75

c. 2500.75

d. 2645.75

e. 2812.75

Answer: b

19. 1/2    2    7/2    5    ______.

a. 9/2

b. 11/2

c. 13/2

d. 15.2

e. 17.2

Answer: c

20. 1     16    61   76   67   82   28   _____.

a. 43

b. 41

c. 39

d. 32

e. 30

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »