CSE: Numerical Ability Part 6

This is the Multiples Choice Questions Part 6 of Numerical Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips on passing the board exam even if simultaneously combining work and self-review
Patrons Saints usually visited by Filipinos to ask for help to Pass the Board Exam
Top 10 superstitious beliefs practiced by Filipinos to pass the board exam
More…

Numerical Ability Part 6

1. 1.21   1.44   1.69   2.25   2.56  _____.

a. 2.89

b. 2.95

c. 3.12

d. 3.24

e. 4.28

Answer: a

2. 3   7   15   31   63   127   _____.

a. 128

b. 154

c. 197

d. 246

e. 255

Answer: e

3. 169   225   289   361   _____.

a. 449

b. 445

c. 441

d. 433

e. 425

Answer: c

4. 136    444    68   222   34   111   17   ____.

a. 8.5

b. 25

c. 35.5

4. 45

5. 55.5

Answer: e

5. 16   36   64   100   144   _____.

a. 169

b. 174

c. 196

d. 256

e. 298

Answer: a

6. .456    .228   .114   .057    _____.

a. 1/5

b. 2/5

c. 3/4

d. 4/5

e. 5/5

Answer: a

7. 2/4    1/2   2/6   1/3   2/8   1/4   2/10    _____.

a. 1/5

b. 2/5

c. 3/4

d. 4/5

e. 5/5

Answer: a

8. 4/5    1 1/4   1 2/3   2/5   2 1/2  1/5   ______.

a. 1 1/2

b. 3

c. 4 1/4

d. 5

e.  5 1/5

Answer: d

9. 3/7    8/4   5/9   7/11   12/8   _____.

a. 9/13

b. 15/11

c. 14/10

d. 12/9

e. 11/15

Answer: a

10. 3/4   2 1/4   6 3/4   20 1/4   60 3/4   182 1/4    _____.

a. 315 3/4

b. 421 3/4

c. 546 3/4

d. 693 3/4

e. 865 3/5

Answer: c

11. 30   42   74    126     198    ______.

a. 219

b. 279

c. 2810

d. 3110

e. 3114

Answer: c

12. 1   2   8   19    35   56    _____.

a. 72

b. 77

c. 81

d. 82

e. 86

Answer: d

13. 7   3   -1   -5    -13   _____.

a. -21

b. -17

c. -15

d. 17

5. 21

Answer: b

14. 200    20    220   22   242   24.2   _____.

a. 248

b. 252.2

c. 256.2

d. 260

e. 266.2

Answer: e

15. -4   -3  -1  2  6  11  _____.

a. 24

b. 17

c. 16

d. 15

e. 10

Answer: b

16. 117   125   133    141   149   _____.

a. 155

b. 156

c. 157

d. 158

e. 159

Answer: c

17. 1    1   2   8   3   27   4   64   5   _____.

a. 75

b. 105

c. 125

d. 235

e. 250

Answer: c

18. .13   .26   39    52    65   78    _____.

a. .85

b. .91

c. 1.05

d. 3.12

e. 4.16

Answer: b

19. 1   3   6   10   15   21   28   _____.

a. 32

b. 33

c. 34

d. 35

e. 36

Answer: e

20. 1   27   125   343  729    _____.

a. 1034

b. 1331

c. 1131

d. 956

e. 1003

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »