LET: Professional Education Part 23

This is the Multiples Choice Questions Part 23 of Professional Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Board exams best preparatory study tips: Ultimate guide to ace your board exams
How I Passed LET In One Take: Your Ultimate Guide to Real Challenge
Absolute Guide to Essential Things Needed to Bring On the Day of LET 
More…

Professional Education Part 23

1.Developing an understanding of life, the world around us and other people is the concern of which pillar of learning?

a. Learning to know

b.Learning to do

c. Learning to be

d. Learning to live together

Answer: a

2. Transforming certified skills into personal competence is the concern of which pillar of learning?

a. Learning to do

b. Learning to know

c. Learning to be

d. Learning to live together

Answer: a

3. With the four pillars of education from UNESCO Commission on Education From UNESCO Commission on education in mind, which corresponding/s to the affective domain

Ⅰ.  Learning to live together

Ⅱ. Learning to be

Ⅲ. Learning to do

a. Ⅰ and Ⅲ

b. Ⅱ and Ⅲ

c. Ⅰ and Ⅱ

d. Ⅰ only

Answer: c

4. In her desire to motivate student to study very well, Teacher Elsa posted the scores of all her students at the end of the periodic test. Is the act in accordance with ethical principles?

a. No, it violates the principle of confidentiality of scores and grades

b. Yes. Teacher Elsa had a very good intention, i,e . to motivate student s to study well.

c. Yes, score are not yet grades anyway.

d. Yes, if the scores are high and no, if the score are low

Answer: a

5. Which is /are a violation of the principle of respect?

a. Teacher Ana tells her students that what Teacher ben taught is wrong

b. To retaliate, Teacher Ben advises students not to attend Teacher Ana’s class

c. Teacher Jose secretly gives way to a special favor to add 2 points to the grade of student A who is vying for honors.

Answer: c

6. Teacher Delia openly criticizes before her class the school’s policy on school uniform. Which ethical principle is violated?

a. Respect for authority

b. Respect for colleagues

c. Respect for learners

d. Respect for institution

Answer: a

7. What does the ethical principle of content competence include?

Ⅰ. Creative delivery of subject

Ⅱ. Updated in content

Ⅲ. Subject matter competence

Ⅳ. Competence in other related areas

a. Ⅱ,Ⅲ and Ⅳ

b. Ⅰ, Ⅱ and Ⅲ

c. Ⅰ, Ⅱ, Ⅲ and Ⅳ

d. Ⅰ, Ⅲ and Ⅳ

Answer: a

8. Which is/are in accordance with the principle of pedagogical competence?

Ⅰ. Creative delivery of subject matter

Ⅱ. Updated in content

Ⅲ. Subject matter competence

Ⅳ. Competence in other

a. Ⅱ,ⅢandⅣ

b. Ⅰ,ⅡandⅢ

c. Ⅰ,Ⅱ,Ⅲ and Ⅳ

d. Ⅰ,ⅢandⅣ

Answer: a

9. Which type of assessment is in accordance with the ethical principle of student assessment?

Ⅰ. Valid

Ⅱ. Reliable

Ⅲ. Electronically done

a. Ⅰ and Ⅱ

b. Ⅱ and Ⅲ

c. Ⅰ,Ⅱ and Ⅲ

d. Ⅰand Ⅲ

Answer:a

10. Teacher Tess is directed to pass an undeserving Student with a death threat. Which advice will a utilitarian give?

a. Pass the student. That will be of use to the student, his parents and you

b. Pass the student. why suffers the threat. Which advice will a hedonist give?

c. Don’t pass him live by your principle of justice. You will get reward, if not in this life, in the next!

d. Don’t pass him. You surely will not like someone to give you a death threat to pass.

Answer: b

12. A student complains to you about his failing grade in the first grading period. You recomputed and indeed you find a significant error in his grade computation. your decision is not to accept the erroneous computation for fear that you may lose credibility. Is this morally right?

a. No, the end does not justify the means

b. No, the reason for not accepting the error before the student is flimsy

c. Yes, as a teacher you must maintain your credibility

d. Yes, the end justifies the means

Answer: a

13. The Second World War has caused too mush destruction to life and property and Allied Forces consisting of the United States, Great Britain and France wanted to end it but japan adamantly refused. To force  Japan’s surrender, the Allied Force dropped the first atomic bomb on Hiroshima Nagasaki on August 9, 1945. At the end of the lesson, you ask “Which basic principle of morality applies to this case?” What should be the answer?

a. The end does not justify the means

b. Always do what is right.

c. Between two evils, do the lesser evil

d. Principle of double effect

Answer: c

14. There was a controversial report that in a certain country, toddlers were disciplined by being beaten, scalded with boiling water and tied to the chairs for hours. According to the budget. They did this by selecting children, especially the ugly and the naughty ones, and place them in “dying room” where deliberately they were left to starve to death. Is this morally right?

a. No, the end does not justify right?

b. No, the children no matter how naughty have basic goodness

c. Yes, government cannot afford to maintain crowded orphanages

d. Yes, the children are naughty anyway and may grow to be undesirable citizens.

Answer: a

15. Teacher ton knows of the illegal activities of a neighbor but keeps quiet in order not to be involve in any investigation. Which principle of morality does Teacher Ton fail to apply?

a. The end does not justify the means

b. Always do what is right

c. Between two evils, do the lesser evil

d. The principle of double effect

Answer: a

16. Teacher Naty teaches in a remote barrio. In order not to incur salary deduction, she does not file her leave of absence every time she gets absent. Anyway, she uses that amount which is supposed to be deducted from her salary on account of her absence to buy pencils and paper for the poor pupils in her class. Is Teacher Naty right?

a. Yes, the poor students are benefited

b. No, the end does not justify the means

c. Yes, the amount is little compared to the millions of pesos stolen by corrupt government officials.

d. Yes, she is not the only one benefited by her action

Answer: b

17. In time of war, soldiers must be ready to give up their lives in defense of the nation. Which principle is applied?

a. Nobler person-God before, man

b. closer relationship-friends before strangers

c. More common good-Public safety before private safety

d. Wider social order- family before private

Answer: d

18. To earn MA unit for promotion you pay your tuition fee but don’t attend class at all. Does this help you grow professionally?

a. No, it is simply earning MA units for promotion

b. Not immediately but yes once I get promoted

c. Yes, just enrolling in an MA program is already professional growth.

d. It depends on the school I am enrolled in

Answer: a

19. A student often bullies his classmates and misbehaves but he passes his periodic test and participates in class activities. What is the responsibility of the teacher in this case?

a. Report the student’s behavior to the principal

b. Deduct points for behavior from the scholastic ratings

c. Refer the misbehavior to the values Education/CERC teacher

d. Write an anecdotal record to the guidance counselor

Answer: c

20. The pupil has not paid the Boy scout membership fee at the time of distribution of the report card. Can the teacher refuse to give the report card to the parent”?

a. No, if it’s not a PTA policy

b. Yes if it’s a school policy

c. Yes, certainly

d. NO, definitely

Answer:a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »