LET: Professional Education Part 4

Professional Education Part 4

1. Why is it considered unfair to learners for teachers to use only the traditional tools for assessment?

a. Learners learn and demonstrate learning in multiple ways other than in written form.

b. Traditional tools cannot measure higher order thinking skills.

c. Most teachers are not ready to use alternative assessment tools.

d. Traditional assessment is threatening.

Answer: a

2. Which best explains assessment as learning?

I. The use of a scoring rubric makes specific to the learner the ideal expected output.

II. The use of a scoring rubrics gives the learner an opportunity to for self-assessment.

III. A teacher who periodically assesses learners understanding ensures learning.

a. I and II

b. II only

c. I only

d. I, II and III

Answer: a

3. Which is referred to as assessment of learning?

a. Formative assessment

b. Summative assessment

c. Traditional assessment

d. Authentic assessment

Answer: b

4. Which applies to authentic assessment?

a. Indirect assessment

b. Teaching to the test

c. Performing real-world task

d. Paper-and-pencil test

Answer: c

5. Which applies to authentic assessment?

a. Product assessment

b. Indirect assessment

c. Traditional test

d. Teaching to the test

Answer: a

6. Which applies to authentic assessment?

a. Application of knowledge and skill learned

b. Teaching to the test

c. Indirect assessment

d. Traditional test

Answer: a

7. Which go/es with authentic assessment?

a. Task to perform and grading system

b. Test items to answer and scoring system

c. Task to perform and scoring rubric

d. Test items to answer and grading system

Answer: c

8. Which attribute belongs more to traditional assessment?

READ:  LET: Science Part 1

a. Performing a task

b. Selecting a response

c. Direct evidence

d. Real – life

Answer: b

9. Which attribute belongs more to traditional assessment?

a. Indirect evidence

b. Performing a task

c. Direct evidence

d. Real – life

Answer: a

10. Which attribute belongs more to traditional assessment?

a. Performing a task

b. Direct evidence

c. Real – life

d. Contrived incident

Answer: d

11. Which goes with authentic assessment?

a. Application

b. Contrived incident

c. Simple recall

d. Indirect evidence

Answer: a

12. Which goes with authentic assessment?

a. Direct evidence

b. Contrived incident

c. Simple recall

d. Indirect evidence

Answer: a

13. Which goes with authentic assessment?

a. Contrived incident

b. Simple recall

c. Indirect evidence

d. Performing a task

Answer: d

14. Between  driver who passed the written test but failed the driving test and one who passed the driving test but failed the written test, the latter is generally preferred. What does this imply about assessment practice?

a. Authentic assessment is preferred to traditional assessment.

b. Traditional assessment is more reliable than authentic assessment.

c. Traditional assessment supplements authentic assessment.

d. Traditional and authentic assessments cannot adequately measure what is intended to be measured.

Answer: a

15. Between  driver who passed the written test but failed the driving test and one who passed the driving test but failed the written test, the latter is generally preferred. But most preferred is one who passed both written and driving test. What does this imply about assessment practice?

a. Traditional and authentic assessments cannot adequately measure what is intended to be measured.

READ:  LET: Science Part 5

b. Authentic assessment complements traditional assessment.

c. Authentic assessment can be relied upon.

d. Traditional assessment when done well can function as  authentic assessment.

Answer: b

16. Is traditional assessment grounded on the following philosophies?

I. A school’s mission is to develop productive citizens.

II. To be a productive citizen, an individual must possess a certain body of knowledge and skills.

III. Schools much teach this body of knowledge and skills and test if students acquired these knowledge and skills.

a. No.

b. Yes, if productivity of a citizen is tested by real-world tasks.

c. Yes.

d. No, except I.

Answer: c

17. On what philosophy is authentic assessment anchored? School must help students:

a. become proficient at performing tasks they will encounter when they graduate.

b. master knowledge and skills.

c. pass tests on knowledge and skills acquired.

d. acquire written and communication skills.

Answer: a

18. Here is an essay test for the finals given by a teacher to his class: Write everything that you learned from this course. What’s wrong with the test item?

I. It is too broad.

II. It does not show how scoring will be done.

III.. It is very open-ended.

a. I, II, and III

b. II and III

c. I and II

d. I only

Answer: a

19. Here is an essay test for the finals given by a teacher to his class: Write everything that you learned from this course on school-based management. Which is an improve version of the essay test?

a. Write 5 main principles on school-based management that you learned from the course. You will be given 2 points each for stating a correct principle and 8 points each for correctly and adequately explaining each principle.

READ:  LET: Professional Education Part 8

b. State and explain 5 main principles of school-based management.

c. Clearly state and fully explain 5 main principles of school-based management.

d. State and explain 5 main principles of school-based management. Five points for stating and 25 points for correctly explaining.

Answer: a

20. Here are 4 elements with their corresponding percentages that the K to 12 Curriculum include in its assessment process:

Knowledge – 15%

Processes and Skills – 25%

Understanding – 30%

Product and Performance – 30%

Which conclusion can be derived from the K to 12 assessment practice?

a. Assessment puts emphasis on knowledge and processes and skills

b. Assessment practice makes use of multiple sources

c. Assessment emphasizes most on comprehension

d. Assessment requires critical thinking and disregards recall.

Answer: b

Leave a Reply

Your email address will not be published.