TLE Part 10 – LET Reviewers

TLE Part 10 is one of the topics to master when taking the LET. The Licensure Examination for Teachers (LET) is a professional examination for aspiring educators. To be able to pass the examination, a reviewee needs to master certain key points. It entails too much time and focus because these key points are in every subject. Different subjects means different key points. Familiarization of the different key points is the best tool to help you pass.

In reviewing TLE Part 10, you need to read through the details with careful analysis. It is very important to understand what you read because if you only memorize it, you won’t pass the exam. Internalization is very much important during review. The reviewee must see to it that he/she must have retention. There are certain points which are difficult to deal with and in this case the brain should be quick. It takes huge amount of effort in order to master the flow during mocks exams.

Items in TLE Part 10 may vary and sometimes complicated. Some questions will be easy for you but most of the time, questions will be difficult. The choices in very item are all related and you will choose the correct answer for it. This is somehow very difficult especially if you didn’t have a proper review. Difficult questions outnumbered the easy ones. Questions are difficult to understand at first reading. It is best to read the questions twice to have a correct answer. The only thing that matters is that you only need to put your mind on the exam and nothing else. The word FOCUS is a must during Licensure Examination for Teachers.

READ:  LET Exam: TLE Reviewer (60 Items w/ Answer Key)

Every person may have different experiences during board exams. It will be different from me and you but what we have in common is our positive mindset that we will get through it. Many said that LET is hard to pass. The truth is that, it will only become hard if you don’t believe in yourself, so take a deep breath and say “I will pass the exam no matter what!.

Licensure Examination for Teachers – TLE part 10 Reviewers

TLE Part 10

1. A plumber wants lighten and loosen pipe. Which tool is appropriate?
A. pipe cutter
B. flux
C. pipe wrench
D. butane torch

Ans: C

2. A plumber wants to cut metal pipe. Which tool is appropriate?

A. hacksaw
B. back saw
C. handsaw
D. dry wall knife

ANS: A

3. Metal with semi rigid auger whose end is usually fitted with a hook or corkscrew is called ___________ .

A. plumber
B. plunger
C. valve
D. bushing

ANS: A

4. If your toilet has trouble you use rubber funnel-shape instrument attached to the end of the handle for unblocking. What is this tool?

A. plumber’s snake
B. vavle
C. Plunger
D. bushing

ANS: C

5. Which plumbing tool is used for gripping large pipes and irregular objects?

A. Monkey wrench
B. Chain wrench
C. Yoke vise
D. Pipe wrench

ANS:B

6. A plumber wants to create thread outside pipe by hand. Which tool is appropriate?

A. pipe cutter
B. pipe threader
C. Yoke vise
D. Pipe wrech

ANS: B

7. A plumber wants to cut pipes. Which holding tool is needed?

READ:  TLE Part 8 - LET Reviewers

A. pipe cutter
B. pipe threader
C. Yoke vise
D. Pipe wrech

ANS: C

8., A plumber wants to hold pipe by hand. What tool is needed?

A. pipe cutter
B. pipe threader
C. Yoke vise
D. Pipe wrech

ANS: A

9. The following are good plumbing practices EXCEPT _________________ .

A. rainwater harvesting
B. water conservation
C. gray water recycling
D. excessive water consumption

ANS: D

10. Water contaminants are being forced back into the water piping system. Which term referred to?

A. Water flow
B. Back flow
C. pressure
D. Harvesting

ANS: B

11. The following are examples of plumbing fixtures EXCEPT ____________ .

A. water closet
B. drainage
C. shower
D. urinals

ANS: B

12. Which statements is NOT true about plumbing standard based on Republic Act 1378 which is known as “Plumbing law”?

A. Each fixture directly connected to the drainage system shall be equipped with water-sealed trap.
B. Plumbing shall b design and adjusted to use the maximum quantity of water consistent with proper performers and cleaning.
C. Water closet must be located in a room which is properly lighted and ventilated
D. No substance which will clog the pipes produce explosive mixtures destroy the pipes or their joints or interfere unduly with the sewage disposal process shall be allowed to enter the building drainage system

ANS: B

13. A compartment that receives solid or liquid waste, located below the normal grade of the gravity system is called ____________.

A. septic
B. SUMP
C. trap
D. interpretor

ANS: A
14. Which is true toxic substance?

A. hazardous to human health
B. a fixture drain for a laboratory
C. Not hazardous to human health
D. Bedpan washer and sterilize drian.

READ:  TLE Part 7 - LET Reviewers

ANS: A

15. Water that is safe for drinking, cooking and personal use is ________.

A. potable
B. purified
C. clean
D. healthy

ANS: A

16. Which among best describes a toilet bowl?

A. a room or booth containing a toilet
B. The Box type compartment holding water for flushing the toilet
C. An opening in the wall or ceiling near the fixture that allows access for servicing the plumbing system
D. the device that provides a supply of water and/or its disposal, e.g. sinks tubs, toilets

ANS: B

17. Plumbing ventilation means to ________________________.

A. carry sewer gas out and relieve pressure of the drainage system
B. discourage corrosion in drainage piping
C. maintaining the trap seals
D. give pressure different in the public sewer

ANS: A

18. Rainwater from the roof down to the ground passes through what pipe?

A. Down spout
B. Conductors
C. Gutter
D. Vent

ANS : A

19. A pipe that convey only liquid wasted is called ____________.

A. vent pipe
B. soil pipe
C. main pipe
D. waste pipe

ANS: D

20. If you install water supply inside building, what is the diameter of pipes needed?

A. 4 inches
B. 1 inch
C. 0.75 inch
D. 0.5 inch

ANS: D

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *