LET: English Part 5

English Part 5

1. Which of the following is an example of a sentence fragment?

a. They fought

b. A family just moved in

c. The boy and the girl’s uncle

d. Quit it

Answer: c

2. In which of the following sentences does the verb “be” (is) function as the intensive verb or copula?

a. Don is annoying

b. Don is fooling around.

c. Don is annoying me.

d. Don is going out of control.

Answer: a

3. Which of the following are “optional constituents” of this sentence? “The kind history teacher surprised us with an extraordinary reward.”

a. Kind, history, teacher

b. Kind, surprised, extraordinary

c. Kind, teacher, reward

d. Kind, history, extraordinary

Answer: d

4. Which of the following is the correct definition of a “phrase”?

a. A sequence of words that can function as a sentence constituent.

b. A sequence of words that contain only a subject and no predicate.

c. A sequence of words that contains a subject and a predicate.

Answer: a

5. Which of the following CANNOT function as intensive verbs?

a. Make

b. Seem

c. Turn

d. Remain

Answer: a

6. What is the function of the underlined constituent in the following sentences: “Jake dreads wild animals in the zoo”?

a. Obligatory Complement

b. Optional Modifier

c. Indirect Object

d. Optional Complement

Answer: b

7. Which of the following statements best qualifies as a “complex” sentence?

a. Don’t make any comments unless you are fully aware of the issue.

b. I didn’t start this dispute and I don’t want to have anything to do with it.

c. You can wallow in your miseries or you can start over and move on.

d, Jen likes her new house, but she doesn’t like the front yard.

Answer: a

8. Which of the following structure is “syntactically ambiguous”?

a. The mayor invited all city hall employees to his birthday dinner.

b. The columnist  writes feature articles on antique writing desks.

c. The man with all tall hat sits rather uncomfortably at the dinner table.

d. The valet looks imposing in his purple in his velvet vest.

Answer: b

9. In Chomsky’s Transformational Grammar, to what does a sentence’s  “deep structure” refer?

a. The version of a sentence that we articulate and hear

b. The outward form of a sentence

c. The final stage in syntactic representation of a sentence

d. The abstract representation of a sentence

Answer: d

10. Which of the following concepts is NOT a concern of syntax?

a. Lexical categories

b. Smaller units called constituents

c. Structural analysis

d. Distribution and function

Answer: a

11. Which of the following statements is TRUE with regard to the use of the present perfect tense?

a. A statement which was true in the past and still relevant to the present

b. A statement which was true in the past but no longer, or not necessarily, true at the moment of speaking

c. A statement which was true, or an action which was completed before another past action

d. A statement which became true in the past

Answer: a

12. Which of the following types of words does NOT fit into the category of determiners?

a. Articles

b. Possessives

c. Prepositions

d. Demonstratives

Answer: c

13. Which of the following sentence/s depict/s a dative case?

a. Marga gave a donation to charity.

b. The charity received a donation from Marga

c. The university accepted an award from the accrediting organization.

d. Sentences B and C are dative.

Answer: a

14. The following are basic simple sentence patterns in English EXCEPT ____________.

a. subject + verb

b. subject + verb + object

c. subject  + verb + indirect object + direct object

d. subject + object + verb

Answer: d

15. The following are linguistic mechanisms that Halliday and Hassan (1976) point in order for texts to have cohesion EXCEPT _____________.

a. reference

b. ellipsis

c. substitution

d. genre

Answer: d

16. What lexical process is exemplified by the following?

Jo removed dust from the desk. = Jo dusted the desk.

a. Compounding

b. Conversion

c. Polysemy

d. Derivation affixation

Answer: b

17. Which of the following is grammatical?

a. The burglar lurked.

b. It fascinated the alarm clock.

c. I don’t like these books.

d. Anyone who is a good friend must be trustful.

Answer: c

18. The following sentences are considered ungrammatical EXCEPT _______________.

a. William has brought it last Sunday

b. I’m believing you.

c. Help! I will fall.

d. Janice has lived with her parents for ten years.

Answer: d

19. Which approach to grammar refers to the structure of a language as it is actually used by speakers and writers?

a. Reference Grammar

b. Pedagogical Grammar

c. Descriptive Grammar

d. Prescriptive Grammar

Answer: c

20. This sentence structure contains a “ditransitive verb group”.

a. Max had replied to my letter.

b. Max has turned a subtle shade of red.

c. Max hates huge spiders.

d. Max is giving his boss a headache.

Answer: d

Share:

More Posts

Send Us A Message

LET: English Part 6

English Part 6 1. Which is a correct description of motif in literary writing? a. The main insight, central idea, or universal truth found in a literary

Read More »

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by Elementor