LET: General Education Part 8

This is the Multiples Choice Questions Part 8 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Not passing the board exam does not mean you are not smart.
There are two sides of the coin, to pass the board exam or to fail it
Top 10 things to do in case you will not pass the board exam
More…

General Education Part 8

1. A kind of literary piece which memorializes and was written in letter form between twi sisters dwelling in the city and the other in the province.

a. Urbana at Felisa by M. de Castro

b. Pasyon – a religious play

c. Manang Biday

d. Biag ni Lam – ang

Answer: a

2. He is the author of “The Legend of Sleepy Hollow” which revolve around a headless horseman’s tale.

a. George Orwell

b. Robert Frost

c. Washington Irving

d. Walton shaw

Answer: c

3. Considered as one of the world’s greatest short stories and it is Edgar Allan Poe’s story of terror about a hypochondriac living in morbid fear.

a. Annabelle Lee

b. The Fall of the House of Uber

c. Macbeth

d. The Raven

Answer: b

4. He is Edmond Rostand’s famous character who is  a poet and a soldier noted for his peculiar nose.

a. Roxanne

b. Don Quixote

c. Don Juan

d. Cyrano de Bergerac

Answer: d

5. “If eyes are made for seeing, the beauty is its own excuse for being.” is taken from the poem?

a. The Bells

b. Sonnets

c. Don Juan

d. Rhondora

Answer: a

6. A great epic poem whose plot centers around the anger and wrath of Achilles against Agamemnon, a Greek leader.

a. Bernardo Carpio

b. The Illiad of Homer

c. The Odyssey

d. Myth

Answer: b

7. “I am the master of my fate, I a, a captain of my soul” is taken from the poem?

a. O Captain, My Captain

b. Invictus

c. The Arrow and the Song

d. The Tragedy of Lords

Answer: b

8. He was the American President who said “Ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom of man.”

a. Gerald Ford

b. Franklin Roosevelt

c. Harry Truman

d. John F. Kennedy

Answer: d

9. The speech of Abraham Lincoln which ends, thus; “That the government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth.” is in famous?

a. Farewell Address at Springfield

b. Address at Gettysburg

c. Inaugural Address

d. Speech before the Union

Answer: c

10. The figure of speech which uses exaggerated statement for aesthetic reason.

a. alliteration

b. onomatopoeia

c. hyperbole

d. metaphor

Answer: c

11. Isang kuwentong naglalahad ng isang katotohanan.

a. Parabula

b. Pabula

c. Epiko

d. Alamat

Answer: a

12. Ang lumikha ng awit na “Ang Bayan Ko”

a. Jose Rizal

b. Constancio De Guzman

c. Severino Reyes

d. Manuel Conde

Answer: b

13. Si Pascual Poblete

a. Makata ng Tagalog

b. isang manunulat na pari

c. Ama ng Pahayagang Tagalog

d. maghihimagsik

Answer: c

14. Sagisag na hindi kailanman ginagamit ni Marcelo H. del Pilar sa pagsulat

a. Pupdok

b. Dolores Manapat

c. Piping Dilat

d. Basang Sisiw

Answer: a

15. Unang aklat na nalimbag sa Pilipinas.

a. Diaryong Malaya

b. Doctrina Christiana

c. Ang Balita

d. Ang Diaryo

Answer: b

16. His famous work is Mona Lisa

a. Jose Rizal

b. Leonardo da Vinci

c. Juan Luna

d. Bartolucci

Answer: b

17. Ama ng Dulaang Tagalog

a. Manuel L. Conde

b. Amado V. Fernandez

c. Severino Reyes

d. Malang

Answer: c

18. Ang sagisag na panulat ni Andres Bonifacio

a. Anak-bayan

b. Taga-ilog

c. Comedyang Bingi

d. Lolo Tiko

Answer: a

19. The award-winning, world – famous Juan Luna painting

a. La Spolarium

b. The Women of Paris

c. Riceland

d. My Hometown

Answer: a

20. Known for his excellence of characterization, swiftness of narrative and clarity of style.

a. Edgar Allan Poe

b. George Bernard Shaw

c. Ralph Waldo Emerson

d. Guy De Maupasssant

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »