LET: General Education Part 7

This is the Multiples Choice Questions Part 7 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

After passing the board exam, what is your next move?
Techniques on how to correctly answer the test questions during board exam
Tips on passing the board exam even if simultaneously combining work and self-review
More…

General Education Part 7

1. Ano ang tinutukoy ng bugtong na ito? “Dalawang bolang sinulid, umaabot hanggang langit.”

a. bisig

b. paa

c. mata

d. pisngi

Answer: c

2. The sum total of traditionally-derived and orally-transmitted literature, material culture and custom within predominantly literate and technologically advanced societies is referred to as:

a. folk literature

b. folk tale

c. folklore

d. folk song

Answer: c

3. The conclusion of final part of non-dramatic literary work that serves typically to complete the design of the work.

a. prologue

b. epilogue

c. theme

d. finale

Answer: b

4. A distinctive type of literary composition such as epic, tragedy, comedy and novel.

a. form

b. genre

c. literature

d. prose

Answer: b

5. Ang kauna-unahang nagsalin sa Tagalog ng “Mi Ultimo Adios” ni Jose Rizal.

a. Jose Corazon De Jesus

b. Andres Bonifacio

c. Jose Garcia Villa

d. Apolinario Mabini

Answer: b

6. It is the longest epic ever written.

a. Mahabharata

b. Lam-Ang

c. Siegfried

d. Lament

Answer: a

7. The pseudonym of Samuel Clemens

a. The Barettes

b. Mark Twain

c. Ulysses

d. Abe Lincoln

Answer: b

8. The oldest form of Egyptian writing

a. alphabet

b. cursive

c. hieroglypocs

d. stone carving

Answer: c

9. Father of the English Essay

a. Alexander Dumas

b. William James

c. Edgar Allan Poe

d. Francis Bacon

Answer: d

10. Greatest American writer of horror and detective stories

a. Albert Camus

b. Edgar Allan Poe

c. Justin O’Brien

d. James Joyce

Answer: b

11. An allegory:

a. a poem of sadness

b. a verse of 3 stanzas

c. a short story

d. a narrative whose meaning is beneath the surface

Answer: d

12. An elegy:

a. a meditative poem of grief

b. love song

c. a debate

d, note of love

Answer: a

13. A verse with 14 iambic pentameter lines

a. ballad

b. verse

c. sonnet

d. epic

Answer: c

14. A long poem which depicts the adventure of great hero who reveals his country’s aspirations.

a. epic

b. legend

c. novel

d. short story

Answer: a

15. A speech made by a person who reveals his thoughts.

a. sonnet

b. metaphor

c. soliloquy

d. simile

Answer: c

16. Figure of speech where two different things are compared thru the use of “as” and “like”.

a. simile

b. allegory

c. facsimile

d. epic

Answer: a

17. Isang tulang pasalaysay tungkol sa pamumuhay at kabayanihan ng isang tauhang may kapangyarihan at kababalaghan.

a. Alamat

b. Epiko

c. Kasaysayan

d. Parabula

Answer: b

18. These stories which reflect the people’s beliefs are handed down from generation to generation by word of mouth.

a. novel

b. folktales

c. prose

d. poetry

Answer: b

19. A type of literature which narrates heroic deeds and supernatural  happenings with local color and which people sing or chant.

a. epic

b. poetry

c. verse

d. riddles

Answer: a

20. He wrote the famous letter “To The Women of Malolos.”

a. Gregorio del pilar

b. Andres Bonifacio

c. Jose Rizal

d. Emilio Jacinto

Answer: c

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »