LET: MAPEH Part 4

MAPEH Part 4

1. Which is the most important throws in outfield?

a. Overarm

b. Sidearm

c. Underarm

d. Pitch

Answer: a

2. Which of the following players usually covers a play to first base?

a. Left fielder

b. Short stop

c. Right fielder

d. Pitcher

Answer: c

3. Which player usually covers home plate when the catcher leaves it to field a ball?

a. The pitcher

b. 1st baseman

c. 3rd baseman

d. short stop

Answer: a

4. A ball that is not swung at, but which is purposely tapped slow into the infield is called ______.

a. strike

b. a ball

c. a foul

d. a bunt

Answer: d

5. What is the most important in batting?

a. To keep eyes on the ball

b. To swing hard

c. To swing bat on a level plane

d. To swing only at good pitches

Answer: a

6. To which base is a runner always forced?

a. Home base

b. 2nd Base

c. 1st Base

d. 3rd base

Answer: c

7. In which of the following cases is the batter “out”?

a. The call against the batter is strike 2 and he hits and misses the next ball which is caught by the catcher.

b. The call against the batter is strike 1 and he tips the next ball which goes straight to the catcher at shoulder height and he holds the ball.

c. There is no runner on base 1 and when the ball is hit, a runner on base 2 runs to Base 3 where he arrives after the ball has been received by third baseman who does not tag him.

d. The call against the batter is ball 3, Strike 2 and he hits the next ball into the infield and it rolls onto foul territory between home and first base.

Answer: a 

8. When does batter receive a free base of “walk”?

a. After 3 strikes

b. After 4 balls

c. after hitting 2 fouls

d. When he hits an infield fly

Answer: b

9. Before pitching, a pitcher must _______.

a. have both feet on the plate

b. have one foot touching the plate

c. hold the ball in front in one hand

d. have both feet together on the plate

Answer: a

10. Which of the following be called “ball”?

a. The ball passes over the home plate level with the batter’s waist.

b. The ball is struck at by the batter and missed.

c. The ball passes over the home plate level with the batter’s knee.

d. The ball passes over the home plate level with the batter’s armpit

Answer: b

11. What is the formula used to determine the number of games for single elimination?

a. G=N-1

b. N(N-1)

2

c. G=2(N-1)

d. G=2(1-N)

Answer: a

12. How many byes are there in a tournament with (9) participating teams using single elimination?

a. 3

b. 1

c. 2

d. 0

Answer: b

13. Which is TRUE of the deep catch stroke?

I. More efficient and effective than the sculling stroke

II. Has the deep catch freestyle of a paddle

III. The arm action resembles that of the paddle

a. I, II and III

b. II only

c. I only

d. II and III

Answer: a

14. Which is TRUE of sculling stroke?

I. Has a bent-arm, propeller-inspired motion

II. The arm action resembles that of a paddle

III. More efficient and effective than the deep catch stroke

a. I only

b. I, II and III

c. II only

d. I and II

Answer: a

15. Which characterize/s an effective swimming stroke?

I. Should create the least possible water resistance

II. There should be a minimum of splashing

III. Forward motion is smooth and not jerky.

a. I, II and III

b. I only

c. I and II

b. II and III

Answer: a

16. Which do/es NOT characterize butterfly swimming stroke?

I. The body is in a supine position.

II. The body is in a prone position.

III. Involves the dolphin kick with a windmill-like movement of stroke arms in unison.

a. I

b. I and II

c. II

d. I, II and III

Answer: a

17. When swimming competitively, what should a swimmer do?

I. Most not swim underwater

II. The only time a swimmer can swim underwater is the first stoke after the start and each turn.

III. Use deep catch stroke

a. I, II and III

b. III only

c. I and II

d. I only

Answer: a

18. Which characterize breast stroke?

I. The body is in a prone position.

II. Involves frog kicking alternates with a simultaneous movement of the arms from a point in front of a head to shoulder level.

III. When swimming competitively, the swimmer’s head must be kept above the surface of the water at all times.

a. I, II and III

b. II and III

c. I and II

d. I only

Answer: a

19. Which is swimming that uses any stroke?

a. Freestyle

b. Breast Stroke

c. Dog paddle

d. Back stroke

Answer: a

20. Which is NOT TRUE of backstroke?

a. Done in a prone position

b. Done in a supine position

c. Involves alternate over-the-head arm strokes and a flutter kick Dog Paddle

d. Freestyle

Answer: a

Share:

More Posts

LET: English Part 6

English Part 6 1. Which is a correct description of motif in literary writing? a. The main insight, central idea, or universal truth found in a literary

Read More »

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by Elementor