LET: MAPEH Part 6

This is the Multiples Choice Questions Part 6 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Board exams best preparatory study tips: Ultimate guide to ace your board exams
How I Passed LET In One Take: Your Ultimate Guide to Real Challenge
Absolute Guide to Essential Things Needed to Bring On the Day of LET
More…

MAPEH Part 6

1. Which modern dance is a smooth, elegant, and progressive dance characterized by long, continuous flowing movements across the dance floor? 

a. Foxtrot

b. Waltz

c. Tango

d. Salsa

Answer: a 

2. What is the most popular recreational style and thought to be the oldest of all swimming strokes?

a. Back Stroke

b. Breast Stroke

c. Side Stroke

d. Butterfly Stroke

Answer: b

3. She is the country’s pioneer researcher on traditional Philippine folk dances and music and also known as “Mother of Philippine Dancing”. 

a. Francisca Reyes Aquino

b. Ramon Obusan

c. Felix Hoerburger

d. Lucrecia Urtula

Answer: a

4. It is the major genre of comic opera in the 18th and early 19th centuries originated in Naples.

a. Classical Opera

b. Opera Ballet

c. Opera Buffa

d. Opera Seria

Answer: c

5. It is a key for good vision, a healthy immune system, and cell growth and also known as Retinoid.

a. Vitamin A

b. Vitamin B

c. Vitamin C

d. Vitamin D

Answer: a

6. A gymnastic movement in which, starting from a supine position, the torso and legs are raised vertically over the head and supported on the shoulders and arms.

a. Head Stand

b. Shoulder Stand

c. Arm Stand

d. Hand Stand

Answer: b

7. An inverted gymnastics control skill performed by supporting the body on both hands, with the arms straight and the body vertical.

a. Head Stand

d. Shoulder Stand

c. Arm Stand

d. Hand Stand

Answer: d

8. It is a body position, in which the back is curved backwards, the chest is open and the body takes on a convex shape. 

a. Arch Back

b. Eagle Jump

c. Split

d. Tumbling

Answer: a

9. It is an acrobatic sporting discipline which combines some of the skills of artistic gymnastics on the floor with those of trampolining.

a. Split

b. Tumbling

c. Stunts

d. Roll Out

Answer: b

10. Dance term in which both arms at sides and bent at the elbows so that the forearms are parallel to the head, palms facing inwards.

a. Reverse T-Position

b. T-Position

c. Lateral Position

d. Crossed Arms

Answer: a

11. It is an activities that serve as conditioning exercises and can be also be introductions to some gymnastics skills and tumbling skills.

a. Split

b. Tumbling

c. Stunts

d. Roll Out

Answer: c

12. It demands advanced water skills, and requires great strength, endurance, flexibility, grace, artistry and precise timing, as well as exceptional breath control when upside down underwater.

a. Competitive Swimming

b. Stunt Swimming

c. Trick Swimming

d. Synchronize Swimming

Answer: d

13. Which of the following is played from in front of the body so it has a shorter distance to travel, which means it gets to the opponent quicker giving them less thinking time? 

a. Forehand

b. Backhand

c. Drop

d. Drive

Answer: b

14. In table tennis, the stroke that starts from nearly shoulder height, hitting the forward and downward flight of the ball is called?

a. Forehand

b. Backhand

c. Drop

d. Drive

Answer: a 

15. What is the physical position in which the legs are in line with each other and extended in opposite directions?

a. Split

b. Tumbling

c. Stunts

d. Roll Out

Answer: c

16. It was originally used to describe the timing of music, or the speed at which a piece of music is played.

a. Duration

b. Melody

c. Dynamics

d. Tempo

Answer: d

17. Which of the following elements of art refers to the visible lightness or darkness of a color?

a. Value

b. Form

c. Color

d. Texture

Answer: a

18. When we gain an understanding of how we view sport and physical in contemporary culture by studying the culture that have significantly affected the development of Western civilization, we use____.

a. Epistemology

b. Ontology

c. Axiology

d. Aesthetics

Answer: a

19. When we assess dance performance in terms of graceful and expressive movements, we use ____.

a. Epistemology

b. Ontology

c. Axiology

d. Aesthetics

Answer: d

20. When Physical Education teachers want to examine the how and want to know everything about Physical Education, they use _____.

a. Epistemology

b. Ontology

c. Axiology

d. Aesthetics

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »