LET: Professional Education Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of Professional Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Self-Review vs Review Center: Which is of more advantage to you?
More…

Professional Education Part 19

Choose the letter of the best answer in each questions.

1.If Group 4 wants school to teach students to make responsible choices and he made accountable for these choices, which philosophy governs the thinking of the group?

a. Existentialism

b. Perennialism

c. Progressivism

d. Reconstructionisms

Answer: a

2. To which philosophy does Group 5 adhere?

a. Essentialism

b. Perennialism

c. Progressivism

d. reconstructionism

Answer: d

3. On which educational philosophy is response #1 anchored?

a. Existentialism

b. Progressivism

c. Behaviorism

d. Essentialism

Answer: c

4. Which response/s come/s from a behaviorist?

a. #2 and #4

b. #1 and #3

c. #1 and #2

d. #3 and #4

Answer : b

5. If you lean toward a progressivist philosophy, with which response do you agree?

a. #4

b. #2

c. #1

d. #3

Answer: a

6. Whose philosophical concept is that of the teacher Rona?

a. Behaviorist’s

b. Existentialist’s

c. Progressivist’s

d. Rationalist’s

Answer: a

7. If you agree with Teacher Ramil, you are more of a/an__________.

a. progressivist

b. perennialist

c. existentialist

d. rationalist

Answer: a

8. Whose response denies man’s freewill?

a. Teacher Ramil’s

b. Teacher Belen’s

c. Teacher Rona’s

d. Teacher David’s

Answer: c

9. If you agree with Teacher Belen, you are more of a/an __________

a. existentialist

b. progressivist

c. behaviorist

d. cognitivist

Answer: a

10. Which domain in the National Competency – Based Standard (NCBTS) uphold Gender sensitivity?

a. Social Regard for Learning

b. Learning Environment

c. Diversity of Learners

d. Community Linkages’

Answer: b

11. Which legal basis guides the hiring of new teachers in the public schools?

a. localization Law

b. Professionalization law

c. Magna carta for woman

d. magna carta for public school teachers

Answer: a

12. When a case of child abuse is filed by parents what law is applied?

a. Republic Act 7610

b. Republic Act 7863

c. Republic Act 7422

d. Republic Act 7650

Answer: a

13. The 1987 Philippines Constitution mandates free and compulsory education in the _________ level.

a. elementary

b. preschool

c. high school

d. post-secondary

Answer: a  

14. The Education Act of 1982 categorical states that it is a teacher’s _______’’to refrain from making deduction in scholastic rating for acts that are clearly not manifestations of poor scholarship.”

a. obligation

b. right

c. prerogative

d. responsibility

Answer: a

15. Who would most likely agree with the statement “To be truly ethical, a person must have the experience of sustained of sustained responsibility for the welfare of other”?

a. Fowler

b. Schaie

c. Piaget

d. Kohlberg

Answer: d

16. The official title of Philippine National Anthem is ________.

a. Bayang magilew

b. alab ng puso

c. Lupang hinirang

d. Pilipinas kong mahal

Answer: c

17. Which test item is in the highest level of the revised bloom’s taxonomy of objectives?

a. Explain how a tree functions in relation to the ecosystem.

b. Explain how threes receive nutrients

c. Rate three different methods of controlling tree growth.

d. Write a paragraph that observes coherence unity and variety

Answer: d

18. Upon prior consent of parents and school authorities, religion may be taught in Philippine schools_________.

a. within regular class hours

b. after class

c. during vacant period

d. after regard for learning

Answer: a

19. Which is NOT a domain of the NCBTS?

a. Learning Environment

b. Alternative learning

c. Diversity of Learning

d. Social regard for learning

Answer: b

20. Scaffolding is integral to the __________ theory of learning.

a. behaviorist

b. existentialist

c. essentialist

d. constructivist

Answer: d 

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »