LET: Professional Education Part 26

This is the Multiples Choice Questions Part 26 of Professional Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

3 Effective Prayers Before, During and After the Board Examination
Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews.
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews.
More…

Professional Education Part 26

1. Mrs. Lim wants to generate as many ideas as she can as the class is about to embark on a community outreach program. Which of the following will she employ?

a. Simulation

b. Brainstorming

c. Brainwashing

d. Role playing

Answer: b

2. The  lesson is on the pros and cons of capital punishment. MR. Milan wants to do   high level thinking and to develop a view of capital punishment from different perspectives. Which technique will be most appropriate?

a. Role playing

b. Simulation

c. Lecture

d. Panel discussion

Answer: d

3. To teach the democratic process to the pupils, Biag Elementary School decided that the election of class officer shall be patterned after the local election. There were qualifications set for candidates, limited period for campaign and rules for posting campaign materials, etc. Which of the following did the school use?

a. Role playing

b. Simulation

c. Symposium

d. Philips 66

Answer: b

4. Miss Lee’s objective is to focus students’ attention on and quickly create interest in a problem or concept. She should make use of _____.

a. tutorial group

b. Philips 66

c.task group

d. panel discussion

Answer: c

5. Here is a test item: From the data presented in the table, form generalizations that are supported by the data . Under what type of question does this item fall?

a. Synthesis

b. Convergent

c. Evaluative

d. Application

Answer: a

6. The improvement of basic education should be the top priority of the Philippines government. Defend or refute this position.

Under what type of question does test item fall?

a. Convergent

b. Evaluative

c. Low-level

d. Analysis

Answer: d

7. Read the following teacher-student interaction.

Teacher:  Why is the process called photosynthesis?

Student:   I don’t know.

Which questioning technique should the teacher use?

a. Prompting

b. Multiple response

c. Clarification

d. Concept review

Answer: a

8. Which order follows the basic rule in framing interaction?

a. Call on a student, pause, ask the question

b. Ask the question, call on a student, pause

c. Ask the question, pause, call on a student

d. Call on a student, ask the question, pause

Answer: c

9. To nurture creativity of learners, the teacher should be _________.

a. an all-powerful authority

b. a repository of knowledge with the “right answer”

c. single-minded

d. flexible in terms of time, pace materials, techniques

Answer: d

10. You want to teach facts and rules. Which one will you make use of?

a. Direct instruction

b. Self-directed learning

c. Indirect instruction

d. Collaborative model

Answer: a

11. Teacher Ben, an experienced teacher, does daily review of the past lesson. Why

a. To provide his pupils with a sense of wholeness and continuity

b. To determine who among his pupils are studying

c. To reflect on how he presented the previous lesson

d. To introduce a new lesson

Answer: a

12. Teacher Alvin wants to teach the class the rules in playing basketball

Which method is most appropriate?

a. Direct instruction

b. Problem solving

c. Discovery

d. Inductive reasoning

Answer: a

13. You want to teach concept, patterns, and abstraction

Which method is most appropriate?

a. Deductive method

b. Problem solving

c. Direct instruction

d. Indirect instruction

Answer:  d

14. Direct instruction is for facts, rules, and action as indirect instruction is for __________.

a. concepts, patterns, and abstractions

b. rules, concept, processes

c. guesses, data, and conclusion

d. hypotheses, verified and conclusions

Answer: a

15. You want to have a small group discussion in your class. Which topics will be best for group discussion? Those topics __________.

a. where a high degree of consensus among students does not yet exist

b. where a high degree of the consensus among students already exists

c. that are formally structured by texts

d. that are factual

Answer: a

16. Which holds TRUE of competency-based instruction?

Ⅰ. Criterion-referenced

Ⅱ. Norm-referenced

a. Ⅰ

b. Ⅱ

c. Ⅰ and Ⅱ

d. partly Ⅰ and partly

Answer: a

17. You combined several subject areas in order to focus on a single concept for interdisciplinary teaching. Which strategy did you use?

a. Problem-centered learning

b. Reading-writing activity

c. Thematic instruction

d. Unit method

Answer: c

18. When you teach, you often engage yourself in brainstorming. Which do you avoid?

a. Selective involve pupils

b. Break down barriers

c. Generate many ideas

d. Increase creativity

Answer: a

19. Teacher Beda is the teacher of English as a Second Language. She uses vocabulary cards, fill-in-the-blank sentence, dialogues, dictation and writing exercises in teaching a lesson about grocery shopping . Based on this information, which of the following is a valid conclusion?

a. The teacher is teaching in a variety of ways because not all students learn in the same manner

b. The teacher wants to make her teaching easier by having less talk

c. The teacher is emphasizing reading and writing skills

d. The teacher is applying Bloom’s hierarchy of cognitive learning

Answer: a

20. Teacher Marion developed a card game in which pupils matched different fractions. The shapes contained within each card were the same while the number of parts shaded was different. Which concept/process was taught by this activity?

a. Equivalent fraction

b. Proper and improper fractions

c. Sequencing fractions

d. Converting fractions

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »