LET: Professional Education Part 27

This is the Multiples Choice Questions Part 27 of Professional Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Self-Review vs Review Center: Which is of more advantage to you?
More…

Professional Education Part 27

1. Teacher Elena discussed how electricity flows through wires and what generates the electric charge. Then she gave the student s wires, bulbs, switches, and dry cells and told the class to create a circuit that will increase the brightness of each bulb. Which one best describes the approach used?

a. It was constructivist

b. It used taxonomy of basic thinking skills

c. It used cooperative learning

d. It helped students apply scientific method

Answer: d

2. Teacher Nelia teaches a lesson in which students must recognize that ¼ is the same as 0.25. They use this relationship to determine that 0.15 and 0.20 are slightly less than ¼.

Which of the following concept/s is /are being taught?

a. Numeration skills for decimals and relationships between fractions and decimals

b. Numeration skills

c. Relationships between fractions and decimals

d. Place value of decimals

Answer: c

3. Having a mock presidential election, complete with debates, discussion of issues and voting, teaches students ____.

a. the decision-making process

b. the skill to win in debates

c. the art of winning in an election

d. the skill to persuade

Answer: a

4. What should a teacher do for student s in his/her class who are not on an expected grade level?

a. Give them materials on their level and let them work at a pace that is reasonable for them, trying to bring them up to a grade level,

b. Give them the same work as the students, not much, so that they won’t feel embarrassed.

c. Give them the same work as the other students because they will absorb as much embarrassed

d. Push them to perform in order to attain desired grade level.

Answer: a

5. You have presented a lesson on animal protective coloration. At the end, you ask if there are any questions There are none. You can take this to mean __________.

a. your student are not interested in the lesson

b. you need to determine if the students understood everything you presented

c. you need to ask specific questions to elicit responses

d. your student s did not understand what you were talking about.

Answer: c

6. What is the best way to develop math concepts?

a. Learning math as applied to situations, such as its being a tool of science

b. Solving problems by looking for correct answers.

c. Solving problems by using memorized formula

d. Solving problems by applying learned formulas

Answer: a

7. Which is/are effective method/s in teaching students’ critical reading skills?

a. Interpret editorials and read and interpret three different movie reviews

b. Read and interpret there different movie reviews

c. Interpret editorials about a particular subject from three different newspapers

d. Evaluate the consistency of ideas expressed in an editorial

Answer: d

8 Teacher Bong likes to concretize the abstract concept of an atom. He came up with a concrete presentation of the atom by using wires and plastic balls. How would you classify Teacher Bong’s visual aid?

a. Model

b. Realia

c. Replica

d. Chart

Answer: a

9. Teacher Rodel likes to show how the launching of spaceships takes place. Of the following materials available, which is most fit?

a. Mock-up

b. Model

c. Replica

d. Realia

Answer: a

10. You want your students to master the concept of social justice. Which series of activities will be most effective?

a. Pretest – Teaching – Posting – RE-teaching for unlearned concepts- Posttest

b. Teaching-Posttest

c. Pretest- Teaching Posttest

d. Review- Pretest-Teaching-Posttest

Answer: a

11. Teacher Henry gave his first-grade class a page with a story in which picture take the place of some words. Which method did he use?

a. The rebus method

b. The whole language approach

c. The Spaulding method

d. The language experience approach

Answer: a

12. In your attempt to develop creative thinking skills, you want to test fluency of Which activity will be most appropriate?

a. List animals covered with hair in 1 minute

b. Compare Picture 1 and 2 .Where there are the differences?

c. Solve this puzzle

d. Solve this math problem

Answer: a

13. Promoting purposive study among learners is accomplished in two of those indicators.

Ⅰ. Knows different teaching approaches

Ⅱ. Recognizes the need for specific learning  processes

Ⅲ . Cultivates good study habits

Ⅳ. Takes extra time to help students in learning tasks

a. Ⅱ and Ⅲ

b. Ⅰ and Ⅳ

c. Ⅰ and Ⅱ

d. Ⅲ and Ⅳ

Answer: a

14. The collaborative approach includes the major behaviors of listening, clarifying presenting, problem-solving, and _____________.

a. Negotiating

b. evaluating

c. feedbacking

d. assessing

Answer: c

15. Which is an important factor in differentiated instructional process?

a. Error analysis

b. Entry level indicators

c. Student-led conferences

d. Record keeping performance assessments

Answer: b

16. Which is the Best way to determine if a student has mastery of the subject matter in the beginning of the school year?

Ⅰ. Administer a diagnostic test

Ⅱ. Examine his portfolio assessment

Ⅲ . Interview the former teacher

Ⅳ. Examine his grade

a. Ⅰ and Ⅳ

b. Ⅱ and Ⅲ

c. Ⅲ and Ⅳ

d. Ⅰ and Ⅱ

Answer: d

17. Which of these is NOT an indicator of a supportive learning environment?

a. High dropout rates

b. Warm and friendly atmosphere

c. Student take personal responsibility for their learning and behavior

d. Increase in the student bonding to school

Answer: a

18. The incorporation of the content materials in language lessons is called _________.

a. problem-solving instruction

b. reflective teaching

c. content-based instruction

d. thematic approach

answer: c

19 Which of these are crucial skills for effective teaching?

Ⅰ. Creation of new instructional materials

Ⅱ. Classroom management

Ⅲ . Higher order thinking skills

Ⅳ. Art of questioning

a. Ⅰ,Ⅱ,Ⅲ, Ⅳ

b. Ⅱ and Ⅳ

c. Ⅰ and Ⅲ

d. Ⅰ and Ⅳ

Answer: a

20. Which is in accordance with the “withitness” principle of classroom management of Classroom management of Kounin?

a. Student is with his teacher in everything he teaches.

b. Teacher is fully aware of what is happening in his classroom

c. Students agree to disagree in class discussions

d. Both parents and teachers are involved in the education of children.

Answer: b

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »