LET: Professional Education Part 5

Professional Education Part 5

1. For diagnostic purposes, which Scoring Rubric will be most appropriate?

a. Analytic

b. Holistic

c. Global

d. Descriptive

Answer: a

2. Complete the analogy: Traditional assessment: selecting a response, Authentic assessment: ___________

a. performing a task

b. matching the answer

c. filling in the blanks

d. identifying the answer

Answer: a

3. Complete the analogy: Authentic response: real-life, Traditional assessment: ___________

a. real task

b. simulated activity

c. contrived

d. role-playing

Answer: c

4. Complete the analogy: Traditional assessment: recall, Authentic assessment: ___________

a. comprehension

b. interpretation

c. recognition

d. application

Answer: d

5. Complete the analogy: Traditional assessment: indirect, Authentic assessment: ___________

a. circumstantial evidence

b. conclusion

c. direct evidence

d. generalization

Answer: c

6.Authentic assessments are said to be more student-structured than teacher-structured. What does this mean?

Authentic assessment:

a. allows more student choice in determining what is presented as evidence of proficiency.

b.is limited to the presentation of evidence of learning that is designed by the teacher.

c. limits presentation of evidence of learning to that which is acceptable to the teacher.

d. allows students to choose the topic/s to learn over which to show proof of learning.

Answer: a

7. Why are traditional assessments said to be more teacher-structured than student-structured?

a. What students will show as proof of learning is dependent on what teacher asks.

b. Students can show evidence of learning much more than what teacher asks.

c. In traditional assessment, teachers limit tests to low-level test items.

d. Traditional assessment is not as challenging as authentic assessment.

Answer: a

8. Are authentic assessments more students-structured than teacher-structured?

a. No, it is more teacher-structured.

b. It depends on the teacher giving the authentic assessment.

c. Yes, it is more student-structured.

d. It depends on the type of authentic assessment given.

Answer: c

9. Is traditional assessment more students-structured than teacher-structured?

a. No, it is more teacher-structured.

b. It depends on the orientation of the teacher giving the traditional assessment.

c. Yes, it is more student-structured.

d. It can be determined by the ability of the students taking the test.

Answer: a

10. What does “teaching to the test” mean?

a. Teachers teach by focusing primarily on those that will be tested.

b. Teachers teach in such a way that students perform well on meaningful tasks.

c. Teachers use test to teach.

d. Teachers begin and end instruction with a test.

Answer: a

11. Which one shows that authentic assessment encourages integration of teaching, learning and assessing?

a. Students are asked to give back information they were taught.

b. Students are asked to apply what they were taught.

c. Students learn when they solve real-world problem, assess their own solutions to the problem with a teacher facilitating.

d. Teacher presents a word problem in Math, gives formula to solve the problem and asks students to check on their answers.

Answer: c

12. Assessment should be multiple and varied. What does this mean?

I. Sufficient number of samples of student performance must be obtained.

II. Use different tools to determine student’s application of learning.

III. Cater to the multiple intelligences.

a. I, II

b. II and III

c. I, III

d. I, II, and III

Answer: d

13. Which illustrate/s multiple and varied assessment?

Use observation-based assessment tool and:

I. observe not only one but all the students.

II. observe as frequently and as regularly as possible.

III. stick to only one observation tool.

IV. observe both routine and exceptional occurrences.

a. I and IV

b. I, II, and III

c. I and II

d. I, II, and IV

Answer: d

14. The following are characteristics of authentic assessment EXCEPT

a. criterion-referenced

b. requires students to use a range of HOTS

c. emphasizes performance

d. norm-referenced

Answer: d

15. The following are characteristics of authentic assessment EXCEPT

a. encourages both teacher and students to determine their rate of progress

b. encourages rote learning

c. discourages passive learning

d. emphasizes student’s performance in real – world situations.

Answer: b

16. Which are examples of authentic assessment activities?

I. Writing reports

II. Defending a thesis

III. Doing science experiment

IV. Answering a multi-matching test

a. IV only

b. I, II, and IV

c. I and IV

d. I, II, and III

Answer: d

17. Which are TRUE of a portfolio?

By means of a portfolio:

I. the teacher can assess the growth and development of the students at various levels

II. students can display any work they want to display

III. parents have a concrete picture of their children’s progress in school

IV. instructional supervisors have a concrete basis in evaluating their academic program

a. I and II

b. I and III

c. II and III

d. III and IV

Answer: d

18. Teachers Rose likes to determine whether or not a student is able to focus the microscope according to set standards. Which assessment tool will she use?

a. Performance checklist

b. Self-report

c. Oral questioning

d. Observation report

Answer: a

19. Teacher Paz wants to determine a student’s ability to communicate ideas in coherent verbal sentences. Which performance assessment tool is most fit?

a. Oral questioning

b. Observation

c Self-report

d. Behavior checklist

Answer: a

20. Teacher D makes use of binary test? Which does she make use of?

I. True-false

II. Fact-opinion

III. Right-wrong

IV. Yes-no

a. I, II

b. I and III

c. II and III

d. I, II, III, and IV

Answer: d

Share:

More Posts

Verb

A verb is a word that signifies action, occurrence, or state of being. A verb shows what someone or something is doing. Example: talk, walk,

Conjunction

Conjunction is a word that connects two words, phrases, clauses, or sentences together and shows how they are connected. I. Coordinate or Coordinating Conjunctions are

Read More »

Interjection

Interjection is a word that denotes or expresses emotion or sentiment in a sentence. They sometimes stand by themselves, but they are often contained within

Read More »

Preposition

Preposition is a word that denotes the relationship between two individuals or entities in a sentence. They can indicate time, place, or relationship. Examples: at,

Read More »

Adverb

Adverb is a word that qualifies or changes the meaning of verb, adjective, or another adverb. It tells how, where, when, how often, or to

Read More »

Adjective

An adjective is a word that describes or qualifies a noun or pronoun. It gives more information about a noun or pronoun. Examples: wonderful, beautiful,

Read More »

Verb

A verb is a word that signifies action, occurrence, or state of being. A verb shows what someone or something is doing. Example: talk, walk,

Read More »

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by Elementor