LET: MAPEH Part 2

MAPEH Part 2

1. As student in Art advance, they should be able to cite from specific works of art, such as specific features in a painting, the details of a score or a script. As students develop, they should be able to gather and share more evidence to support their understanding; they should notice more in each work, and be able to draw on it.

Which principle in teaching Art is explained in the above paragraph?

a. Allowing students to learn with their learning styles

b. Providing Multiple Intelligences-based learning experiences

c. Providing an explicit learning progression in the arts that is developmentally appropriate

d. Providing for more interaction between students and art work

Answer: c

2. Inspire all students without exception to reach their fullest creative potential on which principle of art education is this practice anchored?

a. Inclusive education

b. Constructivist teaching

c. Integrative education

d. Collaborative teaching

Answer: a

READ

The arts belong to all of us, whether we are old or young, rich or poor. They enrich the lives of people of all races and ethnicities. They communicate to people who speak different languages and they bring joy and personal growth into the loves of people of varying cognitive and physical abilities. If our students are to comprehend the human story, then they must have opportunities to learn about how men , women, and children all over the world and throughout the ages have expressed their ideas feelings, and beliefs through the arts.

3. According to the paragraph, which is true of art? Are transcends ________.

I. time

II. culture

III. age

IV. nation’s boundaries

a. I, II, III and IV

b. III and IV

c. I and II

d. I, II and III

Answer: a

4. Based on the paragraph, what is TRUE of art?

a. Students express themselves through art.

b. The arts are essential for non-formal education.

READ:  LET: Professional Education Part 4

c. The arts are essential to the education of all.

d. Art is most relevant to the picture-smart.

Answer: c

5. For art education to be developmentally appropriate in the lower grades, art education in the early grades should be ______.

I. Sensory-based

II. Exploratory

III. Playful

IV. Specialized

a. I, II, and III

b. IV

c. I and II

d. III and IV

Answer: a

6. Which illustrates a “spiraling” approach to Arts curriculum?

I. Comprehensive and sequential arts experiences that begin in preschool continue throughout high school to provide the foundation for lifelong learning in the arts.

II. Performing, creating and responding to the arts are taught in Senior High School where students are more ready

III. In order to build a knowledge base in the arts, students need repeated exposure to processes, content, concepts, and questions, and the opportunity to solve increasingly challenging problems as their skills grow.

a. II

b. I and III

c. I, II and III

d. II and III

Answer: b

READ

“What I did here,” explains Maria, a high school senior, as she points to a complex pattern on the computer screen, “is scan in a weaving that my mother made. The cloth is very old and the people in our village have been weaving these patterns for centuries. Each design has a meaning. “And now,” she moves the cursor across the screen, “here are photos of my relatives. Here’s my mother when she was my age, and her mother, and that’s me in front. I’m trying to compose a picture of all of us, three generations, with the designs in the cloth as a unifying element.

What I like about using the computer is being able to play with the sizes, shapes and colors of things. For instance, I can make myself look transparent and ghostly here and my grand mother look solid and real.”

READ:  Tips to overcome PANIC during board exam

7. What is the role of the artist in society as shown by Maria?

I. Innovator

II. Preserver of tradition

III. Critic of art work of earlier generation

a. I and II

b. I, II and III

c. I only

d. II only

Answer: a

8. What does the above paragraph say about art work?

I. Performing, creating and responding to the arts demands hard work

II. Art work offers students the satisfaction of sharing their ideas and talents with the school community

III. An artist is both an innovator and a preserver of tradition

a. I and III

b. II only

c. I, II and III

d. I and II

Answer: c

9. There are four parts to teaching a new skill such as shooting skill in basketball. If you teach the skill, in which order should the four steps come?

I. Instruction

II. Applying

III. Demonstrating

IV. Confirming

a. I, III, II and IV

b. III, I, IV, II

c. I, II, III and IV

d. III, I, II and IV

Answer: a

10. Of the steps in teaching a new skill, in which step is the student made to practice the skill in a planned situation to help him/her transfer these learning?

a. Instructing

b. Demonstrating

c. Applying

d. Confirming

Answer: c

11. In which step do you, the PE teacher, give feedback on how successful the student has been?

a. Confirming

b. Demonstrating

c. Instructing

d. Confirming

Answer: a

12. In teaching a skill, in which step do you aim to give the student a model on how to perform a skill?

a. Confirming

b. Demonstrating

c. Instructing

d. Confirming

Answer: b

13. Which is continuous form of practice which is best for simple skills? An example would be a rally in badminton where the learner must repeatedly perform from shots.

a. Distributed practice

b. Variable practice

READ:  LET: MAPEH Part 1

c. Massed practice

d. Fixed practice

Answer: c

14. Which type of practice is best with discrete, closed skills?

a. Massed practice

b. Variable practice

c. Fixed practice

d. Distributed practice

Answer: c

15. Suppose you want shooting practice in football, where you may set up drills and alter the starting position and involvement of defenders. Which type of practice is BEST?

a. Fixed practice

b. Massed practice

c. Variable practice

d. Distributed practice

Answer: c

16. Which type of practice is best for difficult, dangerous or fatiguing skills?

a. Massed practice

b. Distributed practice

c. Fixed practice

d. Variable practice

Answer: b

17. If you teach trial jump this is what you intend to do:

The student practices the hop and learn it before he practices the skip and learns it, too; then you link the two. Finally the students will learn the jump individually then tag on the end of the skip.

Which method of practice did you apply?

a. Progressive part method

b. Part method

c. Whole method

d. Whole-part-whole method

Answer: a

18. The skill is the first demonstrated and then practiced from start to finish. It helps the learner to get a feel for the skill, timings and end product. Which practice method is described?

a. Progressive part method

b. Part method

c. Whole method

d. Whole-part-whole method

Answer: c

19. Which is best used for fast skills which cannot easily be separated into sub-parts, such as a javelin throw?

a. Whole method

b. Part method

c. Progressive part method

d. Whole-part-whole method

Answer: a

20. The parts of the skill are practiced in isolation which is useful for complicated and serial skills and is good for maintaining motivation and focusing on specific elements of the skill. Which practice method is described?

a. Whole-part-whole method

b. Whole method

c. Progressive part method

d. Part method

Answer: d

Leave a Reply

Your email address will not be published.