CSE: Verbal Ability Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of Verbal Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Not passing the board exam does not mean you are not smart.
There are two sides of the coin, to pass the board exam or to fail it
Top 10 things to do in case you will not pass the board exam
More…

Verbal Ability Part 3

1. The main protagonist acted out the part with great elan.

a. Enthusiasm and style

b. Great pride

c. Memorize dialogs

d. Supervised movements

Answer: a

2. A breath of fresh air and a change of milieu is what you need to regain your health.

a. Diet

b. Exercise

c. Environment

d. Medicine

Answer: c

3. He’s a good doctor but instead of working in a big hospital, he opts to practice his profession in remote areas.

a. Tries

b. Decides

c. Chooses

d. Starts

Answer: c

4. He dismissed the comment of his immediate superior about him with blithe disregard.

a. Cheerful indifference

b. Heavy heart

c. Misgiving

d. Deep regret

Answer: a

5. A dash of baby powder and a red lipstick enhanced the beauty of her visage.

a. Lips

b. Face

c. Personality

d. Projection

Answer: b

6. His long journey ended up in a hamlet at the foot of a great mountain.

a. Small settlement

b. Remote barrio

c. Waterless community

d. Prosperous village

Answer: a

7. The beautiful facade of the building elicited admirations from the guests.

a. Front

b. Lobby

c. Decoration

d. Paintings

Answer: a

8. Being the scion of a wealthy patriarch, the family enjoys a good life.

a. Relative

b. Descendants

c. Family

d. Servant

Answer: b

9. The impressive lighting produced different hues on her photograph.

a. Colors or shades

b. Shades

c. Reflections

d. Impressions

Answer: a

10. Installing the big, heavy logo of the company at the 25th floor of the building’s facade is herculean task.

a. Problematic

b. Easy

c. Arduous

d. Lucrative

Answer: a

11. Early in the morning, the children frolic at the white sand of the famous beach in Boracay.

a. Sunbathe

b. Play cheerfully

c. Take pictures

d. Crawl

Answer: b

12. The latest memo from the HR department elicited invectives from the employees.

a. Annoyed

b. Insulted

c. Evoked

d Accepted

Answer: c

13. Her impeccable manners draw out admiration and inspirations from her female co-workers.

a. Demure

b. Charming

c. Exciting

d. Flawless

Answer: d

14. The wealthy couple celebrated their 25th wedding anniversary in their palatial mansion in Makati’s millionaires’ district.

a. Architecturally – modern

b. Spanish-styled

c. Ancestral home

d. Spacious

Answer: d

15. His flamboyant personality easily attracts the girls in their neighborhood.

a. Exotic

b. Hot

c. Magnetic

d. Exuberant

Answer: d

16. You cannot help but notice his profane activities being a religious man himself.

a. Respectful

b. Irreverent

c. Modest

d. Illegal

Answer: b

17. She flaunts her new body-hugging spaghetti-strapped dress to attract the attention of the wealthy customers of the cafe.

a. Display ostentatiously

b. Wears with style

c. Unbuttons openly

d. Pulls upward

Answer: a

18. The new project was finished ahead of deadline because they gave it the paramount importance it deserves.

a. Supreme

b. Attentive

c. Desired

d. Needed

Answer: a

19. Her immaculate image was destroyed by the latest rumors about her that circulated in the social media.

a. Beautiful

b. Protected

c. Admirable

d. Spotless

Answer: d

20. Circling the virgin forest is a placid river where you can swim peacefully in the late afternoon and enjoy the cool breeze from the forest.

a. Beautiful

b. Flowing

c. Serene

d. Exciting

Answer: c

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »