LET: General Education Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Things to do while waiting for the result of your board exam
More…

General Education Part 20

1. The willingness of atom to receive electrons is measured by its?

a. electro-negativity

b. atomic potential

c. atomic size

d. electron affinity

Answer: d

2. A molecule is said to be polar or dipolar if?

a. its’ positive and negative charges are at different places

b. it possesses polar bonds

c. its’ polar bond have unsymmetrical charge distribution

d. all of the above

Answer: d

3. Which of the following is NOT a physical property of water?

a. freezing point at 0 degrees C

b. boiling point of 100 degrees C

c. It’s heat of fusion at 80 Cal/g.

d. Its’ density at 4 degrees at 1 lb/cu.ft

Answer: d

4. Which of the following statement is TRUE?

a. molecular weight does not influence boiling and melting point of a substance

b. boiling and melting point tend to increase with molecular weight

c. boiling and melting point tend to decrease with molecular weight

d. none of the above

Answer: b

5. A Mole is the amount of substance or the mass of a substance that contains?

a. 6.02 x 1032 particles

b. 60.2 x 1032 particles

c. 6.02 x 1032 particles

d. 60.2 x 1032 particles

Answer: a

6. Which of the following statement is TRUE?

a. hydroxide is present in all bases

b. hydroxide is present in both

c. hydroxide is present in all acids

d. none of the above

Answer: a

7. Instrument which measures the specific gravity of liquids.

a. hygrometer

b. synchrotron

c. hydrometer

d. cyclotron

Answer: c

8. Which property does NOT identify a chemical system?

a. melting point

b. boiling point

c. taste

d. shape

Answer: c

9. The process of spreading out spontaneously to occupy a space to uniformly.

a. compression

b. diffusion

c. expansion

d. pressure

Answer: b

10. It is the complex mixture of pollutants.

a. acid rain

b. particulates

c. oxides

d. oxidants

Answer: d

11. Energy removal is best illustrated in?

a. boiling of liquid substance

b. changing water to ice

c. changing water to steam

d. none of the above

Answer: b

12. Refers to the maximum amount of solute expressed in grams that can be dissolved in 100 grams of water at a specific temperature.

a. solubility

b. stability

c. molarity

d. polarity

Answer: a

13. Compounds with the same molecular formula but with different structural formulas.

a. cellulose

b. isomers

c. polymers

d. monomers

Answer: b

14. The most penetrating type of radiation given off by radioactive elements.

a. alpha particle

b. beta particle

c. gamma radiation

d. none of the above

Answer: c

15. The basic unit for expressing masses of individual atoms

a. atomic number

b. atomic mass unit

c. nucleus

d. atomic weight

Answer: b

16. A substance that speeds up a chemical reaction without itself undergoing a chemical change.

a. melting poing

b. critical point

c. boiling point

d. freezing point

Answer: a

17. The temperature at which the vapor pressure of the liquid is equal to the pressure of the surrounding atmosphere.

a. melting poing

b. critical point

c. boiling point

d. freezing point

Answer: c

18. The warming of the earth’s surface due to an increase in atmospheric carbon dioxide.

a. “greenhouse effect”

b. ozone

c. atmospheric pressure

d. El Nino phenomena

Answer: a

19. Describes the force of gravity on an object

a. mass

b. weight

c. capacity

d. pressure

Answer: b

20. When gaseous molecules are compressed, they tend to?

a. increase in volume

b. decrease in volume

c. repel each other

d. attract and liquefy

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »