LET: General Education Part 5

This is the Multiples Choice Questions Part 5 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Self-Review vs Review Center: Which is of more advantage to you?
More…

General Education Part 5

1. All his life has tried to be a good citizen, but still he doesn’t seem to get any place.

a. change location

b. take a trip

c. unsuccessful

d. miserable

Answer: c

2. The committee members have gone off, leaving everything at sixes and sevens among themselves.

a. harmony

b. disagreement

c. unproductive

d. disorganized

Answer: b

3. “Rome was not built in a day!

a. always on the move

b. accept and bear consequences of your own doings

c. great things require time and effort

d. hatred between forgiven two parties

Answer: c

4. All is well that ends well. The hatchet is buried as the dye is cast.

a. The action is done and every ill feeling is forgiven as it is forgotten

b. the weapon is buried

c. judgement is given

d. in serious trouble

Answer: a

5. Pilar tasted a dose of her medicine.

a. suffered the consequences

b. tasted her glory

c. self medication

d. rewarded

Answer: a

6. Don’t trust him completely; he may try to put one over you.

a. overcome

b. be subordinated

c. to deceive you

d. impulsive

Answer: c

7. Mrs. Gonzales is as good as her last triumph.

a. can’t be good all throughout

b. can’t be bad

c. as nicer as ever

d. in trouble

Answer: a

8. When a leader is succeeded by another leader, the former is referred to as ______.

a. replaced

b. dethroned

c. defeated

d. deposed

Answer: a

9. “Never in World History was there leaderless nation.” This passage means _____.

a. nation can survive without leaders

b. leader is always born

c. leaders come and go

d. a leader fades away but another comes up

Answer: d

10. Adopting the values of _____ colonizer would be tragic and meaningless independence.

a. the

b. one’s

c. its

d. a

Answer: b

11. Colonialism was itself violent in _____ natural state.

a. the

b. its

c. it’s

d. their

Answer: b

12. The right form to address an invitation for a lawyer husband and his doctor wife.

a. Atty. and Mrs. Josef Novales

b. Atty. and Dr. josef Novales

c. atty. Novales and Dr. Novales

d. Atty. Josef Novales and Dr. Novales

Answer: a

13. What utterance show determination?

a. This time, I have not made my mind

b. This time I won’t stop schooling

c. I have good news for you

d. What a shame, she came back

Answer: b

14. “You wouldn’t want to be accused of theft, ______?”

a. wouldn’t you

b. won’t you

c. will you

d. would you

Answer: d

15. An appropriate philosophy of education _____ Filipinos must consider this historical aspect.

a. of

b. by

c. for the

d. of their

Answer: c

16. The referee may not _____ these regulations no matter how much you complain.

a. explain to you

b. exempt from you

c. accept you from

d. expect you from

Answer: b

17. This iPod is my sister’s. How about this?

a. This is to him

b. This is to his

c. This is his

d. This is of him

Answer: c

18. “His untimely death has left us blinder than we might have been.” This means?

a. Those left behind are left homeless

b. Those left behind are blind

c. This orphans are left to themselves

d. Those who are blind are orphans

Answer: c

19. Which of the following quotations is the best example of aphorism?

a. “That is no country for old men”

b. “Out of the frying pan and into the fire

c. “Fools rush in where angels fear to tread”

d. “I dear thee, ancient mariner”

Answer: c

20. Adults acquire new words and experience primarily through?

a. formal education

b. use of dictionary

c. exposure to their use

d. casual explanation from peers

Answer: c

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »