LET: MAPEH Part 11

This is the Multiples Choice Questions Part 11 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews
Top 10 best food to eat for effective board exam review
More…

MAPEH Part 11

1. As student in Art advance, they should be able to cite evidence from specific works of an art, such as specific features in a painting, the details of a score of script. As student develop, they should be able to gather and share more evidence to support their understanding; they should notice more in each work, and able to draw on it.

a. Allowing students to learn with their learning styles

b. Providing Multiple Intelligence-based learning experiences

c. Providing an explicit learning progression in the arts that is developmentally appropriate.

d. Providing for more interaction between students and art work

e. All of the above

Answer: e

2. Inspire all students without exception to reach their fullest creative potential. On which principle of an art education is this practice anchored?

a. Inclusive education

b. Constructive teaching

c. Integrative education

d. Collaborative teaching

Answer: a

The arts belong to all of us, whether we are old or young, rich or poor. They enrich the lives of people all races and ethnicities. They communicate to people who speak different language and the bring joy and personal growth into the lives of the people of varying cognitive and physical abilities. If our students are comprehend the human story, then they us have opportunity to learn about how men, women and children all over the world and throughout the age have expressed their ideas and feelings, belief through the arts.

3. According to the paragraph, which is true of art? Are transcends _____.

I. time

II. culture

III. age

IV. nation’s boundaries

a. I, II, III and IV

b. III and IIV

c. I and II

d. I, II and III

Answer: a

4. Based on the paragraph, what is TRUE of art?

a. Students express themselves through art

b. The arts are essential for non-formal education

c. The arts are essential to the education of all

d. Art is the most relevant to the picture-smart

Answer: c

5. For art education to be development appropriate in the lower grades, art education in the clearly in the early grade should be _____.

I. Sensory-based

II. Exploratory

III. Playful

IV. Specialized

a. I, II and III

b. IV

c. I and II

d. III and IV

Answer: a

6. Which illustrates a “spiraling” approach to Arts curriculum?

I. Comprehensive and sequential arts experiences that begin in preschool continue throughout high school to provide the foundation for lifelong learning in the arts.

II. Performing, creating and responding to the art are taught in Senior High School where students are more ready

III. In order to build a knowledge base in the arts, students need repeated exposure to process, content, concepts and question, and the opportunity to solve increasingly challenging problems as their skills grow.

a. II

b. I and II

c. I, II and III

d. II and III

Answer: c

“What is did here,”explains Maria, a high school senior, as she points to a complex pattern on the computer screen,”is scan in a waving that my mother made, The cloth is very old, and the people in our village have been these patterns for centuries. Each design has a meaning. “And now,” she moves the cursor across the screen, ” here are photos of my relative. Here’s my mother when she was my age, and her mother, and that’s me in front. I’m trying to compose a picture of all us, three generations, with the designs in the cloth as a unifying element, …

What I like about using the computer is being able to play with the sizes, shape and colors of thing. For instance, I can make myself look transparent and ghostly here and my grandmother look solid and real.”

7. What is the role of the artist ini society as shown by Maria?

I. Innovator

II. Preserve of tradition

III. Critic of art work of earlier generation

a. I and II

b. I, II and III

c. I only

d. II only

Answer: a

8. What dies the above paragraph say about art work?

I. Performing, creating and responding to the arts work?

II. Art work offers students the satisfaction of sharing their ideas talents

III. An artist is both an innovator and a preserves of tradition.

a. I and III

b. II only

c. I, II and III

d. I and III

Answer: c

9. There are four parts to teacher a new skills such as shooting in basketball. If you teacher the skill, in which order hour the four steps come?

I. Instruction

II. Applying

III. Demonstrating

IV. Confirming

a. I, II, III, IV

b. III, I, IV, II

c. I, II, III and IV

d. III, I, II and IV

Answer: a

10. Of these in teacher a new skill, in which step is the student made to practice the skill in a planned situation to help him/ her transfer the learning?

a. Instructing

b. Demonstrating

c. Applying

d. Confirming

Answer: c

11. In which step do you, the PE Teacher, give feedback on how successful the student has been?

a. Confirming

b. Demonstrating

c. Instructing

d. Confirming

Answer: a

12. In which step do you, give the feedback on how successful model on how to perform a skill?

a. Confirming

b. Demonstrating

c. Instructing

d. Confirming

Answer: b

13. Which is continuous form of practices which is the best simple skills? an example would be a rally in badminton where the learner must repeated perform drop shots.

a. Distributed practice

b. Variable practicing

c. Massed practicing

d. Fixed practice

Answer: c

14. Which type of practice is best with discrete, closed skills?

a. Massed practice

b. Variable practice

c. Fixed practice

d. Distributed practice

Answer: c

15. Support you want shooting practicing in football, where you ,may set up drills and alter the starting position and involvement of defenders.

Which type of practice is Best?

a. Fixed practice

b. Massed practice

c. Fixed practice

d. Variable practice

Answer: d

16.  Which type of practice is the best for difficult, dangerous or fatiguing skills?

a. Massed practice

b. Distributed practice

c. Fixed practice

d. Variable practice

Answer: b

17. If you teach trial jump this what you intend to do:

The students practices the hop and learn it before he practice the skip and learn it, too; then you link the two. Finally the students will learns the jump individually than tag on the end of the skip.

Which method of practice did you apply?

a. Progressive part method

b. Part method

c. Whole method

d. Whole-part-whole method

Answer: d

18. The skill is first demonstrate then practiced from start to finish. It helps the learner to get a fell for the skill, timings and end product. Which practices method is described?

a. Progressive part method

b. Part method

c. Whole method

d. Whole-part-whole method

Answer: c

19. Which is best used for fast skills which cannot easily be separated into sub-parts, such as a javelin throw?

a. Whole method

b. Part method

c. Progressive part method

d. Whole-part-whole method

Answer: a

20. The parts of the skill are practiced in isolation which is useful for complicated and serial skills and is good for maintaining motivating and focusing on specific elements of the skill. Which practice method is described?

a. Whole-part-whole method

b. Whole method

c. Progressive part method

d. Part method

Answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn