CSE: Numerical Ability Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of Numerical Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews.
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews.
Top 10 best food to eat for effective board exam review.
More…

Numerical Ability Part 2

1. Number Series: 100%, 2, 15/5, 4, _____?

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

Answer: d

2. Number Series: 1/6, 1/3, 1/2, 2/3, _____?

a. 2/6

b. 2/7

c. 3/5

d. 5/6

Answer: d

3. Number Series: 250%, 50%, 100%, 20%, 40%, _____?

a. 8%

b. 10%

c. 5%

d. 15%

Answer: a

4. Number Series: 0.1, 30%, 1/2, 0.7, 90%, _____?

a. 1  1/10

b. 100%

c. 7/9

d. 1.4

Answer: a

5. Number Series: 5, 6, 9, 15, _____, 40

a. 21

b. 27

c. 25

d. 33

Answer: c

6. Number Series: 5,16,49,104, _____   

a. 170

b. 148

c. 115

d. 181

Answer: d

7. Number Series: 225, 336, 447, _____, 669, 7710

a. 114

b. 991

c. 558

d. 338

Answer: c

8. Number Series: 563,647,479,815, ______

a. 672

b. 386

c. 279

d. 143

Answer: d

9. Number Series: 3, 12, 27, 48,75, 108, ______          

a. 183

b. 192

c. 162

d. 147

Answer: d

10. Number Series: 0.5, 0.55, 0.65, 0.8, ______

a. 0.82

b. 0.9

c. 0.95

d. 1

Answer: d

11. 1/2 ÷ 1/4 =        

a. Less than 1

b. More than 1

c. Equal to 1

d. Undefined

e. None of the above

Answer: b

12. If Kardo is feeding his buddy 1/2 cup of dog food but uses 1/10 of a cup, how many scoop will he need to feed his dog?

a. 1/12 th scoop

b. 1/20 th scoop

c. 5 scoops

d. 3 scoops

Answer: c

13. If 1 × 10 = 9, 2 × 10 = 18, 3 × 10 = 27, then what is 8 × 10 = ?

a. 36

b. 72

c. 78

d. 52

Answer: b

14. 83 : 25 :: 92 : _____?

a. 44

b. 49

c. 40

d. 63

Answer: b

15. 72 : 18 :: 56 : _____?

a. 24

b. 22

c. 20

d. 16

Answer: b

16. 2 : 12 :: 8 : ______?

a. 18

b. 128

c. 396

d. 576

Answer: b

17. 12 : 72 : : 8 : _____?

a. 0

b. 32

c. 36

d. 38

Answer: 

18. PEMDAS: 10÷2×5−(12÷3×4)+1 = _____?

a. 10

b. 1

c. −1

d. 23

e. None of the above

Answer: a

19. Sum of all odd numbers between 60 to 120.

a. 3775

b. 3050

c. 4000

d. 2700

Answer: d

20. John walks everyday from his house to the police station. After walking at a rate of 2 meters/second for 3 minutes, he looks at his watch and realizes that he has to run 4 meters/second for 1 minute so he won’t be late. What is the distance from his house to the police station?

a. 10 m

b. 60 m

c. 105 m

d. 400 m

e. 600 m

Answer: e

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »