CSE: Numerical Ability Part 4

This is the Multiples Choice Questions Part 4 of Numerical Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
Things to do to focus board exam review
More…

Numerical Ability Part 4

1. What is the LCD of 2/5 and 4/3?

a. 10

b. 15

c. 30

d. 60

Answer: b

2. Find the sum of 1/5, 2/3, 3/5 and 1/3/

a. 1 4/5

b. 2 1/5

c. 1 2/5

d. 2/5

Answer: a

3. Subtract 4 1/3 from 5 1/5.

a. 12/15

b. 7/15

c. 13/15

d. 10/15

Answer: d

4. 72 + 72 + 72 + 72+ 72 is the same as _____.

a. 72 x 5

b. 72 + 280

c. 72 + 72 x 3

d. 72 + 266

Answer: a

5. What is the average of 85, 87, 92, 81 and 80?

a. 86

b. 84

c. 85

d. 87

Answer: c

6. The decimal form of 1 7/5 is _____.

a. 3.04

b. 3.4

c. 34

d. 3.004

Answer: b

7. 2/5 of what number is 72?

a. 190

b. 185

c. 110

d. 180

Answer: d

8. 4/4 + 6/6 + 8/8 + 10/10= _____.

a. 4

b. 8

c. 10

d. 18

Answer: a

9. What % of 110 is 55?

a. 20

b. 53

c. 50

d. 30

Answer: c

10. 9 + 5 + 9 + 5 + 9 + 5 is the same as ______.

a. 3 x 9 + 4 x 5

b. 15 + 3 x 9

c. 4 x 9 + 15

d. 27 + 6 x 3

Answer: b

11. 6 1/3 + 4 1/6 = ______

a. 1 1/2

b. 2 1/3

c. 2 1/4

d. 1 1/6

Answer: a

12. Express 3 1/2 to improper fraction.

a. 7/3

b. 5/2

c. 8/3

d. 7/2

Answer: d

13. Which of the following has the greatest value?

a. 3/8

b. 5/6

c. 5/12

d. 7/24

Answer: b

14. Find the product of 16 and .21.

a. 3.36

b. 33.6

c. 336

d. .336

Answer: a

15. 9 1/3 – 6 1/4 = _____

a. 3 2/5

b. 4 1/3

c. 4 1/6

d. 3 1/12

Answer: d

16. 5 weeks is equivalent to how many days?

a. 36

b. 35

c. 45

d. 40

Answer: b

17. How many eggs are there in 4 trays if one tray contains 30 eggs?

a. 120

b. 115

c. 140

d. 125

Answer: a

18. In his 3 subjects, Lito got 89, 87 and 85. What grade should he get to have an average of 85?

a. 78

b. 80

c. 84

d. 79

Answer: d

19. Rosa can type 4500 words in one hour. At the same rate, how many words can rose type in 73 minutes?

a. 5,268

b. 5,475

c. 6,015

d. 6,100

Answer: b

20. From the preceding problem, how many words can Rosa type in 20 seconds

a. 25

b. 30

c. 28

d. 35

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »