CSE: Numerical Ability Part 7

This is the Multiples Choice Questions Part 7 of Numerical Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Things to do while waiting for the result of your board exam
Tips to overcome PANIC during board exam
Best time schedule for review and tips on how to follow it strictly
More…

Numerical Ability Part 7

1. The sum of two numbers is 48 and their difference is 6. What is the larger number?a. 16

b. 21

c. 27

d. 32

e. 33

Answer: c

2. What is the sum of all prime number between 1 and 15?

a. 30

b. 34

c. 39

d. 41

e. 45

Answer: d

3. What is the sum of all even numbers between 5 and 21?

a. 125

b. 120

c. 115

d. 104

e. 96

Answer: d

4. What is the sum of the series 0.5, 2.5, 12.5, to 7th terms?

a. 9 792.5

b. 12 207

c. 2 750

d. 976.50

e. 9 765.50

Answer: e

5. If the average of four numbers is 8 and the average of eight other number is 6, what is the average of the twelve numbers?

a. 5

b. 5 5/7

c. 6 2/3

d. 7 1/4

e. 8

Answer: c

6. The sum of two numbers is 1 7/12. If one of the numbers is 5/6, what is the product of the two numbers?

a. 1 1/3

b. 1 1/9

c. 3/5

4. 1/2

5. 5.8

Answer: e

7. If the product of two numbers is 8 and one of the numbers is 4/3, what is the sum of the two numbers?

a. 9 1/3

b. 8

c. 7 1/3

d. 6 3/4

e. 6

Answer: c

8. If 8 is added to the product of 9 and a number; the sum is 71. What is the number?

a. 12

b. 11

c. 10

d. 8

e. 7

Answer: e

9. When adding the product of 13 and 9 and the difference between 19 and 4, the sum is ______.

a. 94

b. 102

c. 132

d. 312

e. 330

Answer: c

10. If the quotient of two numbers is 4 and their difference is 24, what is the smaller number?

a. 8

b. 9

c. 10

d. 11

e. 12

Answer: a

11. What is the sum of the first 10 even numbers?

a. 100

b. 106

c. 110

d. 115

e. 120

b

12. If you divide 3.5 by 0.07, the quotient will be ______.

a. 500

b. 50

c. 5.0

d. 0.5

e. 0.05

Answer: b

13. If the sum of 5 consecutive numbers is 95, what is the third number?

a. 13

b. 16

c. 19

d. 25

e. 29

Answer: c

14. What number if divided by 4, 5, and 10 the remainder is 3?

a. 13

b. 23

c. 33

d. 43

e. 53

Answer: b

15. 84862    84816    84812    84826    84824

If the numbers above are to be arranged from highest to lowest, the sum of the digits if the small number is _____.

a. 23

b. 24

c. 25

d. 26

e. 27

Answer: a

16. Dividing the number 5 is the same as multiplying the number by _____.

a. 1/5

b. 0.2

c. 0.05

d. 0.25

e. 1/25

Answer: a

17. That will be the quotient if you divide 1.205708 by 0.578?

a. 2.083

b. 2.084

c. 2.085

d. 2.086

e. 2.087

Answer: d

18. If the product of two numbers is zero, then ______.

a. both numbers must be zero.

b. The first number is zero.

c. Only one of the numbers is zero.

d. At least one of the numbers is zero.

e. The multiplier must be zero.

Answer: e

19. By how much must 6.057 be increased to get 15?

a. 5.043

b. 8.057

c. 9.057

d. 9.943

e. 8.943

Answer: e

20. What is the difference between 20% of 450 and 60% of 450?

a. 30

b. 40

c. 90

d. 120

e. 180

v

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »