CSE: Verbal Ability Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of Verbal Ability. In preparation for the Civil Service Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

Patrons Saints usually visited by Filipinos to ask for help to Pass the Board Exam
Top 10 superstitious beliefs practiced by Filipinos to pass the board exam
Things to do while waiting for the result of your board exam
More…

Verbal Ability Part 1

1. I think the answer to the Philippines’ economic woes ______ really entrepreneurship.

a. are

b. was

c. is

d. were

Answer: c

2. I really _____ interested to know the ingredients of your well-loved recipe.

a. am

b. was

c. is

d. were

Answer: a

3. It was in 1977 when Rosa and her sisters ______ their paper crafts company.

a. launches

b. launch

c. launched

d. have launched

Answer: c

4. The effects of global warming ____ irregular weather patterns that can threaten agriculture and eventually the world food supply.

a. including

b. includes

c. Include

d. Included

Answer: c

5. The wife was ____ to see her husband in jail before she was accompanied to the airport by the country police.

a. allow

b. allowed

c. allows

d. allowing

Answer: b

6. Keeping up ____ the fashion trend is costly because you have to buy whatever is new in the market.

a. for

b. to

c. with

d. in

Answer: c

7. One could see the white smoke rising from the cathedral’s tower, signaling a new pope ____ chosen.

a. was

b. is

c. has been

d. were

Answer: c

8. Click ____ the item displays to check the clothes in stock, and choose from the many items available.

a. on

b. in

c. to

d. for

Answer: a

9. Specialists ____ on training and item-boosting stats that are most suited to their role in the field.

a. work

b. works

c. working

d. has worked

Answer: a

10. Some guests also take pictures of us and I really enjoy that because I ____ our charismatic community.

a. loved

b. loves

c. love

d. has loved

Answer: c

11. It is ____ that you first drink water before you go walking in the park.

a. advice

b. advised

c. advise

d. advices

Answer: b

12. The team member in front ___ go on a head, making sure he or she lays trap in prime locations to slow down anyone behind him or her.

a. must

b. should

c. will

d. would

Answer: a

13. While the legends of the mystical roses were widespread, no one has actually ____ them in person.

a. saw

b. seen

c. see

d. sees

Answer: b

14. Teamwork ____ a must in different situations, and each member of the group is important for each has his or her role.

a. is

b. was

c. are

d. were

Answer: a

15. The movie, Into Your Hands, was a real tear jerker it nearly ____ me cry when I watched it last month.

a. make

b. has made

c. made

d. makes

Answer: c

16. Hope has ____ anew for the cancer-stricken patient after the discovery of a new herbal medicine.

a. spring

b. springs

c. sprang

d. sprung

Answer: d

17. The well-loved chef wanted to feature recipes with an Ilocano influence to show his viewers that Ilocano cuisine ____be global.

a. must

b. can

c. should

d. may

Answer: b

18. The secret to cooking delicious continental food ____ to create the perfect blend of flavors.

a. is

b. was

c. will be

d. are

Answer: a

19. Rosa ____ the family-owned Tiffany’s Pares Food house which serves that locals as well as the foreign guest of their beautiful town.

a. managed

b. manages

c. must manage

d. could manage

Answer: b

20. You remember this nursery rhyme, ___ you?

a. Aren’t you

b. Doesn’t

c. Weren’t

d. Don’t

Answer: d

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »