LET: TLE Part 10

This is the Multiples Choice Questions Part 10 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

10 things to do to focus on your Board Exam Review
Self-Review vs Review Center: Which is of more advantage to you?
3 Effective Prayers Before, During and After the Board Examination
More…

TLE Part 10

1. Which hand tools is used solely for cutting metals

a. Utility knife

b. Saw

c. Magnifying Glass

d. Paint Brush

Answer: b

2. What is the reason why threads become stripped?

a. Screws are over tightened

b. Screws are heated

c. Screws are molded

d. Screws are painted

Answer: a

3. In what instrument is the Ohm meter found?

a. Ammeter

b. Tube tester

c. capacitor tester

d. VOM

Answer: d

4. From what part of the ohmmeter do you resistance reading?

a. range multiplier

b. reading scale

c. test probes

d. pointer

Answer: b

5. Which instrument serves as 3 measuring instruments in one?

a. Audio generator

b. Oscilloscope

c. Signal generator

d. VOM

Answer: d

6. Which device produces simple waveforms?

a. audio amplifier

b. VOM

c. Signal tracer

d. Signal generator

Answer: d

7. What is another name for connection diagram?

a. Wiring diagram

b. Block diagram

c. Pictorial diagram

d. Schematic diagram

Answer: d

8. Which equipment is used to discharge electrical produced by the human body?

a. Audio generator

b. Signal generator

c. ESD

d. VOM

Answer: c

9. Which term refers to the set of rules practices to ensure no accidents prevention?

a. safety practices

b. rules and regulation

c. policy order

d. action plan

Answer: a

10. What is the best place of electronic hand tools and equipment?

a. tool box

b. tool cabinet

c. tool room

d. tool bag

Answer: c

11. What tools are not recommended to be used in electronics works?

a. brand new tools

b. branded tools

c. damaged tools

d. Locally produced tools

Answer: c

12. Which type of lines is used to show mechanical linkage between components or part components on schematic diagram?

a. Connecting lines

b. Dashed lines

c. Medium lines

d. Thin lines

Answer: b

13. What VOM mean?

a. AC volmeter

b. Ohmmeter

c. DC milliammeter

d. Volt-Ohm-Milliammeter

Answer: d

14. Which fool is used to cut the insulation without cutting the wire?

a. Utility knife

b. Hacksaw

c. Side cutter

d. Wire stripper

Answer: d

15. Which picture or sketch shows the component of a circuit and how these components are connected together?

a. Wiring diagram

b. Block diagram

c. Pictorial Diagram

d. Schematic diagram

Answer: d

16. Which picture or sketch shows the component of a circuit and how these components are connected together?

a. Wiring diagram

b. Block diagram

c. Pictorial diagram

d. Schematic diagram

Answer: d

17. 3 Pcs. of resistor in which the values are 1- ohms, 2 ohm, and 50 ohms. If the 20 ohms is open what will be the reading in the ohmmeter?

a. 60 ohms

b. 0 ohms

c. infinite

d. 80 ohms

Answer: c

18. Why does an AM receiver or pick-up sign despite the far distance from the transmitter compared to the FM receiver?

a. The AM receiver picks up signal easily because of the transistor

b. The AM receiver picks up signal easily because the signal transmitted by AM transmitted is by means of line to sight.

c. The AM receiver picks up signal easily because the transmitted by AM transmitter is by means of line to ground.

d. The AM receiver picks up signal easily because the signals transmitted by AM transmitter is by means of the line to sight.

Answer: d

19. Why is it needed to antenna in higher or an elevated area particular in a mountainous place?

I. All signals transmitted by the transmitter station is by mean of line to ground; the higher antenna the more signal can be received

II. The antenna is placed in higher or elevated area in order to capture the direction.

III. Signal transmitted by the transmitted station is by means of line to sight the higher antenna the more signal can be received.

a. I only

b. III only

c. III only

d. I, II and III

Answer: d

20. A service electronics technician cleaned the terminal of the component using sand paper or knife before it soldered to the PCB, What is the main purpose of that cleaning.

a. To attracted more charges

b. To remove the insulator so that soldering can be made easily

c. To attract electron, protons and neutron

d. To maximize the desired voltages.

Answer: b