LET: English Part 4

English Part 4

1. Teacher Peter uses small group games and tasks; he also asks students to actively listen to music, songs, or any conversation in the class. Which of the following explains Teacher Peter’s practices?

a. Cognitive code approach

b. Communicative approach

c. Counseling-learning approach

d. Task-based English language teaching

Answer: c

2. Teacher Minnie reads about desuggestopedia. Which of the following activities is a practice of desuggestopedia?

a. Drills and substitution drills

b. Language games and quiz bees

c. Doing tasks such as writing letters, composing poems, and watching movies

d. Role play

Answer: d

3. Which of the following illustrates “positive transfer” in interlanguage?

a. A Filipino student constructs a sentence in English: “Beautiful is Mary.”

b. A Filipino student pronounces “bag” correctly.

c. A Filipino student writes a sentence: “The book is new.”

d. A Filipino students tells “We ate pish (fish) last night.”

Answer: c

4. The teacher considers feelings of anxiety, fear, and shame that may hinder second language acquisition. Which method can help the teacher address this concern?

a. CL/ CLL

b. Task-based language teaching

c. Communicative language teaching

d. CBI

Answer: a

5. Teacher Eric believes that if the students in school would force their habit of speaking in English in the manner they speak Kapangpangan, including accent and vocabulary, it might lead to fossilization of errors and eventually lead to linguistic phenomenon known as ________.

a. codemixing

b. codeswitching

c. depidginization

d. pidginization

Answer: d

6. In which class is codeswitching allowed?

a. Audio-lingual class

b. Communicative classroom

c. Grammar-translation class

d. TBLT

Answer: b

READ:  LET: Professional Education Part 3

7. In which is CLIL practiced?

a. The class visited a museum in order to create a brochure promoting local tourism.

b. The class was divided into small group in order to brainstorm on a topic for process writing,

c. The teacher used an authentic task for group performance.

d. The teacher used graphic organizers to aid comprehension.

Answer: d

8. What is an indication of hypothesis test in language learning?

a. Acculturation

b. Error

c. Input

d. Utterance

Answer: b

9. Which of the following is a manifestation of covert grammar teaching?

a. Audio lingual method

b. Communicative language teaching

c. Task-based language teaching

d. Silent way

Answer: a

10. Which of the following supports English for Specific Purposes?

a. Competency-based education

b. Organization competence

c. Peripheral learning

d. Scaffolding in language education

Answer: a

11. What is the implication of “mutually intelligible” in teaching English?

a. Students cannot distinguish any difference in the different varieties of the language.

b. Students may still understand different varieties of English

c. Student should not be given different varieties of the English language.

d. Students will find it hard to understand a different variety of the English language.

Answer: b

12. Based on principles of first language acquisition, which of the following should be taught first to students?

a. Plural regular

b. Possessive

c. Present progressive

d. Simple present

Answer: c

13. In first language acquisition, the following are considered language developmental milestones during the pre-linguistic stages, EXCEPT __________.

a. babbling

b. cooing

c. crying

d. echolalia

Answer: d

14. What semantic change is reflected in the word “queer”? A queer case was solved by Sherlock Holmes.” “He is such a queer.”

READ:  LET: Filipino Part 4

a. Association

b. Metaphor

c. Pejoration

d. Taboo

Answer: d

15. Which of the following sentence/s is/are incorrect?

a. The safety of students while on a school field trip is something for which teachers are responsible for.

b. The safety of students while on a school field trip is something for which teachers are responsible.

c. The safety of students while on a school field trip is something which teachers are responsible for.

d. Sentences B and C

Answer: a

16. Which of the following sentences is incorrect?

a. The infamous attack on the World Trade Center happened on September 11, 2001.

b. The infamous attack on the World Trade Center happened on 11 September 2001.

c. The infamous attack on the World Trade Center happened on 11th of September, 2001

d. The infamous attack on the World Trade Center happened on 11 September, 2001.

Answer: d

17. Noun Phrases joined by and are plural. The rule does not apply when and is followed by not. Which of the following statement is CORRECT?

a. Love and not hate makes the world go round.

b. Love and not hate make the world go round.

c. People and not policy is the focus of his analysis.

d. Policy and not people are the focus of his analysis.

Answer: a

18. Which of the following quantifiers modify plural nouns?

a. Many

b. Each

c. Every

d. Many a

Answer: a

19. The following statements are TRUE about sentence structure EXCEPT ______.

a. Two words (lexis) that belong to the same category (lexical category) can substitute each other in a sentence.

READ:  LET: English Part 1

b. Each word has a limitless range of possible functions.

c. There are restrictions on how the worlds can combine to form grammatical phrases.

d. Lexical categories can expand into bigger strings of words called ‘phrasal categories.’

Answer: b

20. The word “off” functions as an adverbial particle in which structure?

a. Their on and off relationship

b. We put it off too long.

c. Off with you!

d. You’re of the hook.

Answer: b

Leave a Reply

Your email address will not be published.