LET: General Education Part 22

This is the Multiples Choice Questions Part 22 of General Education. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might be included in the actual examination. Good luck.

Be fully prepared for your exam, follow our tips on effective studying and test-taking strategies. Click here to read the tips:

3 Effective Prayers Before, During and After the Board Examination
Top 5 risky behaviors to avoid during board exam reviews.
Top 5 big mistakes when learning during board exam reviews.
More…

General Education Part 22

1. It is the measure of the amount of matter in an object.

a. weight

b. mass

c. volume

d. quantity

Answer: b

2. It is the distance traveled by the body per unit time and tells how fast or slow the body moves.

a. velocity

b. speed

c. acceleration

d. thrust

Answer: b

3. The rate of change of the distance traveled per unit time in a stated direction.

a. velocity

b. speed

c. acceleration

d. thrust

Answer: c

4. The law states that the force acting upon an object is equal to the product of the mass and acceleration of the object.

a. Newton’s 2nd Law of Motion

b. Newton’s 3rd Law of Motion

c. Newton’s 1st Law of Motion

d. Energy Law

Answer: a

5. When a force is applied to a body, several effects are possible. Which of the ff. effect CAN’T occur?

a. the body rotates

b. the body changes direction

c. the body increase its mass

d. the body changes shape

Answer: c

6. It is the reluctance of the object to change either its state of rest or uniform motion in a straight line.

a. force

b. friction

c. inertia

d. motion

Answer: d

7. This law states that energy cannot be created nor destroyed but only changes from one form to another.

a. Energy Law

b. Kinetic Theory of Matter

c. Law of Conservation of Energy

d. Newton’s Law of Force

Answer: b

8. This Law states that all matter is made up of a large number of molecules which are in continuous motion.

a. Boyle’s Law

b. Kinetic Theory of Matter

c. Law of Conservation of Energy

d. Newton’s Law of Force

Answer: b

9. The lowest possible temperature that a substance can reach.

a. freezing point

b. absolute zero

c. steam point

d. threshold

Answer: b

10. It is the amount of heat required to raise the temperature of 1kg. of a substance by 1 degree C.

a. calorie

b. watt

c. Specific heat capacity

d. joule

Answer: c

11. The pressure cooker works under the principle that?

a. Boiling point increases as pressure decreases

b. boiling point decreases as pressure increases

c. freezing point increases as pressure increases

d. freezing point increases as pressure decreases

Answer: a

12. It is the process by which heat is transmitted through a substance from one particle to another by the amount of heated particles.

a. convection

b. insulation

c. conduction

d. radiation

Answer: c

13. It is the Phenomena in which energy is transferred through vibrations.

a. frequency

b. waves

c. refraction

d. amplitude

Answer: b

14. The unit of measurement for intensity of sound

a. hertz

b. decibel

c. angstrom

d. frequency

Answer: b

15. It is the process by which a heavy nucleus of an atom is split into 2 or more fragments of comparable sizes when its nucleus is struck by a neutron

a. chain reaction

b. nuclear fusion

c. radiation

d. nuclear fission

Answer: d

16. It is the union of two light nuclei to form a heavier nucleus, resulting in a mass defect and release of energy.

a. radiation

b. nuclear fission

c. nuclear fusion

d. radioactivity

Answer: c

17. Which of the following statement is a characteristic of an electronic spectrum?

a. they all travel at the same speed in free space

b. they exhibit diffraction and interference phenomena

c. they follow the laws of refraction and reflection

d. all of the above

Answer: d

18. The term “RADAR” is derived from the phrase?

a. Radio Detection and Ranging

b. Radiation Diffusion and Ranging

c. Radio Diffraction and Resolution

d. Radiation Diffraction and Resolution

Answer: a

19. A material whose ability to conduct electricity lies between those of conductors and insulators.

a. integrated circuits

b. silicon chips

c. semiconductors

d. insulators

Answer: c

20. “LASER” is derived from the phrase?

a. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

b. Light Application by Simulated Emission of Radiation

c. Light Amplification by Simulated Ejection of Radiation

d. None of the above

Answer: a

Facebook
Twitter
LinkedIn

LET: TLE Part 3

This is the Multiples Choice Questions Part 3 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 2

This is the Multiples Choice Questions Part 2 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: TLE Part 1

This is the Multiples Choice Questions Part 1 of TLE. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 21

This is the Multiples Choice Questions Part 21 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 20

This is the Multiples Choice Questions Part 20 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »

LET: MAPEH Part 19

This is the Multiples Choice Questions Part 19 of MAPEH. In preparation for the LET Exam, practice, and familiarize every question we have, it might

Read More »